background img
banner
banner

Τεράστιο κρουαζιερόπλοιο έδεσε στο λιμάνι του Αιγίου | ΦΩΤΟ

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΤΕΛΗ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ

Το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Myth», το μεγαλύτερο πλοίο που έχει κάνει την εμφάνισή του στο λιμάνι Αιγίου κατέφθασε σήμερα το μεσημέρι (2/9) και θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα, αποδίδοντας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ένα σημαντικό έσοδο ανά μήνα. Η παρουσία και μόνο του πολυτελούς πλοίου φανερώνει τη δυναμική του λιμένος και την προοπτική ακόμη και στον τομέα της κρουαζιέρας, η οποία ωστόσο για την ώρα έχει «παγώσει» λόγω covid.

Το μέχρι πρότινος «Maasdam» κατέφθασε από το λιμάνι του Πειραιά όπου βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα με περίπου 50 άτομα πλήρωμα, και θα παραμείνει εντός του πλοίου στο πλαίσιο εφαρμογής του πρωτοκόλλου των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Το μέγεθος και η χωρητικότητα του πλοίου εντυπωσιάζουν καθώς έχει μήκος 219 μέτρα και πλάτος 30. Η δε χωρητικότητά του είναι 55575 Gross Tonnage και το βύθισμα 7,5 μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι του Αιγίου για έξι μήνες και τα τέλη ελλιμενισμού – έσοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ανέρχονται σε 15 – 20.000 ευρώ τον μήνα.

Το πλοίο υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Α. Βασίλης Χριστόπουλος ο οποίος, μιλώντας στo protionline.gr είπε ότι ΄΄εξαιτίας της πανδημίας, το κομμάτι της κρουαζιέρας έχει σταματήσει με αποτέλεσμα τα κρουαζιερόπλοια να παραμένουν δεμένα. Γνωρίζοντας την κατάσταση επιδιώξαμε τον ελλιμενισμό ενός τέτοιου πλοίου και το καταφέραμε, αφού θα προσφέρει έσοδα στο ταμείο του Δ.Λ.Τ.Α.΄΄.

Για την ιστορία, το σκάφος έχει ναυπηγηθεί το 1993 με σημαία Bermuda.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr