background img
banner
banner

Υπεγράφη η διακήρυξη για το «Αρδευτικό έργο Μαρμάρων Δ.Ε. Αιγείρας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟ

Υπεγράφη την Δευτέρα 31/8 από τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής Δημοσιονομικού Ελέγχου Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, η διακήρυξη για το «Αρδευτικό έργο Μαρμάρων Δ.Ε. Αιγείρας Δήμου Αιγιαλείας», προϋπολογισμού 250.000€, το οποίο θα καλυφθεί από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Με το έργο αυτό θα γίνει πραγματικότητα ένα πάγιο αίτημα του ΤΟΕΒ Μαρμάρων για βελτίωση των αρδευτικών αναγκών του Τ.Ο.Ε.Β. Μαρμάρων Αιγείρας, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα αδιάλειπτης παροχής και σταθερής πίεσης στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής.

Η έκταση που αρδεύεται είναι 1.850 στρέμματα και με το συγκεκριμένο έργο θα υπάρχει δυνατότητα τροφοδότησης και σε ώρες αιχμής ζήτησης, σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση, όπου η έλλειψη δεξαμενής ανάγκαζε τους ωφελούμενους αγρότες να αρδεύουν ώρες που υπήρχε μεν πίεση στο δίκτυο, αλλά δεν ήταν κατάλληλες γεωπονικά, ή ήταν δυσλειτουργικές (πχ 2:00-4:00 πμ). Η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού και η ύπαρξη αναδόχου στο προσεχές διάστημα δείχνει την ιδιαίτερη ευαισθησία της Περιφέρειας στα ζητήματα της περιοχής της Αιγιάλειας, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Το πρώτο μιας σειράς αρδευτικών έργων για την Αιγιάλεια

Το έργο αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά αρδευτικών έργων για τη Δημοτική Ενότητα της Αιγιάλειας, αλλά και όλης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, τα οποία ενεργοποιούνται ξανά, έπειτα από χρόνια αδράνειας.

Η αναμενόμενη ενεργοποίησης των σχετικών μελετών, αλλά και αιτημάτων των ΤΟΕΒ, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις καλλιέργειες της Αχαΐας, αλλά και να βοηθήσει τους νέους που στρέφονται στη πρωτογενή αγροτική παραγωγή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr