background img
banner
banner

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ‘’ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ’’ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Σε συγκέντρωση ειδών προς τους πληγέντες των δήμων της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προχωρά η Κοινωνική Πρόνοια του δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται την Τετάρτη ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η αποστολή.

Όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr η αντιδήμαρχος, έχουσα την αρμοδιότητα εποπτείας των δράσεων εθελοντισμού και τοπικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης Μαρία Γιδά, ΄΄έχει ξεκινήσει μία συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας με την Ιερά Μητρόπολη και προχωρούμε τη συγκέντρωση όλων όσων χρειάζονται. Όπως μας μετέφεραν, στην παρούσα φάση είναι αναγκαία ρούχα και λευκά είδη καθημερινής χρήσης΄΄.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, η συγκέντρωση γίνεται στην Κοινωνική Ιματιοθήκη στο Μπερούκειο Κληροδότημα, ξεκινά σήμερα, συνεχίζεται την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη ώστε να αποσταλούν τα είδη που θα συγκεντρωθούν τους ανθρώπους που επλήγησαν στον δήμο Καρδίτσας και στους υπόλοιπους δήμους. ΄΄Μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει την επιθυμία να προσφέρει τα είδη που μας έχουν ζητήσει μέχρι την Τετάρτη, προκειμένου να τα συσκευάσουμε και να τα αποστείλουμε΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γιδά.

Πρόταση της Βάσως Ψυχράμη για αποστολή ειδών που πραγματικά έχουν ανάγκη οι πληγέντες

Πρόταση προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο για αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κατέθεσε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βασιλική Ψυχράμη. Ειδικότερα, ζητά τη στήριξη και ενίσχυση των κατοίκων των περιοχών που προσφάτως επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με την κάλυψη βασικών αναγκών.

Μάλιστα, προτείνει ο δήμος Αιγιαλείας να συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζονται οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, αφού προηγουμένως η Κοινωνική Υπηρεσία έρθει σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των Δήμων αυτών, ούτως ώστε να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

«Ζούμε σε μία περιοχή που στο παρελθόν πολλές φορές έχει πληγεί από φυσικά φαινόμενα και έχουμε τύχει έμπρακτης στήριξης και βοήθειας. Γνωρίζουμε πώς είναι να χάνονται ανθρώπινες ζωές και ιδιοκτησίες. Έχουμε χρέος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να ξανασταθούν στα πόδια τους», επισημαίνει σε δήλωσή της η κ. Ψυχράμη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr