background img
banner
banner

Εξωστρέφεια και απορρίμματα πρώτα στην ατζέντα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ‘’ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ’’

Ως χρόνο προώθησης των διαδικασιών και διασφάλισης των προϋποθέσεων για τα επόμενα, χαρακτήρισε το πρώτο έτος της θητείας του στον δήμο Αιγιαλείας, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής απολογιστικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δήλωσε ικανοποιημένος, τόνισε πως εάν χρειαζόταν να γυρίσει ένα χρόνο πίσω δεν θα άλλαζε τους χειρισμούς ή τις επιλογές του, μίλησε για τις δυσκολίες που προκύπτουν από την έλλειψη συνεργασίας που επιβάλει η απλή αναλογική στη διαχείριση του δήμου, ενώ ξεκαθάρισε πως ως αξιόπιστος δήμαρχος και άνθρωπος θα υλοποιήσει το πρόγραμμα και τους στόχους που έχει θέσει, αψηφώντας το όποιο πολιτικό κόστος!

Στην εισαγωγή του, ο δήμαρχος είπε: ΄΄Αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, η οποία έγινε ακόμα δυσκολότερη με την πανδημία του covid-19, μια επικίνδυνη κατάσταση παγκόσμιας κλίμακας που δημιούργησε πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους. Παρ’ όλα αυτά, οι καθημερινές μας συντονισμένες προσπάθειες φέρνουν ήδη τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα΄΄, σημείωσε στην αρχή του απολογισμού του ο κ. Καλογερόπουλος, ο οποίος παρουσίασε ταυτόχρονα σχετικούς πίνακες με κωδικοποιημένα τα σημαντικότερα έργα της δημοτικής αρχής στον πρώτο χρόνο θητείας της.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης

Διαχείριση απορριμμάτων: Οι κοντινοί προορισμοί εναπόθεσης  μειώνουν το κόστος

Όπως είπε ο κ. Καλογερόπουλος, ΄΄την 1η Σεπτεμβρίου 2019, βρήκαμε 7.000 τόνους απορριμμάτων στον Σταθμό Μεταφόρτωσης στην Τέμενη και 5.000 τόνους σκουπιδιών στους δρόμους, ενώ προϋπήρχε δέσμευση μεταφοράς στην Κοζάνη η οποία είχε ήδη ξεκινήσει. Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες επετεύχθη η μείωση του κόστους μεταφοράς στην Κοζάνη μέσω διεθνούς διαγωνισμού σε ποσοστό 17% του αρχικού. Η λύση της Κοζάνης είναι απαγορευτική για τα οικονομικά του Δήμου και γι’ αυτό έγινε προσπάθεια για τη μεταφορά σε πλησιέστερους χώρους εναπόθεσης, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους. Πλέον μεταφέρονται ή μεταφέρθηκαν απορρίμματα σε πιο κοντινούς προορισμούς.

Τώρα η ανάκτηση των ανακυκλώσιμων υλικών στο μπλε κάδο (συσκευασίες) και στο κώδωνα (γυαλί) στο Δήμο έχει αγγίξει το μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο. Μέσω του προγράμματος “Ραντεβού” (που έχει διακοπεί προσωρινά λόγω κορωνοϊού) πετύχαμε πολύ ικανοποιητική συμμετοχή των δημοτών. Έχουν δημιουργηθεί ως σήμερα 41 μεγάλες Πράσινες γωνίες σε αρκετές γειτονιές του Δήμου με τη βοήθεια των τοπικών προέδρων και εθελοντών. Ενεργούμε στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των υποδομών και του εξοπλισμού μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, οι παραβάτες του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου βρίσκονται αντιμέτωποι με τις προβλεπόμενες κυρώσεις΄΄.

Σημείωσε ακόμη πως ΄΄συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια για τη διασφάλιση σε βάθος χρόνου της οριστικής επίλυσης του προβλήματος με ενιαία διαχείριση των απορριμμάτων μέσω του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α) Νομού Αχαΐας. Συνεργαζόμαστε με τον φορέα διαχείρισης του νομού για την οριστική λύση με βάση τον Περιφερειακό και Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων ο οποίος ήδη εγκρίθηκε. Έχει προετοιμαστεί μια ολοκληρωμένη ρεαλιστική πρόταση με στόχο την μόνιμη επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάση όσα προβλέπονται από τον Εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων και είναι απόλυτα συμβατός με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης του Εθνικού Σχεδιασμού (ήδη εγκρίθηκε) θα κατατεθούν οι προτάσεις μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ.΄΄.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία για τα απορρίμματα είπε πως το σύνολο των υποχρεώσεων είναι 2.048.790 ευρώ, έχουν πληρωθεί 1.302.725 ευρώ και το υπόλοιπο προς πληρωμή είναι 746.065 ευρώ. Είπε ακόμη πως ΄΄η δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου προέρχεται κατά κύριο λόγο από τις δαπάνες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπου τα έσοδα υπολείπονται σε ποσοστό 30% για να καλύψουν τα έξοδα΄΄.

Η καθημερινότητα των πολιτών: Μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις βελτιώνουν την εικόνα της πόλης

Σε σχέση τα έργα και τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ανέλυσε τα εξής:

  • Σε εξέλιξη η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Αιγίου, με έργα σε πλατεία Αγίας Λαύρας, Πλατεία Βάλφουρ (Τρίγωνη) και περιμετρικές οδούς. Έπεται η ολοκλήρωση της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως.
  • Σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας: Με στόχο τον έλεγχο και την σωστή τήρηση των κανόνων καθώς και το σεβασμό στην δημόσια περιουσία και την ποιότητα ζωής των πολιτών του δήμου.
  • Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή 13 παιδικών χαρών σε όλες τις δημοτικές ενότητες, δρομολογούνται διαδικασίες για δημιουργία 4 επιπλέον.
  • Δημιουργία νέου μεγάλου πάρκινγκ στο κέντρο του Αιγίου (Παναγιωτοπούλων-Ανδρονοπούλου).
  • Βελτίωση βατότητας οδού Αλυκόβρυσης στην παραλία Αλυκής, για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας οχημάτων σε ώρες αιχμής.
  • Μικρά και μεγάλα τεχνικά έργα σε φάση δημοπράτησης και υλοποίησης (αγροτική οδοποιία, συντονισμένες προσπάθειες για σημαντικές οδικές συνδέσεις (ασφαλής πρόσβαση στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου, σύνδεση νέου λιμένα Αιγίου με Ολυμπία Οδό).
  • Ολοκλήρωση Ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως.
  • Ένταξη παράπλευρων και αντιπλημμυρικών έργων Ολυμπίας Οδού και ΕΡΓΟΣΕ και χρηματοδότησής τους από το πρόγραμμα συνοδών έργων των εθνικών αξόνων.
  • Κυκλοφοριακή σύνδεση – πρόσβαση στο Σ.Σ. Αιγίου: ήδη υπάρχει δρομολόγηση της κατασκευής και βελτίωσης του δρόμου για την ασφαλή και άνετη πρόσβαση.

Ενεργειακή αναβάθμιση ΕΠΑΛ και σχολικά κτίρια

Ο δήμαρχος μίλησε για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως ολοκληρώθηκε η Ά φάση της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού κολυμβητηρίου, ενώ μίλησε για έργα αθλητικών υποδομών (προϋπολογισμός 1.820.00 Ευρώ).

Μίλησε επίσης για τις εργασίες επισκευαστικές-συντήρησης των σχολικών μονάδων του Δήμου, ενώ επιγραμματική αναφορά έγινε και στο έργο των νομικών προσώπων του Δήμου (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ΝΠΔΔ), καθώς και στις δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων. Τέλος, έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες και τις στοχευμένες δράσεις των υπηρεσιών του Δήμου για την προστασία των δημοτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο σημείο αυτό, ο δήμαρχος Αιγιαλείας ευχαρίστησε τους δημότες για την ανταπόκριση στις οδηγίες που εξέδιδε τακτικά ο δήμος με ανακοινώσεις του και σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της Αιγιάλειας σε κατάσταση covid-free για μεγάλο χρονικό διάστημα.

“Ζητάμε τη συνεργασία των δημοτών για όσα θα κάνουμε μαζί στο μέλλον και θα βελτιώσουν τη ζωή όλων μας. Γιατί ο δήμος είναι ακριβώς αυτό, οι δημότες και η συνεργατικότητά τους” κατέληξε ο κ. Καλογερόπουλος.

Η ΔΕΥΑ υλοποιεί μεγάλα έργα

1) Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών οικισμών: Για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών οικισμών αξίας (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης): 33.740.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%) είπε πως μετά την διασφάλιση πίστωσης, εξασφάλιση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και τη συγγραφή τευχών δημοπράτησης, το έργο βρίσκεται σε ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία για την ανάληψή του από ανάδοχο.
Σημείωσε ακόμη πως η ΔΕΥΑ σχεδιάζει, εντάσσει σε χρηματοδοτικά εργαλεία και υλοποιεί, έργα ζωτικής σημασίας για την Αιγιάλεια. 24 έργα βρίσκονται σε διάφορα στάδια ωρίμανσης, συνολικού προϋπολογισμού 91.200.909,47 € (χωρίς ΦΠΑ).

2) Διυλιστήριο Σελινούντα: Το εμβληματικό έργο που θα λύσει το πρόβλημα υδροδότησης μεγάλου μέρους της Αιγιάλειας, σύμφωνα με τον δήμαρχο βρίσκεται στο στάδιο της αναμονής οριστικής έγκρισης ένταξης στο πρόγραμμα «Τρίτσης».

3) Άρδευση: Αρμόδια για την άρδευση, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, είναι η ΔΕΥΑ, όπως τόνισε δήμαρχος. Η υλοποίηση της άρδευσης μέσω της ΔΕΥΑ διαμόρφωσε μειωμένες τιμές. Πιο συγκεκριμένα, η άρδευση με φυσική ροή διαμορφώθηκε στα 14 € / στρέμμα, ενώ αντίστοιχα για την άρδευση με τη χρήση ηλεκτρικής αντλίας στα 20 € / στρέμμα, είπε χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις.

Αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας

Ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην επιστροφή στον Δήμο 60 στρεμμάτων της πρώην Χαρτοποιίας, που είχαν παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών (πρώην ΤΕΙ), με στόχο την επαναχρησιμοποίηση του ακινήτου και των κτιρίων και την εκμίσθωση ακινήτων, αγορά οικοπέδων για έργα προς όφελος των δημοτών.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ικανοποιημένος για το ζήτημα των απορριμμάτων και τις κινήσεις εξωστρέφειας

Ερωτηθείς για το εάν είναι ικανοποιημένος προσωπικά από το έργο του σε αυτό το έτος, είπε: ΄΄Όταν ο πολίτης σε τιμά, δεν έχεις το δικαίωμα της υποκειμενικότητας στην αντιμετώπιση των ζητημάτων. Είσαι υποχρεωμένος να επιτελέσεις τον ρόλο σου, δεν μπορείς να μην ανταποκριθείς στη βαρύτητα του θεσμού. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχουμε ανταποκριθεί στις ευθύνες που έχουμε αναλάβει με κύριο χαρακτηριστικό την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της προσωπικής σφραγίδας μέσω της εμπειρίας. Αυτή τη στιγμή, σαν Καλογερόπουλος, μαζί με τους συνεργάτες μου νιώθω ικανοποιημένος διότι ήδη έχουμε αντιμετωπίσει με αρκετή επιτυχία το ζήτημα των απορριμμάτων που το παραλάβαμε σε τραγική κατάσταση, ενώ παράλληλα καταβάλουμε σημαντικές προσπάθειες αξιοποιώντας και την εξωστρέφεια δημάρχου και δήμου σε συνεργασία με άλλους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, να διευκολυνθεί το θέμα. Ένα δεύτερο ζήτημα που προωθήσαμε είναι οι απαιτούμενες μελέτες για το έργο της ανάπλασης της Μητροπόλεως το οποίο δεν είχε πρόβλημα χρηματοδότησης αλλά προώθησης των διαδικασιών ώστε να εκδοθούν τα τεύχη δημοπράτησης. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η εξεύρεση της χρηματοδότησης αλλά η διασφάλιση των εγκρίσεων των τευχών δημοπράτησης. Γι’ αυτό και πολλές φορές γίνεται σύγχυση μεταξύ της χρηματοδότησης και της δημοπράτησης του έργου. Κορυφαίο παράδειγμα είναι και ο Σελινούντας και το διυλιστήριο που υπήρχαν ήδη οι μελέτες αλλά εμείς εξασφαλίσαμε την Περιβαλλοντική Μελέτη την οποία προωθήσαμε΄΄.

΄΄Θέλω να πιστεύω και νομίζω δικαίως΄΄, συνέχισε ο δήμαρχος, ΄΄πως κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να δώσουμε στην πόλη τη δυνατότητα εξωστρέφειας ώστε με αυτή να επωφελείται ο δήμος και ο κάθε δημότης. Είχα πει κατά την προεκλογική περίοδο ότι ένας δήμαρχος δεν είναι για να κάθεται στο γραφείο του αλλά να είναι εκτός. Αποτέλεσμα αυτής της φιλοσοφίας είναι και αυτά που βλέπετε σήμερα. Ο χρόνος της παραγωγής έργου και το αποτέλεσμα πρέπει να κατατίθενται και να ακτινογραφούνται στο τέλος της τετραετίας. Το πρώτο έτος είναι χρόνος προώθησης των διαδικασιών και διασφάλισης των προϋποθέσεων για τα επόμενα έργα. Δεν μας ενδιαφέρει το χρονικό διάστημα που είμαστε στη δημοτική αρχή. Θέλουμε να ωφελήσουμε το μέλλον του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής διασφαλίζοντας τις όποιες συνθήκες και υποδομές για το απώτερο μέλλον. Γιατί θεωρούμε ότι δεν πρέπει να εναρμονίζεται η πορεία μας και η στόχευσή μας σε ό,τι αφορά τη δράση μας μόνο με τη διάρκεια της δικής μας θητείας΄΄.

Ν. Φαρμάκης: «Για εμάς η λέξη εντάσσουμε δεν σημαίνει τάζουμε, σημαίνει υλοποιούμε!»

Μετά το τέλος της συνέντευξης, το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος από κοινού με τον Δήμαρχο προχώρησε σε δηλώσεις που αφορούν σε έργα και δράσεις που αφορούν στην Αιγιάλεια, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί μέσα από την αγαστή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου.

Ο δήμαρχος μίλησε για άψογη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα επωφεληθούν αυτό. Τον καλωσόρισε και τον ευχαρίστησε γιατί είναι «δίπλα του», ζητώντας του να προσπαθήσει αυτή η συνεργασία να έχει το όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα αφού το όφελος των πολιτών είναι κοινός στόχος Δήμου και Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις στοχευμένες παρεμβάσεις που γίνονται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών για πολιτικές ανάπτυξης. Μίλησε για προγραμματική επάρκεια, σειρά και προγραμματισμό που απαιτούνται στις μέρες μας ώστε να σέβονται το δημόσιο και ευρωπαϊκό χρήμα που καλούνται να διαχειριστούν.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα έργα και οι δράσεις που αφορούν την Αιγιάλεια, με βάση τις εξειδικευμένες ανάγκες της περιοχής, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί μέσα από τη συνεργασία των δύο πλευρών. ΄΄Η δική μας περιφερειακή αρχή είπε με ειλικρίνεια στην κοινωνία ότι θα καλύψουμε όσο περισσότερες ανάγκες γίνεται, ελλείμματα στις υποδομές με μία προϋπόθεση: Ότι τα έργα που θα εντάσσουμε και θα υλοποιούμε θα έχουν ωριμότητα και γρήγορη υλοποίηση άρα και αξιοποίησης των κονδυλίων. Γιατί η απορροφησιμότητα μας κοστίζει. Γιατί όταν είμαστε πιο αποτελεσματικοί μπορούμε να αντλούμε περισσότερους πόρους ώστε να τους αξιοποιούμε για έργα για τον πολίτη΄΄, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση τέθηκαν δύο πολύ σημαντικά έργα που βρίσκονται σε στάδιο μεγάλης ωριμότητας και για τα οποία η Περιφέρεια αναμένει τις προτάσεις του Δήμου Αιγιάλειας, προκειμένου να υποβληθούν προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για το έργο «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου – Ενότητα 1 Οδός Μητροπόλεως» με προϋπολογισμό 2,38 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπλαση της οδού Μητροπόλεως, αλλά και την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης, το έργο «Αποχέτευση Οδού Κορίνθου», προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο αφορά την κατασκευή του νέου συλλεκτήριου αγωγού αποχέτευσης κατά μήκος των οδών Κορίνθου – Ζωοδόχου πηγής και αναμένεται να εξυπηρετήσει τις ανάντη και κατάντη του αγωγού περιοχές παραλαμβάνοντας αστικά λύματα από αυτές.

Επίσης, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, σε διαδικασία αξιολόγησης από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή είναι η πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, ενώ αναμένονται προς υποβολή και αξιολόγηση, προτάσεις για τον τηλεχειρισμό και την ανίχνευση των διαρροών, των δικτύων ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αιγιάλειας, καθώς και η αντικατάσταση του εξωτερικού καταθλιπτικού αγωγού Αιγείρας.

Ακόμα, ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη έγκριση δημοπράτησης του δρόμου Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο με προϋπολογισμό 3,6 εκ. ευρώ, στο αρδευτικό έργο Μαρμάρων Δ.Ε. Αιγείρας με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, στην ολοκλήρωση του ΧΥΤΥ Παπανικολούς αλλά και στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και του ΧΥΤΑ Αιγείρας. Όπως τόνισε, σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ έχει υποβληθεί Περιβαλλοντική Μελέτη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ ως προς τον ΧΥΤΑ αναμένονται οι μελέτες από τον ΣΥΔΙΣΑ προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ερωτηθείς από το protionline.gr αναφέρθηκε και στον δρόμο σύνδεσης της Ολυμπίας Οδού με το νέο λιμάνι Αιγίου, σημειώνοντας πως οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων προχωρούν κανονικά και με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Ο κ. Φαρμάκης συμφώνησε με τον δήμαρχο ότι οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος. ΄΄Θέλουμε, ο τόπος μας να δει έργα. Οι πολίτες να καταλάβουν ότι δεν είμαστε εδώ για να υποσχόμαστε. Για εμάς, η λέξη εντάσσουμε δεν σημαίνει τάζουμε, σημαίνει υλοποιούμε!΄΄, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως εντός του Σεπτεμβρίου θα έρθουν έργα προς έγκριση, τα οποία είναι υπερ-ώριμα και θα έχουν πολύ σύντομο χρόνο δημοπράτησης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Το protionline.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς. Μάθε περισσότερα

Το protionline.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.

Close