background img
banner
banner

Οι καθηγητές ανησυχούν για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής ενάντια στον covid

ΜΑΣΤΡΑΠΑ: ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Έντονα προβληματισμένη βρίσκει την εκπαιδευτική κοινότητα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε δέκα ημέρες. Η ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας πηγαίνει αύριο στην συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ με έκδηλη ανησυχία για τις τηρούμενες συνθήκες υγιεινής στις τάξεις των 27 μαθητών, χωρίς κλιματισμό και δίχως τον απαιτούμενο αριθμό καθαριστριών. Κατηγορεί δε το υπουργείο που δεν δέχεται το αίτημα των εκπαιδευτικών για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 17 μαθητές, εύρεση χώρων προκειμένου να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών σε μία φάση για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές.

΄΄Βρισκόμαστε μπροστά σε άθλιες συνθήκες με ένα υπουργείο που κοροϊδεύει. Που επιβάλλει τη μάσκα και δεν λαμβάνει άλλα μέτρα. Η μάσκα είναι ναι μεν ένα εργαλείο όμως θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν είμαστε υπάλληλοι σούπερ μάρκετ. Οι εκπαιδευτικοί μιλούν στα παιδιά και μεταδίδουν γνώσεις. Ούτε είμαστε υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών να δουλεύουμε με κλιματισμό. Έχει ήδη κατατεθεί πρόταση για μείωση του χρόνου της διδακτικής ώρας. Σκεφτείτε να είμαστε σε αυτές τις συνθήκες ζέστης με 27 παιδιά, με μάσκα για 45΄…΄΄, τόνισε στo protionline.gr η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας Δώρα Μαστραπά.

Αίθουσες με 27 παιδιά σε Γυμνάσια και Λύκεια του Αιγίου

Παράλληλα, ανέφερε: ΄΄Τα κεντρικά σχολεία της Αιγιάλειας διαμορφώνουν τμήματα με 27 παιδιά με σαφή τη διάθεση του υπουργείου να μειώνει τον αριθμό των τμημάτων όσο το δυνατόν περισσότερο, αδιαφορώντας για το εάν θα στοιβάζονται 27 μαθητές σε μία αίθουσα και ποιες συνθήκες θα επικρατούν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 1ου Γυμνασίου Αιγίου που έστειλαν μαθητή στο 2ο για να μην γίνουν πέντε τα τμήματα και να παραμείνουν τέσσερα. Οι άνθρωποι του υπουργείου δεν έχουν την παραμικρή αντίληψη για το τι σημαίνει τάξη με τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών΄΄.

Αδύνατο στην πράξη να προαυλίζονται διαφορετικά

Επίσης, αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη… παράλογο γεγονός, ως εξής: ΄΄Το υπουργείο λέει ότι οι μαθητές θα προαυλίζονται ξεχωριστά. Τι θα γίνει όμως στα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα της Αιγιάλειας (Αιγείρα, Ακράτα, Διακοπτό, Καμάρες) που Γυμνάσια και Λύκεια συστεγάζονται; Οι μαθητές δεν θα συγχρωτίζονται; Πώς θα υπάρξουν διαφορετικά διαλείμματα της στιγμή που υπάρχουν εκπαιδευτικοί που πηγαίνουν από το ένα σχολείο στο άλλο; Πώς θα συντονιστούν οι διδακτικές ώρες και τα διαλείμματα; Όλα αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη΄΄.

Σχολεία χωρίς καθαρίστριες

«Φλέγον» παραμένει και το θέμα καθαρισμού των σχολείων καθώς ακόμη το υπουργείο δεν έχει δώσει απάντηση για το πανελλαδικό αίτημα πλήρους απασχόλησης και των τρίωρων που ανάγκασε τους δήμους να προσλάβουν. ΄΄Πήγαμε στα σχολεία μας από 1η Σεπτεμβρίου και καθηγητές αναγκάστηκαν να καθαρίσουν. Αντιμετωπίζουμε το εξευτελιστικό για τη δημόσια Παιδεία, οι Σύλλογοι Γονέων να καθαρίζουν σχολεία΄΄, σχολίασε η κ. Μαστραπά.

Να γίνουν μαζικά τεστ

Τέλος, αναγκαιότητα αποτελεί για την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας, η πραγματοποίηση μαζικών τεστ για κορωνοϊό σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να ξεκινήσουν με ασφάλεια τα σχολεία.
Να σημειωθεί ότι στην αυριανή συνέλευση θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης με τους καθηγητές σε πανελλήνιο επίπεδο να προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr