background img
banner
banner

Δεντροφύτευση, φωτισμός και καθαρισμός…

ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΥΜΑΡΗ

Συντονισμένες ενέργειες για την αναβάθμιση του χωριού τους πραγματοποιούν τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Κούμαρη. Μετά το καθάρισμα των αγροτικών δρόμων το καλοκαίρι για τον τρύγο, είχαν σειρά η εκτεταμένη δεντροφύτευση σε διάφορα σημεία του χωριού και ο φωτισμός στην βρύση “Πλάτανος”.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Μαρκόπουλος, ‘‘προχωρήσαμε στην φύτευση των δέντρων που μας έχει παραχωρήσει το Αυτοτελές Τμήμα Πρασίνου του δήμου. Φυτέψαμε περίπου δέκα δέντρα σε διάφορα σημεία του χωριού όπως είναι απέναντι από την πλατεία, στην πέτρινη βρύση και αλλού.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, πραγματοποιούμε διάφορες παρεμβάσεις προς όφελος της κοινότητάς μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συγχωριανών μας.
Μεταξύ αυτών, ο φωτισμός του πέτρινου κτιρίου, η συνεχής καθαριότητα και η τοποθέτηση κολονακίων σε κεντρικό δρόμο που βγαίνει στην 25η επαρχιακή οδό ώστε να μην παρκάρουν οι οδηγοί και να υπάρχει ορατότητα, η αλλαγή καθρεπτών κ.ά.΄΄.

Επείγει η ξύλινη περίφραξη γύρω από την πλατεία

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Κούμαρη επισημαίνει: ΄΄Ό,τι γίνεται, πραγματοποιείται με πολύ αγώνα και τη βοήθεια των συγχωριανών μου. Αυτό που επείγει στην παρούσα φάση είναι η ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος του χωριού μας για την τοποθέτηση ξύλινου κάγκελου γύρω από την πλατεία, διότι στο σημείο παίζουν παιδιά ενώ διέρχεται ο κεντρικός δρόμος όπου πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα. Είναι θέμα πρωτίστως προστασίας και δευτερευόντως αισθητικής. Πιστεύουμε ότι γι’ αυτό το έργο χρειάζονται περί τις 2.500 ευρώ, ποσό μικρό μπροστά στη σπουδαιότητα και αναγκαιότητά του΄΄. Επιπλέον, ο πρόεδρος εστίασε και στο ότι με τα σημερινά δεδομένα, η πλατεία παραμένει ανοχύρωτη με αποτέλεσμα το καλοκαίρι κάποιοι να τη χρησιμοποιούν ακόμη και για… ύπνο προκαλώντας φθορές σε ό,τι έχει φτιαχτεί. ΄΄Έχουμε καταθέσει σχετικό αίτημα στον δήμο και αναμένουμε΄΄, σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι το χωριό αναμένει και την παιδική χαρά που έχει εγκριθεί και αναμένεται να κατασκευαστεί μαζί με άλλες δώδεκα στον δήμο Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr