background img
banner
banner

“Άρωμα’’… Αιγιάλειας απο το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΕΡΤ1 ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ… ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Αυτές τις μέρες, γίνονται ακόμα πιο γνωστές στην ευρύτερη Ελλάδα οι φυσικές ομορφιές, τα τοπία και κυρίως η φιλοξενία του τόπου, με έναν… διαφορετικό και πιο τηλεοπτικό τρόπο. Ο λόγος; Η νέα κωμική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης που καθημερινά προβάλλεται στις 8.00 το βράδυ και έχει πολύ έντονο… ¨άρωμα¨ Αιγιάλειας.

Πρόκειται για την επιτυχημένη καθημερινή χιουμοριστική σειρά ¨Χαιρέτα μου τον Πλάτανο¨. Πολλές από τις εξωτερικές λήψεις του σήριαλ, έγιναν στη… δική μας Τράπεζα και τη Ζαχλωρού.

Λίγα λόγια για το σήριαλ

Πρόκειται για μια κωμωδία που διαδραματίζεται στο ¨φανταστικό¨ χωριό Πλάτανος. Είναι το μέρος ενός ιδιότροπου γέρου, που αποχαιρετά άξαφνα τα εγκόσμια και αφήνει πίσω του μια περίεργη αλλά και… ¨διασκεδαστική¨ διαθήκη. Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο Αντρέας Μορφονιός, με ένα αρκετά μεγάλο επιτελείο πίσω από αυτόν. Το δε σενάριο, υπογράφουν οι Μαντώ Αρβανίτη, Άγγελος Χασάπογλου, Βιβή Νικολοπούλου και πολλοί άλλοι. Η παραγωγή του έργου γίνεται από την «Ι.Κ. Κινηματογραφικές και Τηλεοπτικές Παραγωγές Α.Ε» και πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μόρτζος, Πηνελόπη Πλάκα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νικολέτα Βλαβιανού, Πέτρος Φιλιππίδης και αρκετοί ακόμα ηθοποιοί.

Η ¨έμμεση¨ συμμετοχή  του Αιγιώτη ηθοποιού Τάκη Βλαστού

Το protionline.gr επικοινώνησε με τον γνωστό καλλιτέχνη, Τάκη Βλαστό, ο οποίος ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που ¨έριξε¨ την αρχική ιδέα, κάποια από τα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς να γίνουν στην περιοχή της Αιγιάλειας. Ο πάντοτε ¨χαμηλών τόνων¨ αξιόλογος ηθοποιός, αναφέρει: «Βρεθήκαμε κάποια μέρα με τον Ανδρέα Μορφονιό στην περιοχή και εκείνος αμέσως γοητεύτηκε από τις φυσικές ομορφιές. Επισκεφθήκαμε την Τράπεζα, τον Πλάτανο, το Διακοπτό, την περιοχή της Ζαχλωρούς και τα Καλάβρυτα. Οι τοποθεσίες του άρεσαν πολύ και ¨ταίριαζαν¨ απόλυτα με το σενάριο της συγκεκριμένης σειράς. Έτσι, αποφάσισε να γίνουν και να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Έπαιξε ρόλο για την παραγωγή του σήριαλ, ότι η Αχαΐα δεν απέχει και πολύ μακριά χιλιομετρικά από την Αθήνα. Δεν θα ήθελα να ¨καρπωθώ¨ την αρχική ιδέα της πρότασης για την επιλογή της Αιγιάλειας. Απλώς προέκυψε στην κουβέντα επάνω με τον σκηνοθέτη και στενό μου φίλο, για το ποια θα μπορούσαν να είναι τα πιθανά μέρη των εξωτερικών λήψεων για την νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ1».

Παπακανέλλου: «Τιμητική η επιλογή του χωριού και η συμμετοχή μας στην νέα σειρά»

Η πρόεδρος της κοινότητας Τράπεζας Ξανθή Παπακανέλλου, ερωτώμενη από τo protionline.gr για το κλίμα και τις συνθήκες που υπήρχαν κατά την διαδικασία των λήψεων της σειράς στο όμορφο χωριό, τονίζει: «Το συνεργείο ήρθε προς τα τέλη Αυγούστου. Ο κ. Βλαστός έχει έρθει πολλές φορές στα μέρη μας και του αρέσει πολύ η τοποθεσία. Γνωρίζω την καλή σχέση του με ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Τον ευχαριστούμε πολύ που πρότεινε τον τόπο ετούτο, στην παραγωγή της σειράς και στον σκηνοθέτη Ανδρέα Μορφονιό. Έμειναν μερικές ημέρες και ήταν ομολογουμένως πολύ συνεργάσιμοι όλοι τους. Μας τιμά ιδιαιτέρως και σίγουρα, αποτελεί μια δυνατή ¨διαφήμιση¨. Να δει ο κόσμος ποιες είναι οι ομορφιές της Τράπεζας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Να δει κάποιος που δεν γνωρίζει καν το μέρος… πόση ομορφιά, τι αρμονία και πόση ιδιαιτερότητα κρύβει» λέει η κ. Παπακανέλλου.

«Οι φυσικές ομορφιές που έχει η Τράπεζα είναι ασύγκριτες»

Συνεχίζοντας την αναφορά της, η πρόεδρος της κοινότητας, τονίζει για την διαδικασία των γυρισμάτων του συνεργείου και για την επιλογή της παραγωγής: «Θέλω να πιστεύω πως οι παραγωγοί του έργου έμειναν ευχαριστημένοι από εμάς και την συνεργασία μας. Υπήρξε καλό κλίμα, οι άνθρωποι ήταν απόλυτα ευγενικοί. Προσωπικά, ήμουν παρούσα στην διαδικασία των γυρισμάτων και όσο αυτή διήρκεσε.

Τους ενημέρωσα και για τον τόπο αλλά και την ιστορία που φέρει. Το θεωρώ μεγάλη τιμή να επιλεγεί το χωριό μας, για τις λήψεις μιας ήδη επιτυχημένης σειράς. Ιδιαίτερη τιμή για εμάς επίσης, ήταν η προσωπική επιλογή του σκηνοθέτη να μας ¨προβάλει¨, καθώς και η πρόταση του κ. Βλαστού, που προτιμά και γοητεύεται από την Τράπεζα και τις ομορφιές της!».

Καραπαναγιώτης: Στην θέση ¨Πλατανόδασος¨ και μέσα στο χωριό της Ζαχλωρούς έγιναν λήψεις

Ο πρόεδρος του ¨Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού¨ Γιάννης Καραπαναγιώτης, μιλώντας από την μεριά του στo protionline.gr για το ποιες ήταν οι συνθήκες κατά την διάρκεια της παραμονής του τηλεοπτικού συνεργείου στην περιοχή της Ζαχλωρούς, επισημαίνει:

«Το τηλεοπτικό συνεργείο της σειράς ήρθε στο χωριό αρχές Σεπτεμβρίου και παρέμεινε περίπου 20 ημέρες. Τα σημεία που έγιναν τα εξωτερικά του γυρίσματα ήταν το πρώτο μέσα στο κέντρο του χωριού (ορισμένα από αυτά) και το δεύτερο μόλις τρία χιλιόμετρα πιο μακριά και συγκεκριμένα στο λεγόμενο ¨Πλατανόδασο¨, μια θέση μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Πρόκειται για ένα μέρος μεγάλης φυσικής ομορφιάς με τεράστια περιβαλλοντική σημασία. Ένα γραφικό δάσος δίπλα στον ποταμό, που είναι και το ¨καμάρι¨ του τόπου μας. Κινήθηκαν επίσης και στην μεταλλική σιδηροδρομική γέφυρα και εκεί πραγματοποίησαν τα υπόλοιπα εξωτερικά πλάνα, καθώς και στην πέτρινη γέφυρα που υπάρχει στο ίδιο σημείο, δίπλα στον νερόμυλο».

Η ¨μυθοπλασία¨ του Πλατάνου… ταίριαζε με τη Ζαχλωρού

Αναφερόμενος ο κ. Καραπαναγιώτης, στον Τάκη Βλαστό και την… ¨έμμεση¨ συμμετοχή του στην τηλεοπτική κωμωδία, λέει: «Η αρχική ιδέα και ουσιαστικά… η τελική πρόταση της τοποθεσίας για τις εξωτερικές λήψεις της σειράς ¨Χαιρέτα μου τον Πλάτανο¨ έγινε στον Ανδρέα Μορφονιό, από τον ανιψιό του αείμνηστου ηθοποιού Διονύση Παπαγιαννόπουλου, το ¨δικό μας παιδί¨: Τον Τάκη Βλαστό. Ο ίδιος, ίσως να μην θέλει να το αναφέρουμε… αλλά εμείς οφείλουμε και πρέπει να το τονίζουμε. Και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.
Είναι ένας πολύ καλός και ταλαντούχος ηθοποιός, που δεν σταματά να τιμά με κάθε τρόπο το Διακοπτό σε όλη την Ελλάδα. Η ¨μυθοπλασία¨ του Πλατάνου της κωμικής σειράς, ταίριαζε απόλυτα με την τοποθεσία της Ζαχλωρούς. Ο κ. Βλαστός, μπόρεσε και το ¨είδε¨ αυτό και έτσι προτάθηκε ο τόπος. Μεγάλη τιμή για εμάς», καταλήγει ο πρόεδρος.

Σε κάθε περίπτωση, η προβολή του φυσικού κάλλους της Αιγιάλειας και γενικότερα της περιοχής, με όποιον τρόπο και αν γίνεται… είναι ευχής έργον. Πραγματικά ο τόπος έχει και ορατές αλλά και ¨μυστικές¨ ομορφιές, που όχι μόνο είναι αξεπέραστες, αλλά συνάμα αξίζει τον κόπο να τις αντικρίσουν και κάποιοι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή τους.
Και αυτή είναι η ουσία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr