background img
banner
banner

Άναψε… φωτιές η τηλεδιάσκεψη

Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

«Πολεμικό» ήταν το σκηνικό χθες μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων με… αιχμή του δόρατος την προγραμματισμένη για τις 7.00 το απόγευμα τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Η απόφαση της δημοτικής αρχής να διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης όχι δια ζώσης κεκλεισμένων των θηρών, όπως αρχικά είχε αναφέρει στην πρόσκληση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν ελλείψει χωρητικότητας του Πολιτιστικού Κέντρου, να διεξαχθεί στο Πολύκεντρο. Όπως ήταν αναμενόμενο, η συνεδρίαση ματαιώθηκε και σήμερα αναμένεται να σταλεί νέα πρόσκληση για την ερχόμενη εβδομάδα…

Δεν έλειψαν βέβαια και οι εκατέρωθεν δηλώσεις και… βολές με τον μεν δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κατηγορούν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για εκβιασμό στις πλάτες των πολιτών, τους δε αντιπολιτευόμενους να κατηγορούν την ομάδα Καλογερόπουλου ότι επιλέγει τη φυγή, την κοροϊδία και τον ευτελισμό του ανώτατου οργάνου του δήμου…
Η τηλεδιάσκεψη έγινε στις 7.00 το απόγευμα ακριβώς, ωστόσο συμμετείχαν μόνο οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου, ο επικεφαλής της παράταξης ‘‘Αιγιαλέων Πόλις’’ Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης. Ο πρόεδρος ωστόσο Γιώργος Ντίνος ανακοίνωσε πως η συνεδρίαση ματαιώνεται ελλείψει απαρτίας και πως θα αποστείλει νέα πρόσκληση για την ερχόμενη εβδομάδα.

«Βολές» στην… απευθείας σύνδεση

Επισήμανε ακόμη πως οι κ. Γούτος και Παπακωνσταντινόπουλος του ζήτησαν να οριστεί η συνεδρίαση για χθες κάτι που έγινε αποδεκτό παρότι ο δήμαρχος επρόκειτο να φύγει για Αθήνα, κάτι που δεν έκανε προκειμένου να μην μείνουν πίσω τα θέματα του δήμου, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο κ. Ντίνος τόνισε πως όλοι οι δήμοι της χώρας συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης για λόγους ασφαλείας, επισημαίνοντας: ΄΄Έχουμε κάθε καλή πρόθεση να συνεργαστούμε για την καλή λειτουργία του δήμου, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να εκβιαστεί και να μην συνεδριάσει το Συμβούλιο. Ο νόμος είναι σαφής και σκοπεύουμε να τον τηρήσουμε στον δήμο, καθώς έχουμε υπεύθυνη στάση απέναντι σε αυτούς που μας εξέλεξαν. Είναι απαράδεκτη η στάση των δημοτικών συμβούλων και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όταν όλος ο κόσμος φοβάται για μία πανδημία, όταν ακόμη και το ευρωκοινοβούλιο συνεδριάζει μέσω τηλεδιασκέψεις να βρίσκουν «πάτημα» σε αυτό να μην προσέλθουν. Τι παραπάνω θα πρόσφερε μία συνάντηση κεκλεισμένων των θηρών με μάσκες; Εδώ και ασφαλείς είμαστε και μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις και χρόνο έχουμε να σκεφτούμε. Όμως, το πρόβλημα δεν είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και η συνεδρίαση. Είναι το ότι οι κύριοι αυτοί θέλουν να μην λειτουργήσει ο δήμος. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα ώστε η ομαλότητα του δήμου να συνεχιστεί και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση΄΄.

Ο κ. Καλογερόπουλος από την πλευρά του, τόνισε: ΄΄Θέλω να εκφράσω τη βαθιά ανησυχία μου για την έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας από τις μη παρουσίες και από τον τρόπο συμπεριφοράς της αντιπολίτευσης, όχι στον δήμο και τον δήμαρχο αλλά στα σοβαρά θέματα και τους δημότες του Αιγίου οι οποίοι όλοι μαζί συναγωνιούν για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα. Είμαι πεπεισμένος ότι η τηλεδιάσκεψη διασφαλίζει τη δημόσια υγεία που έχει φτάσει πλέον σήμερα να κινδυνεύει και από την παρουσία μας σε οποιονδήποτε χώρο ίσως και με μάσκες γιατί ο συνωστισμός δημιουργεί προϋποθέσεις εξάπλωσης. Θεωρώ την απαίτησή τους εκβιαστική και ερωτώ: Εάν γινόταν δια ζώσης και υπήρχε κρούσμα εξαιτίας αυτής της επιλογής τότε ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη; Μπροστά στο να γίνει εκβιασμός στο Δημοτικό Συμβούλιο. και για επίδειξη εντυπωσιασμού και δύναμης αψηφούν τα πάντα. Εδώ δεν παρέστησαν στη σύσκεψη με τους βουλευτές για να ενισχύσουν τη δυναμική του δήμου. Δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να συνετιστούν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των θέσεων που έχουν αναλάβει να εκπροσωπούν και που τους ανέθεσαν οι δημότες΄΄.

Οι λόγοι που η δημοτική αρχή επικαλείται για την τηλεδιάσκεψη

Να σημειωθεί ότι από πλευράς δημοτικής αρχής, η τηλεδιάσκεψη αιτιολογήθηκε με το αυστηρό πλαίσιο περί αντιστοιχίας τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο, προβάλλοντας τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης και προβολής στο διαδίκτυο ώστε να την παρακολουθήσουν οι πολίτες. Παρότι στην ημερήσια διάταξη που εξεδόθη την προηγούμενη εβδομάδα αναφερόταν πως σε περίπτωση που η περιοχή «πέσει» κατηγορία στον υγειονομικό χάρτη και επιτρέπονται συναθροίσεις περισσοτέρων των εννέα ατόμων, η συνεδρίαση θα γινόταν δια ζώσης, η δημοτική αρχή έκρινε πως η τήρηση των μέτρων δεν επιτρέπει δια ζώσης συνεδρίαση αλλά με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ. και με τον από 23-10-20 χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από λοίμωξη covid 19 ο Νομός Αχαΐας βρίσκεται στο επίπεδο 2 (επιτήρηση) και θα πρέπει σε κλειστούς χώρους να βρίσκονται ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Όπως ενημέρωσε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο δεν καλύπτει την συμμετοχή 36 ατόμων με αναλογία ένα άτομο ανά 10τ.μ..

Κάπως έτσι, και μετά την άρνηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν, τα 49 θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων τα δημοτικά τέλη του 2021 αλλά και το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, μετατίθενται για την ερχόμενη εβδομάδα και με την προϋπόθεση βέβαια ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί και θα βρεθεί η «χρυσή τομή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρ. Γούτος: «Επιλέγουν την φυγή, την κοροϊδία και τον ευτελισμό του του Δημοτικού Συμβουλίου»

Β. Ψυχράμη: «Μόνο σε δια ζώσης συνεδρίαση αντιμετωπίζονται επαρκώς τα σοβαρά θέματα»

Αίτημα για ορισμό Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης και  πρόταση για Πολύκεντρο από την παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ

Έκκληση για δια ζώσης από την Λαϊκή Συσπείρωση


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr