background img
banner
banner

Μετά την Οπτική στο κάδρο και η Φυσικοθεραπεία

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ – ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΓΙΟ

Δύσκολη εξίσωση για τη δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου, αποτελεί η παραμονή και των δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, αφού εκτός από την Οπτική κινδυνεύει πλέον και η Φυσικοθεραπεία. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου, υπό τον νέο πρύτανη Χρήστο Μπούρα, προετοιμάζεται για την αναδιάρθρωση που φαίνεται ότι θα προκύψει, μειώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, από 35 σε 27 τα τμήματα εκτός Πατρών.

Ο νέος πρύτανης κατά την επίσκεψή του στο Αίγιο, για να δει τις ανασκαφές για την Αρχαία Ελίκη, δήλωσε στο protionline.gr ότι το Πανεπιστήμιο έχει άλλα προβλήματα, πολύ πιο σοβαρά και πως για τα τμήματα στο Αίγιο δεν είναι η Σύγκλητος και ο ίδιος που αποφασίζουν για την τύχη τους. Ο πρύτανης μάλιστα φάνηκε δυσαρεστημένος ακόμα και για την επιστροφή της έκτασης της πρώην Χαρτοποιίας από το Πανεπιστήμιο στο δήμο, κάτι που επιχαίρει η δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν αποφασίζει η διοίκηση του Πανεπιστημίου αλλά το Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο το Πανεπιστήμιο θα ήθελε λιγότερα έξοδα και θα προτιμούσε να έχει όλα τα τμήματα δίπλα της.

400-500 ενεργοί σπουδαστές

Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον το τμήμα Φυσικοθεραπείας δεν κατάφερε να διασυνδεθεί για πρακτική άσκηση με το νοσοκομείο Αιγίου, η δημοτική αρχή θα πρέπει να βρει γερούς πολιτικούς συμμάχους, για να κρατηθεί τουλάχιστον η Φυσικοθεραπεία που αριθμεί σχεδόν 700 σπουδαστές, περί τους 500 ενεργούς. Φέτος θα ισχύσουν μέτρα κορωνοϊού στα τμήματα που θα λειτουργήσουν με μέτρα προφύλαξης, μέχρι 50 άτομα για θεωρητική παρακολούθηση και μέχρι 30 άτομα για τα εργαστήρια.

Στο Νοσοκομείο Αιγίου θα γίνονται καθημερινά κλινικές ασκήσεις και πρακτική μόνο στην Πάτρα.

Η μεταφορά της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, πιθανότατα στις πρώην εγκαταστάσεις ΤΕΙ στο Κουκούλι είναι το βασικό σενάριο που εξετάζεται αυτή τη στιγμή από το Πανεπιστήμιο, εφόσον προχωρήσει η αναγκαστική αναδιάρθρωση.

Στην ίδια μοίρα και πρώτα στη λίστα για λουκέτο προβάλλουν οι σχολές «Γεωπονικής» στο Μεσολόγγι και στην Αμαλιάδα, «Μουσειολογίας» στον Πύργο «Επιστήμης Τροφίμων» στο Αγρίνιο και «Βιοσυστημάτων» επίσης στο Μεσολόγγι. Το ‘’καμπανάκι’’ για την Φυσικοθεραπεία χτυπά την ώρα που η διοίκηση του Τμήματος αποκτά Αιγιώτικο χρώμα με τον φυσικοθεραπευτή Κώστα Φουσέκη ν’ αναλαμβάνει τα ηνία έχοντας μαζί του και άλλους οκτώ έμπειρους καθηγητές.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr