background img
banner
banner

Στο ΠΓΝΠ με covid νοσηλεύεται 34χρονη από το Αίγιο

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ 11ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ – ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

Θετική και στο δεύτερο τεστ που υπεβλήθη για κορωνοϊό βγήκε 34χρονη γυναίκα από το Αίγιο, η οποία νοσηλεύεται με υψηλό πυρετό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Τα αποτελέσματα βγήκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου επιβεβαιώνοντας το αρχικό τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί μεταφερόμενη αρχικά στο Νοσοκομείο Αιγίου.

Η 34χρονη είναι μητέρα δύο παιδιών. Το μεγάλο σχεδόν 5 ετών φοιτά στο 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου στην περιοχή Αγ. Αθανασίου ενώ το μικρό 3 ετών σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό στου Αιγίου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα. Σημειώνεται ότι και τα δύο παιδάκια με ευθύνη της οικογένειας θα υποβληθούν σε εξετάσεις, ενώ όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, θα παραμείνουν στο σπίτι σε καραντίνα. Στη δε περίπτωση που τα παιδιά βγουν θετικά στον ιό, σημειώνεται πως βάσει πρωτοκόλλου, δεν προβλέπεται κλείσιμο του σχολείου, αλλά του τμήματος στο οποίο φοιτούν, ώστε να γίνει πλήρης απολύμανση.

Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια ενημέρωσε τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά, ενώ ούτως ή άλλως από πλευράς δήμου προληπτικά και για λόγους ασφαλείας έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου του 11ου Νηπιαγωγείου.

Άμεση η αντίδραση της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Άμεση ήταν η αντίδραση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρός της Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄αμέσως όταν πληροφορηθήκαμε, την Παρασκευή το βράδυ, το γεγονός ύπαρξης περιστατικού επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, σε γονέα νηπίου που φοιτά σε Νηπιαγωγείο του Αιγίου (πρώτο τεστ), κινητοποιηθήκαμε ως Επιτροπή και Δήμος. Υπήρξαν αλλεπάλληλες επαφές με την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και τον διευθυντή του σχολείου που συστεγάζονται. Ενημερώθηκαν ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο διευθυντής Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος. Επίσης, υπήρξε επαφή και αμφίδρομη πληροφόρηση και με τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μένιο Κουτρόπουλο και την πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη΄΄.

Σημειώνει ακόμη τα εξής: ΄΄Σε συνεννόηση με την Μαρία Γιδά αντιδήμαρχο και με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργο Ντίνο, οι οποίοι είναι και μέλη της Σχολικής Επιτροπής καθώς και με τον αντιπρόεδρό της Δημήτρη Παναγιωτακόπουλο, συναποφασίσαμε να προβούμε σε προληπτική απολύμανση -επιπέδου COVID-19-όλου του σχολικού συγκροτήματος. Για όλα τα παραπάνω υπήρξε επικοινωνία και ενημέρωση με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έδωσε στο σχολείο οδηγίες διαχείρισης του περιστατικού΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Εκτιμούμε ότι χωρίς πανικό, αλλά με ψυχραιμία, γνώση, ενημέρωση και πρωτοβουλίες που άπτονται και εμπεριέχονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο παρόμοια περιστατικά, που ίσως θα παρουσιαστούν στις σχολικές μας μονάδες. Για να βγούμε αλώβητοι από τη δίνη της πανδημίας είναι επιβεβλημένη η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε ένα κοινό μέτωπο Παιδείας, Κοινωνίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πολιτείας΄΄.

Κύκλοι των σχολείων της περιοχής εκτιμούν πως η ροή που εξελίσσεται ο ιός στην κοινωνία δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστα τα σχολεία και στην Αιγιάλεια, δεδομένης της μεγάλης εξάπλωσης που παρουσιάζει. Επιμένουν ωστόσο στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και τη χρήση μάσκας που σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιστημόνων, προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr