background img
banner
banner

Έργα «πνοής» για κοινότητες και οικισμούς της Δ.Ε. Διακοπτού!

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Το… πλήρωμα του χρόνου για την εκτέλεση σημαντικών έργων που αναμένεται να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων οικισμών και κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού, έφτασε. Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Βελτίωση- Εκσυγχρονισμός Δικτύων Ύδρευσης Πυρόπληκτων Δήμου Αιγιαλείας», συμβατικού ποσού 814.006,60€ (χωρίς ΦΠΑ). Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την «Ασφαλτόστρωση δημοτικών δρόμων του πρώην Δήμου Διακοπτού».

Το έργο της ύδρευσης αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου σε πληγείσες πυρόπληκτες περιοχές Δ.Ε. Αιγίου και Δ.Ε. Διακοπτού, με σκοπό την αναβάθμιση του βιωτικού επιπέδου. Το έργο, προϋπολογισμού 814.0060,60 ευρώ, θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα πυροπλήκτων ΠΔΕ ΣΑΕΠ 401.

Ανάδοχος του έργου είναι η αιγιώτικη κατασκευαστική εταιρεία «ΑΝΤΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.». Η σύμβαση υπεγράφη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΑ, από τον πρόεδρό της, δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο και από την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Νικόλαο Φράγκο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αιγιαλείας κατά την υπογραφή της σύμβασης, ΄΄σήμερα (χθες) στη ΔΕΥΑΑ, η οποία αποτελεί την «ναυαρχίδα» των έργων μεγάλης εμβέλειας του δήμου μας, υπεγράφη ακόμα μία σημαντική σύμβαση για ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής για την τοπική κοινωνία, όπως είναι η ύδρευση για την συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα΄΄. Ολοκληρώνοντας, ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε πως είναι ήδη διασφαλισμένη η χρηματοδότηση του έργου και πως έχοντας πάντα ως άξονα την ΔΕΥΑ Αιγιάλειας, σε όλη την περιοχή θα πραγματοποιηθούν ακόμα μεγαλύτερα έργα. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της «ΑΝΤΑΙΟΣ» εξήρε τον ρόλο της Δημοτικής Επιχείρησης και του δημάρχου στη θετική αυτή εξέλιξη και εξέφρασε την πεποίθηση για μια συνεργασία με τις καλύτερες συνθήκες.

Τι περιλαμβάνει

Ειδικότερα, στο αντικείμενο του έργου εμπεριέχεται η κατασκευή αγωγών ύδρευσης, η τοποθέτηση δυο προκατασκευασμένων μεταλλικών δεξαμενών 100μ3 και κατασκευή μιας διπλής εκ σκυροδέματος, η ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης βάθους 180μ, η τοποθέτηση οργάνων και εξαρτημάτων για την βελτίωση της απόδοσης των δικτύων ύδρευσης, η τοποθέτηση Η-Μ εξοπλισμού στην δεξαμενή σκυροδέματος και την γεώτρηση για την μεταφορά του νερού σε υφιστάμενη δεξαμενή, η βελτίωση (με αντικατάσταση) τμημάτων εσωτερικών δικτύων στον οικισμό Άνω Διακοπτού. Τα έργα εκτείνονται στην Τ.Κ. Κουνινάς Δ.Ε. Αιγίου, στην Δ.Κ. Διακοπτού (οικισμοί Κερνίτσα, Λόφος και Καλυβίτης) και στην Τ.Κ. Άνω Διακοπτού (Άνω Διακοπτό) του Δήμου Αιγιαλείας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019, ΣΑΕΠ 401 του Εθνικού Σκέλους του Π.Δ.Ε. με Κωδικό 2019ΕΠ40100000, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 43142/17-04-2019 Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (Δ/νση Δημοσίων Επενδύσεων. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Μιλώντας στo protionline.gr, ο έχων την αρμοδιότητα τοπικών θεμάτων Διακοπτού αλλά και των τεχνικών έργων του δήμου Βασίλης Χριστόπουλος επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του έργου, μεταφέροντας την εκτίμηση του εργολάβου ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

΄΄Είναι ένα έργο που ανέμεναν για χρόνια οι κάτοικοι των ορεινών αυτών οικισμών και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να εκτελεστεί. Είναι βέβαιο ότι με την αποπεράτωση και παράδοσή του θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων΄΄, τόνιζε ο κ. Χριστόπουλος

Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο ασφαλτόστρωσης δημοτικών δρόμων

Εν τω μεταξύ, προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο «Ασφαλτόστρωσης δημοτικών δρόμων του πρώην Δήμου Διακοπτού. Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, ΄΄αφορά σε εργασίες ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης υφιστάμενων δημοτικών οδών και επισκευής βλαβών σε πληγείσες πυρόπληκτες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού για την αύξηση της επισκεψιμότητας στις εν λόγω περιοχές και την οικονομική ανασυγκρότηση αυτών΄΄. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα του έργου, σημειώνοντας: ΄΄Οι ανάγκες σε οδοποιία στις συγκεκριμένες περιοχές είναι μεγάλες και ευελπιστούμε μέσα από αυτό το έργο να δοθεί λύση και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των δημοτών΄΄.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο έργο είναι οι εξής: Καλυβίτης (Δ.Κ. Διακοπτού): Ασφαλτικές εργασίες συντήρησης-επισκευής σε τμήματα του κεντρικού δημοτικού δρόμου. Τ.Κ. Άνω Διακοπτού: Εργασίες συντήρησης-επισκευής σε τμήματα κεντρικού δημοτικού δρόμου και σε φθαρμένο τσιμεντόδρομο. Τ.Κ. Κερύνειας: Ασφαλτικές εργασίες συντήρησης-επισκευής σε τμήματα του κεντρικού δημοτικού δρόμου. Τ.Κ. Καθολικού: Ασφαλτικές εργασίες συντήρησης-επισκευής σε τμήματα κεντρικών δημοτικών δρόμων. Τ.Κ. Μαμουσιάς: Ασφαλτικές εργασίες συντήρησης-επισκευής σε φθαρμένους δημοτικούς δρόμους. Εργασίες επίστρωσης με βάση 3Α σε φθαρμένους χωματόδρομους. Εργασίες τσιμεντόστρωσης στον δημοτικό δρόμο, κάτω από το νεκροταφείο, στην διασταύρωση με την επαρχιακή οδό. Δερβενάκι: Τσιμεντόστρωση σε δημοτικό δρόμο που παρουσιάζει προβλήματα προσπελασιμότητας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 483.870,84 € και η απαιτούμενη πίστωση προς έγκριση είναι 599.999,84 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24% (116.129,00). Θα εκτελεστεί με ανοικτό διαγωνισμό σύμφωνα με τον Ν.4412/2016, θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα πυροπλήκτων ΠΔΕ ΣΑΕΠ 401.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr