background img
banner
banner

Συνέλευση κατοίκων και ψήφισμα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΔΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/9 η Γενική Συνέλευση των κατοίκων Διακοπτού με θέμα τις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί στο νερό ύδρευσης και άρδευσης. Η συνέλευση κατέληξε στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θεωρεί άδικες και μη ανταποδοτικές τις νέες τιμές όπως επίσης εκφράζει και τις αντιρρήσεις της για την μεταβίβαση στη ΔΕΥΑ του αρδευτικού νερού.
Ήδη αρκετά μέλη της συνέλευσης προωθούν πόρτα -πόρτα το ψήφισμα αυτό με σκοπό να υπογραφεί από την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του Διακοπτού και να παραδοθεί στον δήμαρχο κ Καλογερόπουλο, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας καθώς και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ με σκοπό να λάβουν σοβαρά υπόψη την πραγματική βούληση των κατοίκων και να προβούν στις αντίστοιχες κινήσεις.

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος, είναι το ακόλουθο: «Σήμερα Κυριακή 20/09/2020 σε δημόσιο χώρο της κοινότητας, πραγματοποιήσαμε Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού με θέμα τα αυξήσεις που έχουν επιβληθεί από την ΔΕΥΑΑ στην άρδευση και την ύδρευση.

Ειδικότερα, σε σχέση με την άρδευση, θέλουμε να εκφράσουμε τη διαφωνία μας για τη μεταβίβαση της διαχείρισης από τον δήμου όπου βρισκόταν τόσα χρόνια, στη ΔΕΥΑΑ και μετέπειτα σε ιδιώτες.

Τα τιμολόγια που έχουν επιβληθεί δεν είναι σε καμία περίπτωση ανταποδοτικά αφού δεν έχουν πραγματοποιηθεί αντίστοιχα έργα υποδομής και συντήρησης. Μάλιστα, σε αρκετές κοινότητες, οι αυξήσεις ξεπερνούν το ποσοστό του 500% οδηγώντας καλλιεργητές και αγρότες στο να παρατήσουν τις καλλιέργειές τους αφού πλέον θα είναι ασύμφορο για αυτούς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις.

Σε σχέση με την ύδρευση, διαπιστώσαμε μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια που σε πολλές περιπτώσεις υπερδιπλασιάζουν το κόστος. Όμως ούτε στις υποδομές της ύδρευσης υπάρχουν αντίστοιχα έργα που να δικαιολογούν τις αυξήσεις αυτές. Μάλιστα, στη δημοτική μας ενότητα υπάρχουν ακόμα τμήματα του δικτύου με αμιαντοσωλήνες οι οποίοι είναι καρκινογόνοι καθώς επίσης και σε πολλές περιοχές το δίκτυο είναι απαρχαιωμένο με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολύ συχνά βλάβες, διακόπτοντας την υδροδότηση αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα.

Για τους παραπάνω λόγους, υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα με σκοπό να διαβαστεί στον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑ και αναμένουμε τις δικές τους ενέργειες. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και είμαστε έτοιμοι να συντονιστούμε με τους πολίτες όλου του δήμου με σκοπό να ακυρωθούν οι αυξήσεις αυτές».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως από στην ΔΕΥΑ Αιγιαλείας σχεδιάζουν την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων για τους οποίους διαμαρτύρονται δικαίως οι κάτοικοι με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει κατατεθεί η μελέτη με προϋπολογισμό 300 χιλ. ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr