background img
banner
banner

Δυσαρέσκεια στις Καμάρες γιατί δεν δημιουργήθηκε γωνιά ή σημείο ανακύκλωσης

ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Την δυσαρέσκειά του γιατί στην Τοπική Κοινότητα Καμαρών, παρά το γεγονός ότι έχει μεγάλο αριθμό κατοίκων, δεν έχει δημιουργηθεί κατά τα λεγόμενά του, ούτε σημείο ούτε γωνιά ανακύκλωσης, εξέφρασε στo protionline.gr ο πρόεδρος Παναγιώτης Περλέγκας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Καθαριότητας. Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος πάντως ξεκαθαρίζει πως ακολουθούν κι άλλες και ότι δίνεται προτεραιότητα εκεί που παρουσιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

Αυξημένοι οι επισκέπτες φέτος στη Δυτική Αιγιάλεια

Ο κ. Περλέγκας σχολίασε πως ο… «Λαμποίκος» μάλλον έχει γυρίσει την πλάτη στις Καμάρες, παρά το γεγονός ότι φέτος η περιοχή συγκέντρωσε τεράστιο αριθμό επισκεπτών και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Όπως είπε, ΄΄το φετινό καλοκαίρι η περιοχή μας παρουσίασε τεράστια επισκεψιμότητα, αφού πολύς κόσμος προτίμησε το χωριό για παραθέρισμα ενώ και οι ημερήσιοι επισκέπτες ήταν πολλαπλάσιοι άλλων χρόνων, κάτι που ήταν εμφανές κυρίως στα παραλιακά καταστήματα που έσφυζαν από κόσμο. Κυκλοφορούσαν πολλοί άνθρωποι που οι ντόπιοι δεν είχαμε ξαναδεί΄΄.

Επίσης, παρέπεμψε στη λίστα με τα σημεία και τις πράσινες γωνιές ανά της Αιγιάλεια, που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, το περιεχόμενο της οποίας είχε γίνει γνωστό προ ημερών από τo protionline.gr.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Καμαρών, ΄΄δεν είναι δυνατόν να έχουν δημιουργηθεί 41 τέτοια σημεία σε όλη την Αιγιάλεια και να έχουν μείνει απέξω οι Καμάρες. Και δεν είναι μόνο οι Καμάρες, αφού σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Ερινεού, υπάρχει μόνο μία γωνιά ανακύκλωσης στη Ζήρια, στην κεντρική πλατεία΄΄.

Εκτίμησε ακόμη πως ΄΄θα μπορούσαν να έχουν εγκατασταθεί κάδοι και κώδωνες στην παλαιά εθνική οδό κοντά στα παραλιακά καταστήματα και τους χώρους που λειτούργησαν στο Λαμπίρι και τις Καμάρες που παράγουν τεράστιες ποσότητες ανακυκλώσιμων, κυρίως σε γυαλί και πλαστικό. Ελλείψει όμως τέτοιων γωνιών, τα απορρίμματα αυτά δεν ανακυκλώθηκαν και πετάχτηκαν μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα΄΄. ΄΄Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς αποκλείεται μία τόσο μεγάλη περιοχή από ένα οργανωμένο σχέδιο για το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου που είναι τα απορρίμματα΄΄, τόνισε ο κ. Περλέγκας, καταλήγοντας: ΄΄Έπρεπε να κληθούμε οι πρόεδροι από τον δήμο και να υποδείξουμε τα σημεία. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί να υπάρχει αυτή η επιλεκτική τοποθέτηση των πράσινων σημείων΄΄.

Προτεραιότητα όπου  υπήρχε ενδιαφέρον

Τα παράπονα του προέδρου μεταφέρθηκαν στον κ. Καραΐσκο ο οποίος απάντησε μέσω τoυ protionline.gr: ΄΄Παραλάβαμε τους κάδους από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και προσπαθήσαμε να τους αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Δώσαμε προτεραιότητα στις κοινότητες που οι πρόεδροι καταβάλουν προσπάθεια για την ανακύκλωση και τα παραγόμενα ανακυκλώσιμα είναι περισσότερα καθώς έτσι αποδεικνύεται το ενδιαφέρον του κόσμου. Στην προκειμένη περίπτωση, στις Καμάρες υπάρχει σημείο που μπορούν να ανακυκλώνουν κάτω από τα καταστήματα της παλαιάς εθνικής οδού με τέσσερις μπλε κάδους ανακύκλωσης και έναν κώδωνα. Επίσης υπάρχει ένα ακόμη σημείο με κάδους επί της παλαιάς εθνικής στα αριστερά του δρόμου προς Πάτρα. Όμως γενικότερα υπάρχουν διασκορπισμένοι μπλε κάδοι στις Καμάρες, εκεί όπου μπορούν να ανακυκλώνουν κάτοικοι και επαγγελματίες. Όταν υπάρχει πρόθεση βρίσκεται τρόπος. Σκεφτείτε ότι το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης φτάνει μέχρι τους Αμπελόκηπους και το Χρυσάνθιο που έχουν από έναν μόνο κάδο΄΄.

Καταλυτικός ο ρόλος των προέδρων

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ωστόσο, στον σχεδιασμό υπάρχουν κι άλλες πράσινες γωνιές και σημεία, φιλοδοξώντας να φτάσουν τις εκατό ως το τέλος του έτους! ΄΄Κάνουμε μία προσπάθεια να αυξήσουμε τις πράσινες γωνιές, γνωρίζουμε ότι λείπουν από πολλά σημεία, όμως κάνουμε κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Ζητούμε από τους προέδρους να συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για την ανακύκλωση, να κατευθύνουν ακόμη και να επιπλήττουν τους κατοίκους εάν χρειαστεί, διότι όλοι μαζί πρέπει να προσπαθούμε ώστε να μας γίνει όχι συνήθεια αλλά τρόπος ζωής΄΄, πρόσθεσε ο κ. Καραΐσκος, τονίζοντας πως το επόμενο βήμα είναι η καταμέτρηση των ανακυκλώσιμων ώστε να υπάρχει εικόνα για όλη την Αιγιάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Αιγιαλείας για το θέμα αναφέρεται πως ΄΄με τον τρόπο αυτό γίνεται εξοικονόμηση πόρων, ελαττώνεται η ποσότητα απορριμμάτων, ομορφαίνει η εικόνα του Δήμου και συνολικά ενισχύεται η προσπάθεια για την προστασία του Περιβάλλοντος. Είναι ανάγκη, όλοι να πλαισιώσουμε αυτή τη προσπάθεια, και να συνδράμουμε, ώστε ο Δήμος μας να είναι ένας Δήμος καθαρός, που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όλη αυτή η προσπάθεια των υπηρεσιών έχει αποτέλεσμα, μόνο όταν οι ίδιοι οι δημότες, ανακυκλώνουν σωστά και συμβάλλουν ώστε η διαδικασία της ανακύκλωσης να εξελίσσεται ομαλά. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική και επιτυγχάνεται σε ένα μεγάλο βαθμό από την επαναχρησιμοποίηση και την επανάκτηση των συσκευασιών και την ορθολογική διαχείριση των πόρων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr