background img
banner
banner

Ποια έργα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων ξεκινούν άμεσα

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2” ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Η δρομολόγηση μιας σειράς σημαντικών έργων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αιγιάλειας έχει ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν και αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2021. Ήδη, η αρχή έγινε με την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ν. Πλαστήρα και την τοποθέτηση της ηλεκτροκίνητης “κουβέρτας” στο ανοιχτό κολυμβητήριο Αιγίου. Τα έργα πραγματοποιούνται μέσα από τα προγράμματα “ΦιλόΔημος” και Δημοσίων Επενδύσεων που διαχειρίζεται η Περιφέρεια και θα υλοποιήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιάλειας σε συνεργασία με τον Δήμο και το ΝΠΔΔ ενώ η συνολική χρηματοδότηση αγγίζει τα 2,2 εκ. ευρώ.

Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο θέμα, η ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Αιγίου στο πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” άρχισε να παίρνει “σάρκα και οστά” με την τοποθέτηση της ηλεκτροκίνητης “κουβέρτας” στον χώρο της πισίνας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που σε συνδυασμό με την αλλαγή των αντλιών και την τοποθέτηση ηλιακών πάνελ στην οροφή του κτιρίου το επόμενο διάστημα, θα απαλλάξει τον δήμο από μεγάλο μέρος του κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Η Ενεργειακή αναβάθμιση του ανοικτού δημοτικού κολυμβητηρίου Αιγίου ανέρχεται σε Συνολική Δημόσια Δαπάνη 453.096,00 € (το κόστος της “κουβέρτας” είναι 75.000 €).

Τι περιλαμβάνει το “ΦιλόΔημος 2”

Τα έργα που θα γίνουν στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις και τα οποία θα ξεκινήσουν στις αρχές του νέου έτους υπάγονται στο “ΦιλόΔημος 2” και στα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων. Μιλήσαμε με τον Τάκη Ανδριόπουλο και τον Γιώργο Φραγκονικολόπουλο οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ αντίστοιχα (παρά την ανάληψη και των νέων τους καθηκόντων από τη θέση του αντιδημάρχου) και μας ανέλυσαν το πλάνο που περιλαμβάνει τα έργα. Με την σημαντική επισήμανση από τον Τάκη Ανδριόπουλο, ότι: “Οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα γιατί σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ανακληθεί η χρηματοδότηση”.

Το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος 2” περιλαμβάνει την αντικατάσταση του παλαιού χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Αιγίου με υβριδικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς (συνδυασμός φυσικού και τεχνητού) και σύγχρονα αποδυτήρια στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Νικολάου Πλαστήρα (μέχρι να ολοκληρωθεί κατασκευή τους θα τοποθετηθούν λυόμενα). Για την τοποθέτηση του χλοοτάπητα αναμένεται άμεσα η δημοπρασία και η ανάρτηση του διαγωνισμού. Η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος αγγίζει τις 900.000 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει  το πρώτο πρόγραμμα “Δημοσίων Επενδύσεων”

  • Κλειστό προθερμαντήριο με ταρτάν για τους αθλητές στίβου κάτω από τη δυτική κερκίδα του δημοτικού σταδίου Αιγίου, βοηθητικοί χώροι, αποδυτήρια, τουαλέτες και νέα ταμεία έκδοσης εισιτηρίων.
  • Μεταλλική κερκίδα στο γήπεδο της Ν. Πλαστήρα.
  • Γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7 στις Καμάρες.
  • Ανακαίνιση του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ στο γήπεδο Αιγείρας και επισκευή των αποδυτηρίων.
  • Βελτίωση των γηπέδων αντισφαίρισης στην Άβυθο (νέα πλαστικοποίηση, περίφραξη κλπ).

Η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει το δεύτερο πρόγραμμα “Δημοσίων Επενδύσεων”

  • Πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Αιγείρας.
  • Κερκίδες στα ποδοσφαιρικά γήπεδα Τέμενης, Ζήριας και Ροδιάς.
  • Επέκταση γηπέδου αντισφαίρισης (μεγαλύτερες διαστάσεις) στο Αθλητικό Κέντρο της Νικολάου Πλαστήρα.

Η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 430.000 ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr