background img
banner
banner

Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς από τους Αιγιαλείς

ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, είναι τελικά η τελευταία ημέρα για την δράση της συγκέντρωσης λευκών ειδών και γενικής ένδυσης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, από την Πρόνοια του δήμου Αιγιαλείας και την Ιερά Μητρόπολη. Η διαδικασία ξεκίνησε από την Δευτέρα στον χώρο της Κοινωνικής Ιματιοθήκης και ολοκληρώνεται απόψε με εμφανή διάθεση από τους Αιγιαλείς να βοηθήσουν.

Οι ποσότητες, θα παραδοθούν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, σε ειδικό κλιμάκιο που θα έρθει για την παραλαβή και έπειτα θα διατεθούν σε διάφορες οικογένειες Δήμων της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, πρόσφατα. Σε ερώτηση του protionline.gr για το πώς βαίνει η συμμετοχή του κόσμου και το τι ποσότητες έχουν μαζευτεί, η υπεύθυνη Αρχοντία Παναγοπούλου, αναφέρει: «Δεν είχαμε δυστυχώς την βοήθεια και την στήριξη που περιμέναμε για να συγκεντρωθεί και να πακεταριστεί το υλικό. Ήμασταν πέντε άνθρωποι για να φτιάξουμε πενήντα κιβώτια. Όμως ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που ανταποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα και που προσφέρει όσο και όπως μπορεί. Είναι ιδιαίτερη και πολύ δύσκολη η κατάσταση που έχουν βρεθεί οι συνάνθρωποι μας. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους».

Να σημειωθεί πως υπάρχουν ανάγκες κυρίως για γάντια, κρεμάστρες, αυτοκόλλητες ταινίες πακεταρίσματος, καθώς και σεντόνια, μαξιλάρια ύπνου, κουβέρτες και παπλώματα ή ότι άλλο μπορεί να προσφέρει ο καθένας, με την προϋπόθεση πως κατά την παράδοσή τους να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πλυμένα και καθαρά.

Όσοι έχουν την δυνατότητα και της παραμικρής προσφοράς, ας το κάνουν, προκειμένου να ανακουφίσει αυτό τους συνανθρώπους σε αυτές τις δύσκολες ώρες, που έχουν απόλυτη και πραγματική ανάγκη.

Έναρξη της Ιματιοθήκης την άλλη εβδομάδα

Επίσης να αναφερθεί, πως ξεκινάει από την άλλη βδομάδα για τους Αιγιαλείς, η λειτουργία της ιματιοθήκης όπως λειτουργούσε και πέρυσι. Οι υπεύθυνοι του χώρου είναι σε άμεση επικοινωνία με την αντιδήμαρχο κ. Γιδά, η οποία αναμένεται να επισκεφτεί την Κοινωνική Ιματιοθήκη και να εκτιμήσει την κατάσταση, έτσι ώστε να βοηθήσει ο δήμος έπειτα το έργο της, να συνεχίσει να προσφέρει.

Απόψε, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η συγκέντρωση των αγαθών, 7.00 με 8.00 μ.μ. στην Κοινωνική Ιματιοθήκη (στο Μπερούκειο Κληροδότημα, Μητροπόλεως και Μελετοπούλων, στον 1ο όροφο) και για περισσότερες πληροφορίες στην υπεύθυνη Αρχοντία Παναγοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr