background img
banner
banner

Αυξάνονται οι γυναίκες που ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες

ΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Η “νέα πραγματικότητα” θέλει τις γυναίκες να ασχολούνται το ίδιο ενεργά με τους άνδρες με τις πολεμικές τέχνες και πλέον ένα μεγάλο ποσοστό των αθλουμένων σε συλλόγους, σχολές και γυμναστήρια είναι γένους θηλυκού! Οι γυναίκες πραγματικά αγαπούν τις Πολεμικές Τέχνες και γίνονται μάλιστα και πολύ καλές αθλήτριες. Αυτό κατά ένα μέρος οφείλεται, στο ότι τους βοηθάει να εξωτερικεύσουν ένα δυναμισμό που λίγο – πολύ όλες έχουν μέσα τους, αλλά και στο ότι τις γεμίζει αυτοπεποίθηση.

Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές δυναμικό άθλημα για το… ασθενές φύλο είναι το Tae Kwon Do το οποίο ταιριάζει ιδανικά στις γυναίκες κυρίως επειδή βασίζεται περισσότερο στην τεχνική, αλλά και λόγω της “κατασκευής” του γυναικείου σώματος.

Οι γυναίκες που ασχολούνται με την τέχνη του Tae Kwon Do , έχουν επιλέξει μία πολεμική τέχνη η οποία ευεργετεί όχι μόνο την ψυχή αλλά και το σώμα τους. Και αυτό διότι το σώμα των γυναικών έχει μεγαλύτερη λεκάνη που την καθιστά ικανή να εκτελεί μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά λακτίσματα, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης. Άρα , η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη ταιριάζει απόλυτα σε μία γυναίκα.

Στην Αιγιάλεια λειτουργούν αρκετές σχολές και σύλλογοι που διαθέτουν μεγάλο αριθμό κοριτσιών που από πολύ μικρή ηλικία ασχολούνται με το Tae Kwon Do. Πρόσφατα παρουσιάσαμε σε αφιερώματα τη Bασιλική Λίβα και τη Γλυκερία Παπακωνσταντίνου που έχουν να επιδείξουν μεγάλες επιτυχίες.

“Κάθε χρόνο ο αριθμός των κοριτσιών αυξάνεται”

Από τους παλαιότερους συλλόγους στο Αίγιο είναι ο “Α.Σ. ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ” που ίδρυσε το 1988 ο Κώστας Ζαχόπουλος και μετά από μια διαδρομή 32 ολόκληρων χρόνων έχει ασφαλώς να μας πει πολλά για την πορεία που έχουν διαγράψει οι γυναίκες στο συγκεκριμένο άθλημα.

“Στο Tae Kwon Do αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι τα παιδιά είναι πλήρως καλυμμένα στους αγώνες: υπάρχει η κάσκα για το κεφάλι, επικαλαμίδες για τα πόδια, πηχιοκαρπίδες για τα χέρια, σπασουάρ, θώρακας που προστατεύει το στήθος και την πλάτη. Είναι πλήρως εξοπλισμένος ο αθλητής, οπότε και δεν υπάρχει δυνατότητα σοβαρού τραυματισμού” τονίζει και συμπληρώνει:
“Κάθε χρόνο ο αριθμός των κοριτσιών που ασχολούνται με το άθλημα αυξάνεται. Στον σύλλογό μας πλέον, σε κάθε 10 παιδιά τα 6 είναι αγόρια και τα 4 κορίτσια. Το Tae Kwon Do στην Ελλάδα είναι από τα κορυφαία αθλήματα, έχει τεράστια προσέλευση μικρών παιδιών ακόμη και 4-5 ετών, γιατί θεωρείται ένα άθλημα που δεν είναι επικίνδυνο σε αυτές τις ηλικίες. Οπότε προσελκύει και πάρα πολύ κόσμο. Έχει αερόβια άσκηση, γυμνάζεις όλο σου το σώμα αλλά είναι και Ολυμπιακό Άθλημα, οπότε η προσέλευση αθλητών είναι πολύ μεγάλη. Αποκτάς αυτοπεποίθηση, αυτοέλεγχο, αυτοκυριαρχία, αυτοεκτίμηση, σεβασμό, ευγένεια, ακεραιότητα. Τα πάντα! Είναι μια πολεμική τέχνη που περιλαμβάνει τα πάντα και σωματικά και ψυχικά”.

Το Tae Kwon Do βέβαια μπορεί να είναι πρώτο στις προτιμήσεις αλλά δεν είναι το μόνο δυναμικό σπορ στο οποίο έχουν εισέλθει δυναμικά οι γυναίκες. Πυγμαχία και κικ μπόξινγκ (και όχι μόνο) είναι δύο ακόμη αθλήματα που τα τελευταία χρόνια προσελκύουν μεγάλο αριθμό κοριτσιών και έχουν προσφέρει σημαντικές επιτυχίες στον αθλητισμό της Αιγιάλειας. Στην πυγμαχία πρωτοπόρος υπήρξε η Γεωργία Μπούλη του Άτλαντα, επί σειρά ετών πρωταθλήτρια Ελλάδας και φυσικά στο kick Boxing η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γεωργία Καραφλού του Στράτωνα.

Το σίγουρο είναι, ότι με τον αριθμό των κοριτσιών που ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες και τα δυναμικά σπορ να έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Αιγιάλεια, τα επόμενα χρόνια θα έρθουν ακόμη περισσότερες επιτυχίες…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr