background img
banner
banner

Αντιδράσεις για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης τεχνικών παρεμβάσεων

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Τη διαμαρτυρία της για τις συνθήκες που επικρατούν στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού εκεί όπου παράλληλα με τα μαθήματα εκτελούνται και εργασίες, εκφράζει η εκπαιδευτικός του σχολείου Γιούλα Γιαννίκου, κάνοντας λόγο για αργούς ρυθμούς και καθυστέρηση ως προς την ολοκλήρωση του έργου ανακατασκευής των τουαλετών.

Με αφορμή δημοσίευμα του protionline.gr στις 21 Σεπτεμβρίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), η εκπαιδευτικός του σχολείου αναφέρει πως αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από την έναρξη των εργασιών, το έργο ακόμη συνεχίζεται. Αναγνωρίζει το γεγονός ότι οι τουαλέτες των μαθητών ήταν παλιές και επικίνδυνες (σπασμένα πλακάκια, οξειδωμένα σίδερα κ.ά), τονίζοντας: ΄΄Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές αδρανούσαν. Βέβαια κάποιοι από αυτούς που διατυμπανίζουν το συγκεκριμένο έργο σήμερα και λένε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια -που είναι σωστό- δεν έκαναν κάτι αν και είχαν θέσεις ευθύνης και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η νυν αρχή, λοιπόν, ασχολήθηκε με αυτό το έργο το καλοκαίρι. Κι ενώ όλοι περιμέναμε το συγκεκριμένο έργο να υλοποιηθεί στη διάρκεια των θερινών διακοπών των μαθητών, για προφανείς λόγους, το συνεργείο ήρθε στο σχολείο τον Σεπτέμβρη. Εντάξει, σκεφτήκαμε. Πόσο χρόνος χρειάζεται για να φτιαχτούν έξι τουαλέτες; Προφανώς οι 14 μέρες του Σεπτέμβρη μέχρι το άνοιγμα των σχολείων ήταν αρκετές. Σύμφωνα με τους ειδικούς άλλωστε ένα τριμελές συνεργείο χρειάζεται το πολύ 10 μέρες. Λάθος! Τα σχολεία ξεκίνησαν μαθήματα και οι τουαλέτες ήταν ακόμα υπό κατασκευή. Πότε άλλωστε να προλάβουν να τις τελειώσουν όταν οι ίδιοι έχουν αναλάβει, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, άλλα 18 σχολεία! Πού να προλάβουν να πρωτοπάνε;΄΄.

170 μαθητές μοιράζονται τέσσερις τουαλέτες

Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση, η κ. Γιαννίκου, σημειώνει: ΄΄Έτσι, τώρα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, οι περίπου 170 μαθητές του σχολείου μοιράζονται 4 τουαλέτες (οι 2 έμειναν από τη “φιλοξενία” του νηπιαγωγείου πέρυσι και οι άλλες 2 είναι/ ήταν των εκπαιδευτικών) και οι τουλάχιστον 25 εκπαιδευτικοί μοιράζονται μια όλη κι όλη τουαλέτα, αφού οι άλλες τους δυο παραχωρήθηκαν στους μαθητές μέχρι νεωτέρας.

Και βέβαια το μάθημα συχνά γίνεται υπό τον ήχο κρουστικών και άλλων εργαλείων, αφού οι ώρες που έρχονται για να τις τελειώσουν συμπίπτουν με τις ώρες των μαθημάτων΄΄.

Και καταλήγει η εκπαιδευτικός που είναι και μέλος της Αντίστασης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιαλείας: ΄΄Προς το παρόν οι μαθητές έχουν κλείσει ένα μήνα μαθημάτων με υπόκρουση, ευτυχώς όχι καθημερινά αφού το “πυρετωδώς” δεν ισχύει, ενώ το συνεργείο έχει κλείσει ενάμιση μήνα εργασιών για έξι τουαλέτες! Προφανώς οι σημαντικές παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν τα σχολεία θέλουν τον χρόνο τους…΄΄.

Εκτιμάται ότι σε 15 μέρες θα παραδοθούν

Το έργο εκτελείται κατόπιν εργολαβίας και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες από τον εργολάβο σε ό,τι αφορά τις τουαλέτες, έχουν ολοκληρωθεί και υπολείπεται η τοποθέτηση των διαχωριστικών καθώς χωρίς αυτά όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Επίσης, ακριβώς επειδή έχουν παραγγελθεί, εκτιμάται πως σε 15 ημέρες θα έχουν παραληφθεί και θα τοποθετηθούν ώστε να παραδοθεί το έργο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr