background img
banner
banner

Παρέμβαση της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» για την κατάσταση στα σχολεία της Αιγιάλειας

Τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία του δήμου Αιγιαλείας, τις ανάγκες που απορρέουν από την απειλή του covid-19 και τις ελλείψεις που υπάρχουν, κατέγραψαν κατά την συμμετοχή τους στους Αγιασμούς τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, η επικεφαλής Βασιλική Ψυχράμη και τα μέλη της δημοτικής παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ».

Εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης, ευχήθηκαν «καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά, με υγεία και υπομονή», τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς που επιφορτίζονται με το δύσκολο έργο της τήρησης των μέτρων ασφαλείας ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού αλλά υπό αντίξοες συνθήκες.

Μάλιστα, η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» προτίθεται να καταθέσει αίτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, ζητώντας τη λήψη απόφασης για άσκηση πίεσης προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως μεριμνήσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στα σχολεία της Αιγιάλειας για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, πράττοντας στην ουσία όσα η υπουργός Νίκη Κεραμέως εξαγγέλλει.

Ειδικότερα, τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τα πολυμελή τμήματα και τον συνωστισμό των μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες. Π.χ. 1ο Γυμνάσιο Αιγίου με τέσσερα τμήματα 28 μαθητών στη Β΄ τάξη, τμήματα με 27 παιδιά σε 2ο ΓΕΛ Αιγίου, Γυμνάσιο Αιγείρας, 3ο Γυμνάσιο κ.ά. φαινόμενο που είχε να παρατηρηθεί πολλά –πολλά χρόνια.

Ακόμη, τα μέλη της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ενημερώθηκαν για την έλλειψη επαρκούς ωραρίου των καθαριστριών με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην καθαρίζονται όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τον covid, δηλαδή σε κάθε διάλειμμα, παρά μόνο στο τέλος της βάρδιας, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες, εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του ιού.

Η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» καθιστά επιτακτική την ανάγκη ο δήμος Αιγιαλείας να λάβει πρωτοβουλία, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη και πιο διεκδικητική στάση για θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών μας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr