background img
banner
banner

Το “φυλαχτό” του Αθηνόδωρου στον Σπύρο Ιατρόπουλο

Ο Σπύρος Ιατρόπουλος θα κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Loughborough της Αγγλίας και η “ράβδος του Ασκληπιού”, το “φυλακτό” που του δώρισε η διοίκηση του Αθηνόδωρου, θα τον συντροφεύει για τα δύο χρόνια της παραμονής του στο μεγάλο νησί. Ο αθλητής του συλλόγου αποχαιρέτησε την προηγούμενη εβδομάδα με ένα 30λεπτο τρεξιματάκι το φυσικό χώρο που μεγάλωσε αθλητικά, μαζί με τους συναθλητές του και τον προπονητή που τον ανέδειξε.

Η νέα διοίκηση του Αθηνόδωρου για άλλη μια φορά έδειξε πως προτεραιότητα του συλλόγου είναι οι αθλητές και πως με κάθε ευκαιρία επιβραβεύει τις προσπάθειές τους και αναγνωρίζει την προσφορά τους. Στην περίπτωση του Σπύρου τα αντανακλαστικά ήταν πιο ευαίσθητα αφού συμβαίνει η ενηλικίωση του να είναι παράλληλη με αυτή του συλλόγου. Ξεκίνησε τα πρώτα του στιβικά βήματα αμέσως μετά την ίδρυση του σωματείου το 2005 συμμετέχοντας αρχικά στους λαϊκούς αγώνες δρόμου. Όταν ο σύλλογος εντάχθηκε στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ, άνοιξε το δρόμο σε μια σειρά επιτυχιών των αθλητών του συλλόγου, όπως η κατάκτηση πανελληνίων μεταλλίων και οι συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα.

Έφερε το πρώτο πανελλήνιο μετάλλιο το 2011 και το πρώτο χρυσό το 2015. Ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Εθνικής τόσο στους αγώνες μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου ( Κ18 το 2013) όσο και στους Βαλκανικούς (πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου Κ23 το 2016). Οι άνθρωποι του συλλόγου θεωρούν πως το “φυλαχτό” του Αθηνόδωρου θα λειτουργήσει, όχι μόνο συμβολικά, αλλά θα φωτίσει τον ευρύτερο χώρο μεταξύ της ιατρικής και του αθλητισμού γι αυτό και ευελπιστούν σε νέες επιτυχίες, όχι μόνο στο πεδίο της ιατρικής αλλά και στο πεδίο του αθλητισμού είτε άμεσα είτε και έμμεσα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr