background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: 2001-2002: Τέλος “εποχής Παλαιολογόπουλου”

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ «ΤΙΜΟΝΙ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ

Η επόμενη μέρα μετά την παραμονή του Παναιγιαλείου στη Β΄ Εθνική (2000-01) ήταν πολύ δύσκολη. Ο Πέτρος Παλαιολογόπουλος κάνει νέα έκκληση: «Πουλάω τις μετοχές μου και είμαι εδώ περιμένοντας όποιον ενδιαφέρεται να τις αγοράσει». Οι εξελίξεις δεν άργησαν να έρθουν. Και ξεκίνησαν νωρίς, με μια συνάντηση που έγινε στις 18 Ιουνίου, ανάμεσα στον Παλαιολογόπουλο και τον Αιγιώτη βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλο.

Ο τελευταίος μετέφερε στον πρόεδρο της ΠΑΕ το ενδιαφέρον τρίτου προσώπου για αγορά τού πλειοψηφικού πακέτου αλλά τελικά η υπόθεση δεν προχώρησε.
Και αφού μεσολάβησε νέο «ενδιαφέρον» από Όμιλο επιχειρηματιών που ξεκίνησε διερευνητικές επαφές για την αγορά της ΠΑΕ αλλά ποτέ δεν έγινε επίσημη κρούση, ο Παλαιολογόπουλος ξεκινά και αυτή τη χρονιά στο «τιμόνι», έχοντας στο πλάι του στο Δ.Σ. τους Βασιλακόπουλο, Πανίτσα, Ευαγγελίου, Πανουτσόπουλο, Μανωλάτο, Παναγόπουλο, Παπαχριστόπουλο και Τηλιγάδη.
Με τους Μάκη Λιάτο και Σωτήρη Ζαβογιάννη στον πάγκο και νέα πρόσωπα στο έμψυχο υλικό τους Σ. Δημόπουλο, Βακιρτζή, Βαλιανάτο, Συρίγο, Βελώνη, Γαντζούδη, Νεντέλκοβιτς, Μπαϊάνο και Ουέλιγκτον, ο Παναιγιάλειος ρίχνεται στη «μάχη» του πρωταθλήματος.

Τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα, όμως, δεν αργούν να έρθουν. Ο Λιάτος παίρνει άδεια επ’ αόριστον και αφού μεσολαβεί η ήττα με 2-0 στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα (με Ζαβογιάννη στον πάγκο) επιστρέφει μετά από… δύο ημέρες.

Την 7η αγωνιστική ο ΠΓΣ είναι προτελευταίος στη βαθμολογία με μόλις 5 βαθμούς (νίκη 1-0 επί της Χαλκηδόνας και τρεις ισοπαλίες) και από το Νοέμβριο αρχίζει μια ανοδική πορεία με σπουδαία αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων και το 0-0 στα Γιάννινα με ήρωα το Νίκο Ζαφειρόπουλο.

Στο μεταξύ, ο Λιάτος έχει αποχωρήσει (πάλι) από τα μέσα του Οκτώβρη και η ομάδα συνεχίζει με προπονητή τον Πάρη Μεϊντάνη, αλλά όχι για πολύ. Μετά τον πρώτο γύρο ο Μεϊντάνης αποχωρεί και επιστρέφει πάλι ο… Μάκης Λιάτος. Απίστευτα πράγματα… Στα αγωνιστικά, αρχίζει πάλι η «κατρακύλα» και στις αρχές του 2002 η ομάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση, αφήνοντας πίσω της μόνο τον Άγιο Νικόλαο και εναποθέτοντας τις ελπίδες της στην αναδιάρθρωση, η οποία γίνεται τελικά και υποβιβάζεται μόνο μια ομάδα στη Γ΄ Εθνική. Θα πρέπει δηλαδή να αποφύγει την τελευταία θέση για να παραμείνει στην κατηγορία.

Στις 18 Φεβρουαρίου και αδυνατώντας να βρει αγοραστή, ο Παλαιολογόπουλος μεταβιβάζει δωρεάν το πακέτο των μετοχών του στον Βαγγέλη Ευαγγελίου, ο οποίος γίνεται αυτόματα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχοντας στην κατοχή του το 70% του συνολικού πακέτου.

Αμέσως μετά τις υπογραφές, το Δ.Σ. αλλάζει σχήμα. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Ανδρέας Βασιλακόπουλος και νέα μέλη οι Πάνος Αγγελόπουλος, Πάνος Κουτρόπουλος και Βασίλης Ρίτης. Η εποχή Παλαιολογόπουλου στον Παναιγιάλειο έχει φτάσει στο τέλος της.

Στα αγωνιστικά, η μάχη ανάμεσα στον ΠΓΣ και τον Άγιο Νικόλαο για την αποφυγή της μίας θέσης που οδηγεί στον υποβιβασμό συνεχίζεται. Λίγο πριν το τέλος και μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες της «Μαύρης Θύελλας» από Αθηναϊκό στο Αίγιο με 1-0 και Καλαμάτα εκτός με 3-1, οι Κρητικοί μειώνουν στους 2 βαθμούς τη διαφορά (20 έναντι 18) και η αγωνία κορυφώνεται.
Η λύτρωση τελικά έρχεται στο τελευταίο παιχνίδι με την Προοδευτική στο Αίγιο. Ο Παναιγιάλειος θέλει μόνο τη νίκη και τα καταφέρνει με δυο γκολ του Τσακουμάκου στις καθυστερήσεις και ενώ έχανε από νωρίς με 1-0. Την ίδια στιγμή ο Πατραϊκός κάνει το καθήκον του στην Πάτρα κερδίζοντας 2-0 τους Κρητικούς και ο ΠΓΣ έστω και με την «ψυχή στο στόμα» παραμένει στην Β΄ Εθνική.

2001-02

Β’ ΕΘΝΙΚΗ
Αίγιο εκτός
Άγιος Νικόλαος 1-0 3-1
Αθηναϊκός 0-1 6-0
Απόλλων Αθ. 0-1 2-0
Απόλλων Καλαμαριάς 0-0 3-0
Καλαμάτα 0-3 3-1
Καλλιθέα 0-0 2-0
Ολυμπιακός Βόλου 1-1 1-0
Πανηλειακός 1-1 1-0
Πανσερραϊκός 1-1 1-0
ΠΑΣ Γιάννενα 0-1 0-0
(0-2 α.α.)*
Πατραϊκός 1-1 1-0
Προοδευτική 2-1** 3-0
Χαλκηδόνα 1-0 1-2
*χρησιμοποίησε τιμωρημένο ποδοσφαιριστή.
**κεκλεισμένων των θυρών.

Βαθμολογία

1 ΠΑΣ Γιάννενα 50 (-1)
2 Καλλιθέα 47
– Προοδευτική 47
—————————————————–
– Απόλλων Καλαμαριάς 47
5 Αθηναϊκός 40
6 Πανσερραϊκός 36
7 Πατραϊκός 35
8 Ολυμπιακός Βόλου 33
9 Χαλκηδόνα 31
10 Πανηλειακός 30
11 Καλαμάτα 29
12 Απόλλων Αθ. 28
13 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 21
—————————————————–
14 Άγιος Νικόλαος 20

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
(11 όμιλοι)

4ος όμιλος
Αίγιο εκτός
Παναιτωλικός 1-0 0-2
Παναχαϊκή 0-3 1-2
Χανιά 2-2 0-0

Βαθμολογία
1 Παναχαϊκή 12
2 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 11
—————————————————–
3 Χανιά 9
4 Παναιτωλικός 1

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-Κιλκισιακός 1-1
Κιλκισιακός-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-0

παίκτες: Λίβας, Ν. Ζαφειρόπουλος, Γιαννίκος (τερματοφύλακες), Καραμπάτσης, Αθανασίου, Αλεξανδρίδης, Δρακόπουλος, Μπαλάσκας, Π.Καρανικόλας, Γ.Σταματόπουλος, Ζαππής, Σπάθας, Λακριντής, Βακιρτζής, Δ.Δημόπουλος, Θ.Καρανικόλας, Μπαϊάνο, Μακρυγιάννης, Γαντζούδης, Συρίγος, Νεντέλκοβιτς, Βαλιανάτος, Βελώνης, Ουέλιγκτον, Γρηγοριάδης, Δ.Ζαφειρόπουλος, Συμεωνίδης (τερματοφύλακας), Κ.Δ.Λάζαρης, Κ.Α.Λάζαρης, Κουτίβας, Βέρτζος, Φουντουλάκης, Κ.Σταθόπουλος, Πάντιος, Αποστολάκης, Μπόμπορης, Μουταφίδης, Τσακουμάγκος.

προπονητής: Μάκης Λιάτος – Πάρης Μεϊντάνης – Μάκης Λιάτος


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr