background img
banner
banner

Να υποστηρίξει το αίτημα παραμονής της Φυσικοθεραπείας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

«Γκρίζα σύννεφα» απλώνονται πάνω από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Παραρτήματος Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς εντείνεται η ανησυχία «καρατόμησής του» σε περίπτωση που προχωρήσει η αναδιάρθρωση των Τμημάτων με εντολή του υπουργείου Παιδείας.

Η συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρήστο Μπούρα, μόνο καθησυχαστική δεν ήταν αφού η μείωση των Τμημάτων παρουσιάζεται πλέον ως μη αναστρέψιμη… Τον Πρύτανη επισκέφθησαν την περασμένη εβδομάδα εκτός από τον κ. Καλογερόπουλο οι βουλευτές Αχαΐας Α. Τσιγκρής, Ι. Φωτήλας και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σ. Λιβανός. Αντικείμενο των συναντήσεών τους με τον Πρύτανη, ήταν η ενδελεχής ενημέρωσή τους για τα υπάρχοντα προβλήματα και ειδικότερα για την κατάσταση και τις ανάγκες του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπως διαμορφώνονται στο πλαίσιο της πανδημίας.

Κυρίως όμως εστίασαν στο θέμα υποστελέχωσης, που προέκυψε με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την μη πλήρωση των αναγκαίων τουλάχιστον 28 κενών θέσεων με απόδοση μόνον 12 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ.

Τις αρνητικές συνέπειες στην Αιγιάλεια μετέφερε ο δήμαρχος

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να κλείσει το Τμήμα που λειτουργεί στο Αίγιο μετέφερε και ο Δήμαρχος Αιγίου Δημήτρης Καλογερόπουλος, υπογραμμίζοντας τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχει μια τέτοια απόφαση για την περιοχή. Ο ίδιος τόνισε, ότι τάσσεται στο πλευρό του Πρυτάνεως και του Πανεπιστημίου Πατρών και ότι θα συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων του τόσο για την αύξηση των νέων θέσεων, όσο και στο να αποτρέψει το ενδεχόμενο να κλείσει το Τμήμα Φυσικοθεραπείας που εδρεύει στο Αίγιο.

Αρωγή στην επίλυση κάθε προβλήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και συμπόρευση με τον Πρύτανη για την διεκδίκηση των απαιτούμενων νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, μετέφερε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σ. Λιβανός. Παράλληλα τόνισε, πως θα διεκδικήσει να μην κλείσουν τα Τμήματα που εδρεύουν στην περιοχή του. Την απόλυτη στήριξή τους στον κ. Μπούρα, δήλωσαν οι βουλευτές Αχαΐας Α. Τσιγκρής και Ι. Φωτήλας. Ειδικότερα οι δύο βουλευτές υποσχέθηκαν, κάθε συμπαράσταση στον εξουσιοδοτημένο από την Σύγκλητο Πρύτανη να διεκδικήσει από το υπουργείο Παιδείας νέες θέσεις που αντιστοιχούν στο 100% των αποχωρήσεων 28 θέσεις, προσαυξημένες με επιπλέον αριθμό θέσεων που θα καλύψουν τα κενά των νέων μη στελεχωμένων Τμημάτων. Επίσης επεσήμαναν ότι θα είναι αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΠΓΝΠ.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών επεσήμανε ότι η Σύγκλητος διεκδικεί τα απολύτως απαραίτητα για να λειτουργήσει εύρυθμα και να αναβαθμιστεί το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, γεγονός που θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη όχι μόνον στην περιοχή αλλά και στη χώρα. Τέλος, αφού ευχαρίστησε όλους για την αμέριστη στήριξή τους, διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις για το κλείσιμο ή το άνοιγμα Τμημάτων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας.

Το υπουργείο αρμόδιο για αποφάσεις

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε αργότερα μιλώντας στo protionline.gr ο κ. Μπούρας. Αναφορικά με τη συνάντηση, τόνισε: ΄΄Ο δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία της κοινωνίας της Αιγιάλειας και υποστηρίζοντας τις θέσεις του, ζήτησε να παραμείνει το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο. Η απάντηση που έδωσα ήταν ότι η Σύγκλητος και ο Πρύτανης ούτε ανοίγουν ούτε κλείνουν Τμήματα. Αυτό είναι αρμοδιότητα του υπουργείου΄΄.

Από το περιβάλλον του δημάρχου Αιγιαλείας, αναφορικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης σχολιάστηκε πως ο Πρύτανης κατέστησε σαφές ότι το Πανεπιστήμιο εισέρχεται σε μία αναγκαστική αναδιάρθρωση και ότι οδεύει σε μείωση των Τμημάτων. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι τα Τμήματα από 35 που είναι σήμερα, θα μείνουν 27. Αυτό αφορά όχι μόνο το Αίγιο, αλλά και το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμαλιάδα, τον Πύργο και άλλες περιοχές. Μάλιστα, το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην κλείσει εντελώς το Τμήμα Φυσικοθεραπείας αλλά να μεταφερθεί στην Πάτρα.
Όπως και να έχει, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και ειλικρινή επικοινωνία και συνεργασία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr