background img
banner
banner

Αποχή – διαμαρτυρία της παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” από το δημοτικό συμβούλιο

«ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΓΗ, ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ» 

Στις 23-10-2020 και όντας η Αχαΐα στο 3ο επιδημιολογικό επίπεδο,  λάβαμε πρόσκληση για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου η οποία έχει κατά λέξει ως εξής: “Σε περίπτωση που η Π.Ε. Αχαΐας έως την ημέρα διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου ενταχθεί στο 2ο επίπεδο των προληπτικών μέτρων ( μέτριο) τότε η συνεδρίαση του ΔΣ θα διεξαχθεί δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου”

Στην συνέχεια και αφού ο δήμος μας από την Δευτέρα 26-10-2020 άλλαξε και βρίσκεται πλέον στο 2ο επίπεδο προληπτικών μέτρων (μέτριο)  ο δήμαρχος και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επιλέγουν την συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη και όχι δια ζώσης. Επιλέγουν την φυγή, την κοροϊδία και τον ευτελισμό του ανώτατου οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέχρι σήμερα και ενώ ο Δήμος βρισκόταν στο 3ο επιδημιολογικό επίπεδο, παρουσία του Δημάρχου, διενεργούνταν όλες οι συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και της εκτελεστικής επιτροπής στο γραφείο του Δημάρχου δια ζώσης χωρίς να πληρείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο.

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την δια ζώσης συνεδρίαση του συμβουλίου, την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για τόσο σημαντικά και καίρια για το δήμο μας θέματα ( όπως ο καθορισμός τελών για το έτος 2021, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου) υποβαθμίζοντας το ανώτατο όργανο του Δήμου και κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Για τους λόγους αυτούς η παράταξη μας Αιγιάλεια Αύριο δεν θα συμμετέχει στο συμβούλιο της 29ης-10-2020 με τηλεδιάσκεψη και προτείνουμε την δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ σε κατάλληλη υγειονομικά  αίθουσα που διαθέτει ο Δήμος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr