background img
banner
banner

Η όμορφη πόλη σε πρώτο πλάνο

ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ Η ΑΣ. ΦΩΤΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΖΑΪΜΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥ – ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στο Αίγιο το τελευταίο διάστημα. Από τον δήμο Αιγιαλείας προχωρούν οι εργολαβίες της ανάπλασης των δύο πλατειών και των περιμετρικών οδών καθώς και οι ασφαλτοστρώσεις και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το έργο του ηλεκτροφωτισμού στη δυτική είσοδο της πόλης.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε στo protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για τεχνικά θέματα Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των δικτύων στην οδό Ασημάκη Φωτήλα που αποτελεί το πρώτο τμήμα της ανάπλασης των δύο πλατειών του κέντρου και των δρόμων πέριξ αυτών. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαμόρφωση των πεζοδρομίων και στη συνέχεια τα συνεργεία θα εγκατασταθούν στις οδούς Ζαΐμη και Γερμανού εκεί όπου θα εκτελεστούν ανάλογες εργασίες με αυτές τις Ασημάκη Φωτήλα. Στη συνέχεια θα επεκταθούμε και στο κύριο μέρος της πλατείας Αγ. Λαύρας. Η σειρά ήταν αυτή ώστε να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες της πλατείας και των γύρω δρόμων, αφού από την πρώτη στιγμή είχαμε μέριμνα να μην δημιουργήσουμε μεγάλη όχληση και να μην διαταραχθεί, στο μέτρο του δυνατού, η καθημερινότητα επαγγελματιών και πολιτών΄΄.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε υπολογίζεται να τελειώσουν οι οδοί Ζαΐμη και Γερμανού για να ξεκινήσει το έργο στην επιφάνεια της πλατείας, ο κ. Χριστόπουλος είπε πως αυτό δεν μπορεί να προσδιοριστεί στην παρούσα φάση καθώς δεν αποκλείεται να προκύψουν διάφορα θέματα που μπορεί να καθυστερήσουν τη διαδικασία, όπως έγινε και στην Ασ. Φωτήλα. Για παράδειγμα, για την Ασ. Φωτήλα ανέφερε πως εκτός από το δίκτυο ύδρευσης που χρειάστηκε να φτιαχτεί νέο, παρουσιάστηκαν προβλήματα και με την αποχέτευση καθώς σε πολλές συνδέσεις με πολυκατοικίες οι συνδέσεις ήταν παλιές με κεραμικούς σωλήνες που έσπασαν και χρειάστηκε να αποκατασταθούν γεγονός που καθυστέρησε την πορεία των εργασιών. Ακόμη, η αποχέτευση ήταν σε διαφορετικά ύψη γεγονός που επίσης δημιούργησε πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστόπουλος έκανε γνωστό ότι πρώτα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες γύρω από την πλατεία Αγ. Λαύρας και κατόπιν θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στην Τρίγωνη και τις γύρω οδούς, όπως προβλέπεται στη μελέτη της ανάπλασης.

Ξεκίνησε το έργο της αποκατάστασης του φωτισμού της Ζωοδ. Πηγής

Εν τω μεταξύ, ένα πολύ βασικό έργο ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη, το οποίο θα ικανοποιήσει το αίτημα του δήμου, αλλά και τοπικών συλλόγων και πολιτών. Πρόκειται για την αποκατάσταση του δημόσιου ηλεκτροφωτισμού στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στον κόμβο της Μυρτιάς. ΄΄Είναι ένα σημείο που κατά το παρελθόν έχει λεηλατηθεί με αποτέλεσμα να έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Ευτυχώς η Περιφέρεια εισάκουσε το αίτημά μας και προχωρά στην εγκατάσταση νέων πυλώνων δίνοντας φως στο σημείο αυτό΄΄, τόνισε ο κ. Χριστόπουλος μη παραλείποντας να ευχαριστήσει μέσω του protionline.gr τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη για το ενδιαφέρον του. ΄΄Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη γιατί είναι δίπλα μας σε θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών κι αυτό είναι πολύ βασικό΄΄, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειωτέον ότι υπάρχει γενικότερη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας αφού και οι πυλώνες προσωρινά θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του λιμένος Αιγίου.

Αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου

Η αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού της δυτικής εισόδου της πόλης αποτέλεσε αίτημα και του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγίου, με τον πρόεδρό του Λάμπη Παπαδόπουλο να επισημαίνει: ΄΄Επιτέλους, η πίεση, τα έγγραφα του Εμπορικού Συλλόγου , η επικοινωνία και οι επισκέψεις στην Πάτρα και την Περιφέρεια έφεραν αποτέλεσμα. Το έργο ξεκίνησε! Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο για τη δρομολόγηση του έργου και την ενημέρωση που μου παρείχε. Σαν Εμπορικός Σύλλογος πιέζουμε και αναδεικνύουμε με ανιδιοτέλεια σοβαρά προβλήματα της πόλης και του δήμου μας! Ευχαριστούμε τον Νεκτάριο Φαρμάκη και όλη την ομάδα του που βρίσκουμε ανοιχτές πόρτες΄΄.

Ασφαλτόστρωση στον δρόμο της Μυρτιάς μέχρι το Τελωνείο

Τέλος, ένα σημαντικό έργο πρόκειται να εκτελεστεί στο πλαίσιο της εργολαβίας των ασφαλτοστρώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως έγινε σε πολλά σημεία στο παρελθόν αλλά και στην οδό Δημοτικού Σταδίου το τελευταίο διάστημα. ΄΄Αμέσως μετά θα προχωρήσουμε στην ασφαλτόστρωση του δρόμου που ξεκινά από το πάνω μέρος της Μυρτιάς, διασχίζει τον οικισμό και καταλήγει στο Τελωνείο. Το οδόστρωμα του δρόμου παρουσιάζει πρόβλημα και αμέσως μετά την ασφαλτόστρωση εκτιμούμε ότι θα διευκολύνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων που τον χρησιμοποιούν καθημερινα΄΄, τόνισε ο κ. Χριστόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr