background img
banner
banner

Διάκριση του διηγήματος της Αναστασίας Ευσταθίου «Το Ημερολόγιο της Χένα»

ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

“Παρασκευή, 22 Μάη 2020. Η Χένα δεν έχει κλείσει μάτι τα προηγούμενα βράδια. Άυπνη και νευρική περιφέρεται από το δωμάτιό τους, στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών κι από εκεί στο μπαλκόνι. Τα αγαπά πολύ, αλλά… Τα λουλούδια στις γλάστρες έχουν μαραθεί. Τα έχει βαφτίσει «Η ζωή μου». Είναι πάλι έγκυος. Η υποψία της έχει βγει αληθινή. Δεν περιμένει να χαράξει άλλη μια ίδια και απαράλλαχτη ημέρα στο ημερολόγιο της ζωής της. Οι σελίδες του κενές. Θα τις σκίσει όλες. Αδυνατεί να σκεφτεί τον εαυτό της στην μετά κορωνοϊού εποχή…”.

“Το Ημερολόγιο της Χένα”, διήγημα 1.500 λέξεων, που δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα έδωσε φωνή στη γυναίκα της κρίσης. Εκείνη που παλεύει με τους εσωτερικούς της δαίμονες και δεν τα καταφέρνει… Η διάκριση της Ακρατινής συγγραφέα Αναστασίας Ευσταθίου για το εν λόγω διήγημα μόνο έκπληξη δεν προκαλεί. Η γεμάτη συναίσθημα πένα της άλλωστε καταπιάνεται με τόσα αληθινά κοινωνικά θέματα, που δεν παύει να συγκινεί και να αφυπνίζει…

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού inkomotini.news με θέμα τη βία κατά των γυναικών. Η Χένα διακρίθηκε ανάμεσα σε 156 συμμετοχές. Το διήγημα θα πάρει το δρόμο της έκδοσης μαζί με άλλα 19 διακριθέντα διηγήματα. Η ίδια η συγγραφέας, αναφέρει: ΄΄Ευχαριστώ την Οργανωτική Επιτροπή της ΧΕΝ Κομοτηνής (Παγκόσμιας Γυναικείας Εθελοντικής Οργάνωσης) και ιδιαίτερα την κριτική επιτροπή που έδωσε τη δυνατότητα στους δημιουργούς να εκφραστούμε πάνω στη μικρή φόρμα γραφής με τίτλο “Είδα το φόβο”. Ανυπομονώ να κρατήσω στα χέρια μου τη συλλογική έκδοση που διαπραγματεύεται ένα τόσο ευαίσθητο θέμα σαν τη βία των γυναικών στο χώρο και στο χρόνο. Εύχομαι στην εποχή μας να λιγοστεύουν οι γυναίκες που βρίσκονται σε αδιέξοδα σαν τη Χένα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr