background img
banner
banner

‘’Ανάσα’’ για το Νοσοκομείο Αιγίου

«ΚΑΘΑΡΟΙ» ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΝΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΟ – ΜΠΑΡΑΖ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ COVID-19 ΑΠΟ Α.Τ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Άμυνα» φαίνεται πως κρατά η Αιγιάλεια στον κορωνοϊό καθώς… βοήθησε την Αχαΐα να πέσει επίπεδο στην επιτήρηση, παρότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, παρουσιάζοντας μικρό αριθμό κρουσμάτων της πανδημίας. Θετικά είναι τα νέα από το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) όπου η 40χρονη Παθολόγος είναι το μόνο κρούσμα από το προσωπικό ως τώρα, δεδομένου ότι τα τεστ των συνεργατών της βγήκαν αρνητικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protionline.gr, από την Παθολογική Κλινική και μετά τη διαπίστωση ότι η γιατρός πάσχει από covid, υπεβλήθησαν στην εξέταση έξι γιατροί, τέσσερις μόνιμοι και δύο ειδικευόμενοι καθώς επίσης και τέσσερις νοσηλευτές. Τα αποτελέσματα βγήκαν το απόγευμα της Παρασκευής και τα τεστ όλων ήταν αρνητικά, δίνοντας… βαθιά ανάσα στο προσωπικό της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας. Να σημειωθεί ότι η κατάσταση της υγείας της γιατρού που νόσησε εξελίσσεται καλά καθώς παραμένει στο σπίτι της σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες, με ήπια συμπτώματα, ωστόσο το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε έγιναν 27 ακόμη covid τεστ, 5 γιατρών καθώς νοσηλευτών, ασθενών και πολιτών που ένιωσαν αδιαθεσία. Όλα τα μοριακά τεστ ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

100 τεστ την εβδομάδα κατά μέσο όρο στο Νοσοκομείο Αιγίου

Η ανασφάλεια πάντως των κατοίκων της Αιγιάλειας καλά κρατεί, όσο αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων σε επίπεδο Αχαΐας, με τα περισσότερα ωστόσο από αυτά να παρουσιάζονται στην Πάτρα. Έτσι, κατά μέσο όρο, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περισσότερα από 100 επισκέψεις στη βραχεία νοσηλεία του νοσοκομείου Αιγίου από πολίτες , γιατρούς και νοσηλευτές. Εάν προστεθούν και οι 600 περίπου στα επείγοντα δείχνουν το βάρος που ‘’σηκώνει’’ το τοπικό ίδρυμα.

«Λουκέτο» για 15 ημέρες σε κατάστημα και πρόστιμο

Την ίδια στιγμή, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Το βράδυ της Παρασκευής από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας έγιναν συστάσεις και ενημέρωση των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα προβλεπόμενα, ωστόσο στους ελέγχους που διενεργήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, διαπιστώθηκε πως ένα από τα καταστήματα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και συγκεκριμένα είχε μεγαλύτερο αριθμό πελατών από τα προβλεπόμενα. Στο κατάστημα της οδού Μητροπόλεως επεβλήθη πρόστιμο της τάξεως των 3.000 καθώς και παύση λειτουργίας για 15 ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ΄΄από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας επιβλήθηκε, προχθές αργά το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Αίγιο, διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, καθώς και αναστολή λειτουργίας του για 15 ημέρες, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούσε υπεράριθμους όρθιους πελάτες υπερβαίνοντος την επιτρεπόμενη αναλογία και παραβιάζοντας τα μέτρα για την πρόληψη της δημόσιας υγείας΄΄.

21 παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Αιγιάλεια για μη χρήση μάσκας

Οι έλεγχοι της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται πάντως σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στα καταστήματα εστίασης αναψυχής εκεί όπου το βάρος πέφτει και στον αριθμό των ατόμων σε κάθε τραπέζι αφού μέχρι χθες ίσχυε ο αριθμός των τεσσάρων αλλά πλέον με την πτώση επιπέδου επιτήρησης αυξάνεται στα έξι.

Έλεγχοι έγιναν το Σάββατο το πρωί και στη λαϊκή αγορά εκεί όπου δεν υπήρξαν κυρώσεις γιατί όλοι, επαγγελματίες και επισκέπτες, είχαν συμμορφωθεί με τα μέτρα φορώντας προστατευτική μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα όπου η Αιγιάλεια βρισκόταν σε αυστηρή επιτήρηση, βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας, οι οποίες αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας και «μεταφράζονται» σε πρόστιμο της τάξεως των 150 ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr