background img
banner
banner

Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του 2021

ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ 10% ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας για τον καθορισμό τελών και δικαιωμάτων στα διοικητικά όρια του δήμου για το 2021 με τον πρόεδρό της, δήμαρχο, Δημήτρη Καλογερόπουλο, να προτείνει μηδενικές αυξήσεις στα τιμολόγια.

Θυμίζουμε πως για το 2020 η δημοτική αρχή είχε ψηφίσει αύξηση 20% στα δημοτικά τέλη, υπό το βάρος του υψηλού κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων, έτσι και λόγω των οικονομικών συνθηκών ελέω κορωνοϊού, τα τέλη για το επόμενο οικονομικό έτος παραμένουν τα ίδια.

Ωστόσο, το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού οι παρατάξεις Γούτου και Παπακωνσταντινόπουλου ήθελαν μείωση τελών, με την Βασιλική Ψυχράμη να απουσιάζει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Η χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα έρθει προς ψήφιση, πιθανότατα την άλλη εβδομάδα, στο δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να φέρνουν τη δική τους πρόταση, που σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά 10% μείωση στα δημοτικά τέλη του 2021.
Την πρόταση που έχει πλειοψηφία 21 συμβούλων θα πρέπει να τεκμηριωθεί ώστε να ισοσκελίζονται τα έσοδα με τα έξοδα, όπως απαιτεί ο προϋπολογισμός (σχετικά έγραψε χθες το protionline.gr ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Τίτλοι τέλους στον ΧΥΤΑ Αιγείρας

Ένα άλλο μέτωπο τώρα που ταλάνισε και δίχασε την Αιγιάλεια έκλεισε χθες, με τον δήμαρχο Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλο, να ανακοινώνει σε θεσμική συνάντηση με προέδρους τοπικών Κοινοτήτων της Αιγείρας ότι ο ΧΥΤΑ της περιοχής κλείνει οριστικά.

Μάλιστα ο δήμαρχος, ανακοίνωσε την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 496.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, εντός του χώρου, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος είχε προαναγγείλει από το δημαρχείο Αιγιαλείας τα χαρμόσυνα νέα για τους κατοίκους της περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr