background img
banner
banner

Αναγκαία η εκτέλεση εργασιών στο 3ο Γυμνάσιο Αιγίου

ΘΕΜΑ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΘΙΞΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ – Η ΣΚΕΠΗ ΧΡΗΖΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Με μεγάλη ανησυχία και έκπληξη άκουσαν όσοι παρευρέθηκαν στη σύσκεψη που συνεκλήθη πριν λίγες ημέρες στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου για την Παιδεία, την επισήμανση των εκπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων περί προβλημάτων στο κτίριο του 3ου Γυμνασίου Αιγίου. Μάλιστα, κατέστησαν γνωστή έκθεση της Πολεοδομίας Αιγίου από τον περασμένο Ιανουάριο που έκανε λόγο για ρωγμές και εκτεταμένες φθορές στην κεραμοσκεπή στέγη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μένιος Κουτρόπουλος μίλησε για επικινδυνότητα, μεταφέροντας το περιεχόμενο της έκθεσης. Παρούσα στη σύσκεψη ήταν και η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, η οποία από τη θητεία της ως αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων εκείνη την περίοδο διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα στατικότητας του κτιρίου τονίζοντας ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με τη σκεπή.

Ερωτηθείς από τo protionline.gr, ο διευθυντής του σχολείου Κώστας Αργυριάδης ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα στατικότητας, έκανε ωστόσο γνωστό ότι η στέγη χρήζει αντικατάστασης. ΄΄Το πρόβλημα έχει παρατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Η σκεπή βουλιάζει και μπαίνουν νερά από τη βροχή. Οι μόνες παρεμβάσεις που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να απομονωθούν τμήματα και να μπει πλέγμα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος. Το ζητούμενο είναι η αντικατάσταση της στέγης ώστε να παρέχεται ασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο σχολείο΄΄, ανέφερε ο κ. Αργυριάδης, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει θέμα κατάρρευσης της σκεπής πάνω στους μαθητές του πρώτου ορόφου, καθώς το κτίριο διαθέτει και πλάκα, πλην όμως κατέστησε επιτακτική την ανάγκη κατασκευής νέας σκεπής.

Σε αναζήτηση κονδυλίου ο δήμος

Για το θέμα ρωτήθηκε από τo protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα αλλά και προγράμματα, Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως γνωρίζει το πρόβλημα του 3ου Γυμνασίου, γνωστοποιώντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να εξευρεθούν χρήματα για την αποκατάστασή του. ΄΄Βρισκόμαστε σε αναζήτηση κονδυλίων για τη στέγη του 3ου Γυμνασίου. Θα κάνουμε μία προσπάθεια μήπως το έργο ενταχθεί στο πρόγραμμα «Τρίτσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος.

Το περιεχόμενο της έκθεσης που φοβίζει

Σύμφωνα πάντως, με την έκθεση της Πολεοδομίας, που εκπονήθηκε κατόπιν αυτοψίας μηχανικού, στην οικοδομή παρατηρούνται ρωγμές στους εξωτερικούς σοβάδες, αποκόλληση σοβάδων στις όψεις του κτιρίου, ρωγμές στα υποστυλώματα του β΄ ορόφου στη νοτιοδυτική όψη του, ρωγμές στην καπνοδόχο του λεβητοστασίου και εκτεταμένες φθορές στην κεραποσκεπή στέγη. Επισημαίνεται ακόμη πως ΄΄τα παραπάνω είναι στοιχεία δηλωτικά στατικής και δομικής ανεπάρκειας΄΄. Μάλιστα, η μηχανικός έκρινε ότι η οικοδομή είναι επικίνδυνη από άποψη στατική και δομική και για να μην υπάρχει κίνδυνος, πρέπει να γίνει επισκευή του κτιρίου και αντικατάσταση της στέγης…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr