background img
banner
banner

Διχασμός για τις καταλήψεις | ΦΩΤΟ

ΕΝΤΑΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ…

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ήταν τελικά αυτοί που λειτούργησαν… πυροσβεστικά και κατάφεραν με επιχειρήματα να πείσουν τα παιδιά να ανοίξουν το σχολείο. Η κατάληψη έληξε πριν λίγη ώρα στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου ωστόσο είχε προηγηθεί ένταση καθώς το πρωί αρνήθηκαν να ανοίξουν τις πόρτες.

Ειδικότερα, τα παιδιά πήγαν πρωί στο σχολείο και πέρασαν λουκέτο, μη αφήνοντας διευθύντρια και εκπαιδευτικούς να εισέλθουν ενώ εκτός του σχολείου υπήρχαν και μέλη κομματικής οργάνωσης. Αμέσως έφτασαν στο σημείο και γονείς ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος ενημερώνοντας τους μαθητές για τις κινήσεις που έχουν γίνει ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση των αιτημάτων τους.

Οι καταληψίες όμως έδειχναν ανένδοτοι. Τότε εκλήθησαν Πυροσβεστική και Αστυνομία με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να προσπαθούν να σπάσουν το λουκέτο, το οποίο ωστόσο προστάτευαν τα παιδιά με τα χέρια τους. Χωρίς να επιθυμούν να προκληθεί κάποιος τραυματισμός, οι ένστολοι αποχώρησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ένταση δεν συνόδευσαν απειλές, με γονείς και εκπαιδευτικούς να προσπαθούν μέσα από διάλογο να λύσουν τη διένεξη. Τόσο οι εκπρόσωποι των γονέων όσο και η διευθύντρια του σχολείου Ευτυχία Τσουρούτη ανέφεραν πως καταλαβαίνουν τα αιτήματα των παιδιών τονίζοντας ωστόσο ότι η κατάληψη δεν είναι λύση.

Στη συνέχεια οι μαθητές αποφάσισαν να μεταβούν στην πλατεία Αγ. Λαύρας για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τους γονείς να αποφασίζουν να τους στηρίξουν, με την προϋπόθεση ωστόσο από αύριο να επανέλθουν στις αίθουσες.

Παρότι ήταν αρκετά τα παιδιά που συγκεντρώθηκαν, το συλλαλητήριο δεν πραγματοποιήθηκε και επέστρεψαν στο σχολείο τους συμφωνώντας να λήξουν την κατάληψη, λαμβάνοντας πειστικές απαντήσεις από τους εκπροσώπους των γονέων.

Αντίθετα, υπό κατάληψη συνεχίζει να τελεί το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr