background img
banner
banner

Αγώνας για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του

«ΠΑΡΩΝ» ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Έτοιμα να λάβουν μέρος στην αναμέτρηση με τον «ιό» της εκμετάλλευσης, της καταστολής, της επίθεσης σε κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων, παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα Σωματεία και εργαζόμενοι της Αιγιάλειας που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγ. Λαύρας. Διαμήνυσαν μάλιστα πως συνεχίζουν, συντονίζουν και κλιμακώνουν τις πρωτοβουλίες τους για την προστασία της υγείας του λαού από την πανδημία αλλά και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του από την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η φωνή του αγώνα και της διεκδίκησης ακούστηκε και από την Αιγιάλεια και αυτό είναι το πιο σημαντικό στη φάση των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια σειρά μέτωπα. «Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του», ήταν το σύνθημα – κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων βάζοντας στην αγωνιστική ατζέντα αιτήματα που αγγίζουν κάθε πλευρά της ζωής: Τη θωράκιση των νοσοκομείων και του δημόσιου συστήματος Υγείας, την ανάγκη για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τη φθηνή ασφαλή και συχνή συγκοινωνία, την προστασία από την απόλυση και την ανεργία. Τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, την πάλη για τα εργασιακά δικαιώματα, την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης. Την απάντηση που πρέπει να πάρει η καταστολή και ο αυταρχισμός που επιστρατεύει η κυβέρνηση απέναντι στις κινητοποιήσεις.

Μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις και φορώντας προστατευτικές μάσκες, έστειλαν το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της Αιγιάλειας δεν μπορούν και δεν θα μείνουν με χέρια σταυρωμένα σε αυτή τη νέα κρίση.

Έστειλαν σαφές μήνυμα για τους αγώνες που έρχονται…

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο πρόεδρος του Α.Σ.Α. Γιάννης Μποδιώτης και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Παναγιώτης Νύχτης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Στάθης Μπούνιας. Κοινή διαπίστωσή τους είναι ότι ΄΄είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε τις συνθήκες αυτές όπου τα δικά μας θα είναι δικά μας, σε μία κοινωνία που θα οργανώνουμε τη δουλειά μας, την παραγωγή μας, συνολικά την οικονομία μας με κριτήριο τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη μια μειοψηφίας εκμεταλλευτών΄΄. Οι εκπρόσωποι των σωματείων δήλωσαν αισιόδοξοι γιατί τώρα πια γνωρίζουν τι χρειάζεται σήμερα το κίνημα, που τα αδιέξοδα του συστήματος φανερώνονται σε κάθε πλευρά της ζωής, τονίζοντας πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα που θα εκφράζεται μέσα από μαζικά μαχητικά συνδικάτα, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τους αγώνες που έρχονται…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr