background img
banner
banner

Ανταποδίδει η πρώην στα λεγόμενα του νυν

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΡΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΟΥΜΠΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε ρεπορτάζ του protionline.gr ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ακράτας Θανάσης Στούμπος, ότι οι τοπικοί σύλλογοι δεν βοηθούν το έργο του Τοπικού Συμβουλίου, δίνει μέσω ανακοίνωσής της, η πρόεδρος του Συλλόγου «Αναγέννησις» και πρώην πρόεδρος της κοινότητας Μαρία Καρρά.

΄΄Διαβάζοντας πρόσφατα την συνέντευξη του Προέδρου της κοινότητας Ακράτας σε εφημερίδα της Αιγιάλειας άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως τελικά ζούμε σε παράλληλο σύμπαν. Ποιοι; Μα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ακράτας και εμείς οι υπόλοιποι πρόεδροι των συλλόγων της Ακράτας! Η αλήθεια είναι ότι αυτό το παθαίνω κάθε φορά που τον ακούω να μιλάει για τα κοινά και η κατάσταση χειροτερεύει όταν τον ακούω να διαβάζει αυτά που πρέπει να πει, όταν του τα έχουν ετοιμάσει δηλαδή΄΄, αναφέρει η κ. Καρρά και συνεχίζει: Πολλές φορές διαβάζω ανακρίβειες, ψέματα ακόμα και συκοφαντίες που καθόλου δεν με ενδιαφέρουν, γιατί όπως λέει και ο Πρόεδρος «η κοινωνία της Ακράτας γνωρίζει και πράγματα και πρόσωπα». Πολλοί μπορεί να το εκλαμβάνουν ως αδυναμία ενώ άλλοι ως αδιαφορία. Εγώ πάντως συνήθως αδιαφορώ. Επειδή όμως ο Πρόεδρος επιμένει για άλλη μια φορά να βάλλεται κατά των συλλόγων της Ακράτας, χωρίς να κατονομάζει κανέναν είπα να καταθέσω και εγώ την άποψή μου για να σπάσει λίγο η μονοτονία και να ακουστεί και μια άλλη άποψη. Ας με συγχωρέσει για αυτό ο τοπικός άρχοντας.

Διαβάζω λοιπόν: Οι τοπικοί σύλλογοι δεν βοηθούν το έργο του Τοπικού Συμβουλίου (Τίτλος). «Υπάρχουν διάφοροι σύλλογοι στην περιοχή με αξιοζήλευτο έργο που θα μπορούσαν να βοηθήσουν καίρια το έργο της κοινότητας και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται (σε τι άραγε;). Πλην όμως δεν το κάνουν. Είναι λυπηρό, όμως η αλήθεια πρέπει να λέγεται».

Αναφέρει δε ως απόδειξη πως στην μεγάλη συναυλία του Νίκου Ζιώγαλα κανένας από όλους τους προέδρους των συλλόγων δεν παρευρέθηκε εκτός από την πρόεδρο του Περιβαλλοντικού συλλόγου. Αρχικά θα ήθελα να πω πως δεν ήξερα ότι κρατείται παρουσιολόγιο στις συναυλίες, ειδικά για τους προέδρους των συλλόγων. Ζητάω συγνώμη γιατί καθυστέρησα λίγο. Την παρακολούθησα όμως την συναυλία μαζί με τα παιδιά μου. Συνομίλησα και με την κ. Τσουκαλά και με την αντιδήμαρχο μας κ Σταυροπούλου στην είσοδο, για το λόγου το αληθές. Επίσης έχω να καταθέσω πως και ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής την παρακολούθησε με την οικογένεια του, τον είδα γιατί καθόταν λίγο πιο μπροστά. Παραδίπλα ήταν και μέλη του συμβουλίου της Φιλαρμονικής μας και της Κοινότητας. Τους είδα κι αυτούς. Ο Πρόεδρος δεν τους είδε όμως. Μήπως έχει πρόβλημα με την όραση του ή μήπως δεν θέλει να μας βλέπει; Μας ρίχνει και τις ευθύνες για την αποτυχία της εκδήλωσης, γιατί αποτυχημένη ήταν όσον αφορά στην προσέλευση του κοινού, μη γελιόμαστε. Ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης που δυστυχώς αυτοί που τον παρακολούθησαν δεν ξεπέρασαν τα 200 άτομα΄΄.

Τα περί… ευθυνών

Συνεχίζοντας, η πρόεδρος της «Αναγέννησις», τονίζει: ΄΄Αναρωτιέμαι όμως οι δικές του ευθύνες υπάρχουν ή φταίνε μόνο οι άλλοι; Πόσο ασχολήθηκε με την προώθηση της εκδήλωσης, εκτός από το να πλένει τον πεζόδρομο; Πόσες συνεντεύξεις έδωσε για να ενημερώσει τον κόσμο; Σε πόσες άλλες εκδηλώσεις έχει παρευρεθεί για να του το ανταποδώσουν; Πόσους κάλεσε ο ίδιος και από ποιους συλλόγους ζήτησε βοήθεια και δεν του την έδωσαν; Μήπως νομίζει πως θα καλύψει την δική του ανεπάρκεια κατηγορώντας συνεχώς τους άλλους;

Και συνεχίζει ο Πρόεδρος στην ίδια παράγραφο που κατηγορεί τους συλλόγους: «Ακούστηκε από κάποιους πως η ΔΗΚΕΠΑ μας στέλνει υπολείμματα εννοώντας τον καλλιτέχνη Νίκο Ζιώγαλα. Και τα σχόλια να πέφτουν βροχή. Ακραία και επικίνδυνα σενάρια. Εάν εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να περιφρουρήσουμε και να διασώσουμε μια τέτοια κορυφαία εκδήλωση που μαραζώνει όλο και περισσότερο δεν μας φταίει κανένας». Καταρχήν  η απαράδεκτη φράση πως το Αίγιο μας στέλνει τα «υπολείμματα» δεν ακούστηκε αλλά γράφτηκε στο FB και μάλιστα επώνυμα από διαχειρίστρια γνωστής σελίδας και όχι  βέβαια από εκπρόσωπο συλλόγου της Ακράτας όπως υπονοεί ο Πρόεδρος. Ποτέ άνθρωποι του πολιτισμού δεν θα έλεγαν κάτι τέτοιο. Θα συμφωνήσω πως αυτή είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση για την Ακράτα την οποία ως θεσμό είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη κοινοτική αρχή, και δεν είχε δείξει κανένα απολύτως σύμπτωμα μαρασμού. Πέρσι την συναυλία της Μελίνας Κανά παρακολούθησαν πάνω από οχτακόσια  άτομα, το ίδιο και τη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου. Μάλλον δεν παρευρέθηκε για να το θυμάται, δεν ήταν και πρόεδρος τότε…

Σε τι κάνει λοιπόν μεγάλη προσπάθεια ο πρόεδρος της Ακράτας και δεν του συμπαραστέκονται οι σύλλογοι; Σε ποιους συλλόγους αναφέρεται; Θα πρέπει να τους κατονομάσει με επιχειρήματα αλλιώς θα πρέπει να ανακαλέσει το συκοφαντικό δημοσίευμα΄΄.

Η συμβολή της «Αναγέννησις»

Σε ό,τι αφορά τη δράση της «Αναγέννησις», σημειώνει ότι ΄΄παραχώρησε, όπως γίνεται χρόνια τώρα, τον χώρο της για την δεξίωση του Αγίου Χαραλάμπους και ανέλαβε  ολοκληρωτικά την εκδήλωση προσφοράς  καφέ στους καλεσμένους της κοινότητας  και δεν άκουσε ούτε ένα ευχαριστώ. Διοργανώσαμε την κοπή της πίτας μαζί με  όλους τους συλλόγους και την Κοινότητα και συμμετείχαμε όπου μας κάλεσε. Ο ιστορικότερος και πιο παραγωγικός σύλλογος της περιοχής μας, για τον πρόεδρο δεν είναι και τόσο σημαντικός. Πώς αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι  αν και ανεβάσαμε θέατρο με χίλιους κόπους σε τόσο δύσκολους καιρούς και δώσαμε έξι παραστάσεις, ούτε που τον είδαμε ούτε που τον απαντήσαμε.  Απευθύναμε κάλεσμα για γενική συνέλευση που αφορούσε στα σοβαρά  προβλήματα του νέου κτιρίου  και ούτε που μας έκανε την τιμή να εμφανιστεί, ούτε αυτός ούτε και κανένα μέλος της παράταξης του. Προφανώς δεν τους αφορά. Εμφανίζεται στους συλλόγους επιλεκτικά, ίσως σε αυτούς που έχει φίλους ή πολιτικούς υποστηρικτές΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Αγαπητέ πρόεδρε, Στους συλλόγους της Ακράτας έχουν θητεύσει και συνεχίζουν να  θητεύουν άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στο τόπο εθελοντικά ,ορμώμενοι από την αγάπη για τον πολιτισμό και για την Ακράτα. Αυτό είναι που κάνει την πόλη μας τόσο ξεχωριστή! Η Ακράτα την τελευταία δεκαετία με την πλούσια και συνεχή δραστηριότητα της αναδείχτηκε σε πολιτιστική πρωτεύουσα του Δήμου μας. Αυτό ήταν αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας της Κοινότητας, των συλλόγων, των καταστημάτων και της κοινωνίας. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς που αν και τοπικός σύμβουλος πέντε χρόνια δυστυχώς δεν αντιλήφθηκες. Η προσπάθεια που κάνεις επίμονα να μειώσεις το έργο των συλλόγων και να υποβαθμίσεις το έργο των προκατόχων σου είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπής, αποτελεί δυσφήμιση για στον τόπο μας και δεν αρμόζει στον πρόεδρο αυτού του τόπου. Τέλος το 43% , ποσοστό που πήρε η παράταξη σου στις εκλογές, που εμμονικά μας αναφέρεις κάθε φορά που παίρνεις το λόγο δεν σε καθιστά υπεράνω των συλλόγων ούτε σε καταξιώνει στην κοινωνία. Σου δίνει την ευκαιρία να προσφέρεις. Μπορεί να μην είχες καμία συμμετοχή τόσα χρόνια  στους συλλόγους αλλά να η ευκαιρία…..

ΥΓ 1 .Πρόσεχε λίγο και τους προέδρους που νομίζεις ότι σε στηρίζουν. Γιατί την επομένη της εκδήλωσης, λόγω έλλειψης κόσμου η πρόταση για μεταφορά της συναυλίας του χρόνου στην παραλία έγινε , μέσω FB βέβαια. Μάντεψε από ποια πρόεδρο. ΥΓ2. Η περίοδος χάριτος έληξε όχι μόνο για την δημοτική αρχή…΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr