background img
banner
banner

Ανάστατοι οι εκπαιδευτικοί για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές των Αιρετών

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τη διαμαρτυρία του για την ηλεκτρονική ψηφοφορία που επιβάλει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τις εκλογές για την ανάδειξη των Αιρετών Εκπροσώπων του κλάδου, χωρίς να προηγηθεί διάλογος με την Διδασκαλική Ομοσπονδία και χωρίς να διασφαλίζονται τα εχέγγυα για το αδιάβλητο της διαδικασίας, εκφράζει μέσω ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κοινοποιώντας το περιεχόμενο της ανακοίνωσης προς τα μέλη του, τον διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Αχαΐας και το ΠΥΣΠΕ Αχαΐας.

Μάλιστα, κάνει γνωστό ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου αποδέχεται στο σύνολό της την ανακοίνωση της ΔΟΕ και ομόφωνα αποφασίζει να καλέσει, για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να εισακούσει την πρόταση της Δ.Ο.Ε. για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών.

Ακόμη, καλεί το υπουργείο να προχωρήσει σε απόσυρση των ψηφοδελτίων για το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. με την ευθύνη όλων των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές, καλώντας όλες τις παρατάξεις να εφαρμόσουν την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και να συμμετέχουν στο κάλεσμά του για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. ώστε από κοινού να υλοποιήσουμε την απόφαση.

Κάλεσμα και προς άλλους Συλλόγους

Επίσης, να καλέσει τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις με αυτήν του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., να φροντίσουν για τη συντεταγμένη απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και την κατάθεση των αιτήσεων απόσυρσης συνολικά στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.

Παράλληλα, να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών και να τους παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για συμμετοχή στη διαδικασία και όλους τους εκπαιδευτικούς, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr