background img
banner
banner

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε τα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστου Μπούρα στα γραφεία του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Πάτρα. Τον Πρύτανη υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Παραρτήματος κ. Αθανάσιος Πετρόπουλος και ο Ταμίας κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς προγραμματισμένων επαφών του Πρύτανη με τους φορείς της περιοχής σε μια προσπάθεια ουσιαστικής προσέγγισης της κοινωνίας και της αγοράς μέσα από ένα πρίσμα εξωστρέφειας και συνεργειών.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών, στις προκλήσεις που αυτό καλείται να ανταποκριθεί ενώ έκανε ειδική αναφορά στα γεωτεχνικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και πώς αυτά θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά. Από πλευράς ΓΕΩΤ.Ε.Ε., επισημάνθηκε η μεγάλη σημασία τόσο του αγροδιατροφικού τομέα και της γεωργικής έρευνας για την περιοχή όσο και της προώθησης και επέκτασης της μεταλυκειακής επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο φορέων. Το Παράρτημα Πελοποννήσου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δήλωσε ότι θα καταθέσει τις απόψεις του για τη βελτίωση των υφιστάμενων Γεωτεχνικών Τμημάτων και θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου για την ανάδειξη και βελτίωση της γεωτεχνικής εκπαίδευσης καθώς και της σύνδεσής της με την παραγωγική διαδικασία και την αγορά εργασίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr