background img
banner
banner

Κίνηση ανθρωπιάς από τον Εμπορικό Σύλλογο

ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΔΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ»

Σε μία κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε χθες ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την τοπική κοινωνία, με το σκεπτικό ότι όπως οι καταναλωτές στηρίζουν τα τοπικά καταστήματα, έτσι και ο φορέας που τους εκπροσωπεί νοιάζεται για τον συνάνθρωπο. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα η δράση που διοργάνωσε αφορούσε τα παιδιά οπότε δικαίως η ευαισθησία πολλαπλασιάζεται…

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Ανθρωπιστικής Βοήθειας για το Παιδί «Το φωτεινό αστέρι», προχώρησε στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά ενδεών οικογενειών. Σύνθημα της διοργάνωσης «Κανένα παιδί πεινασμένο από τροφή και γνώση» και ευτυχώς η ανταπόκριση των Αιγιαλέων ήταν συγκινητική.

Σακούλες με σχολικά είδη όπως τσάντες, κασετίνες, μολύβια, ντοσιέ, τετράδια κ.λπ. συγκεντρώθηκαν τόσο στην πλατεία Αγ. Λαύρας όσο και στην πλατεία Φανερωμένης σε ειδικά κιόσκια που διαμόρφωσε ο Εμπορικός Σύλλογος. Εκεί ήταν οι άνθρωποι της Εθελοντικής Δράσης, ενός «αστεριού» που… έλαμψε και στην Αιγιάλεια.

Όπως εύστοχα μετέφεραν στo protionline.gr οι εκπρόσωποί της, ΄΄ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι ποικιλόμορφος και διαχρονικός, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή΄΄.

Να σημειωθεί ότι το «Φωτεινό αστέρι» είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που εδώ και επτά χρόνια βρίσκεται κοντά στις ανάγκες και στα προβλήματα των οικογενειών που ζουν πολύ δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης. Όλα αυτά τα χρόνια εξυπηρετεί αδιάκοπα 560 οικογένειες με 1.550 παιδιά μέχρι 16 ετών, μεταξύ των οποίων και 60 που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται ειδική σίτιση και αγωγή.

Το «Φωτεινό αστέρι» βρίσκεται στην Πάτρα, τηλ.: 2611122497, www.tofoteinoasteri.org.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν στους εξής λογαριασμούς: Eurobank: 0026.0672.94.0200.139326. Εθνική: 226/005258-22. Πειραιώς: 5505091414328.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Εν τω μεταξύ, με επιστολή της, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής & Διοίκησης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, για τη συμμετοχή και στήριξη, καθώς και για την ευγενική χορηγία που αναμένει προς τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας, για τη δράση ‘’ Πρότυπα Διδακτικά Δρώμενα εν κινήσει- anticovid19 “, που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας με μεγάλη επιτυχία. ΄΄Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για το σύλλογο μας, το γεγονός πως έχουμε στο πλευρό μας την Περιφέρεια. Κάτι που αποδεικνύει και στην πράξη την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη προς τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας!΄΄, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος ευχαριστεί προσωπικά τον κ. Σακελλαρόπουλο, γιατί την περασμένη εβδομάδα ημέρα Πέμπτη που βρέθηκε στην Περιφέρεια για θέματα του Εμπορικού Συλλόγου, ο Αντιπεριφερειάρχηςτον δέχτηκε άμεσα στο γραφείο του και τον ενημέρωσε εκτενώς για όλα τα έργα οδικής και αγροτικής οδοποιίας καθώς και για όλα τα αντιπλημμυρικά έργα που «τρέχει» η Περιφέρεια στην ευρύτερη περιοχή και στα ποτάμια της Αιγιάλειας. Πρόκειται για «έργα ώριμα που κυριολεκτικά “ξεθάφτηκαν” από τα ντουλάπια της Περιφέρειας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, «υπογράφονται και μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ δημόσια προς τον κ. Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες του, γιατί οι πόρτες της περιφέρειας είναι “ανοιχτές” στα αιτήματα και στις παρεμβάσεις μας. Εμείς, και εγώ προσωπικά, σαν άμισθος και ανιδιοτελής εργάτης των Εμπόρων της Αιγιάλειας, αλλά και των συνδημοτών μου, θα συνεχίζουμε να υποδεικνύουμε, να πιέζουμε και να ζητάμε, πάντα στο πλαίσιο του ορθολογισμού, αιτήματα που θα δώσουν ανάσες όχι μόνο στους Εμπόρους της περιοχής μας, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr