background img
banner
banner

“Στα δύσκολα μαζί – Ιδέες για διαφοροποιημένη διδασκαλία στο Νηπιαγωγείο” | ΦΩΤΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑ ΣΚΑΝΔΑΜΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΧΤΗ

Σε ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική, ανάλογη του περιεχομένου του βιβλίου, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» η παρουσίαση του νέου πονήματος των εκπαιδευτικών Αθηνά Σκανδάμη και Μαρία Μαχτή, “Στα δύσκολα μαζί – Ιδέες για διαφοροποιημένη διδασκαλία στο Νηπιαγωγείο” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ηδύφωνο».
Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο διδασκαλίας που αναπτύσσει τη φιλοσοφία της ένταξης και της συμπερίληψης νηπίων με οποιαδήποτε μορφή δυσκολίας, στην τυπική πράξη, αλλά και ένα εγχειρίδιο αγάπης που παρουσιάζει τρόπους ανάδειξης των ειδικών δεξιοτήτων των παιδιών νηπιακής ηλικίας. Μέσα από οργανωμένα σε ενότητες φύλλα εργασίας, δραστηριότητες και φωτογραφικό υλικό, σκοπός του βιβλίου είναι να προτείνει πρακτικές, όπως αυτές δύνανται να πραγματοποιηθούν σε τάξεις που φιλοξενούν Τμήματα ένταξης ή σε Ειδικά σχολεία που συστεγάζονται ή γειτνιάζουν με δομές Γενικής Αγωγής. Οι προτάσεις και οι ιδέες είναι προϊόντα της εργασίας των νηπιαγωγών-συγγραφέων μέσα στην τάξη και αποτελούν χρήσιμα εργαλεία διδασκαλίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον από τους παριστάμενους

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος εκπαιδευτικών της περιοχής αλλά και γονέων που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το βιβλίο. Εισαγωγικά, μίλησε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κώστας Κλάγκος καθώς και η υπεύθυνη των εκδόσεων Ηδύφωνο Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Το περιεχόμενο του βιβλίου ανέλυσαν με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τις συγγραφείς, ο Κώστας Γιαννόπουλος (Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας), η Ελένη Διδάχου (Συντονίστρια Εκπ/κού Έργου Προσχολική Εκπ/σης, ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας) και η Θεώνη Μαυρόγιαννη (Προϊσταμένη του 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας). Μεταξύ των άλλων, παρατήρησαν πως πρόκειται για έναν απολογισμό δουλειάς αλλά ζωής μέσα στις αίθουσες του νηπιαγωγείου από τις Αθηνά Σκανδάμη και Μαρία Μαχτή, με πολλές δομημένες εργασίες και ως προς τους ήρωες και ως προς τους χαρακτήρες του βιβλίου. Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος στάθηκε στο θέμα της διαφοροποιημένης διδασκαλίας που, όπως είπε, ακόμη είναι στα… σπάργανα στο δικό μας εκπαιδευτικό σύστημα.
Ανάλογη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί και στην Πάτρα, στο 64ο Δημοτικό Σχολείο, την προσεχή Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr