background img
banner
banner

Διαβεβαιώσεις για τη Δ.Ο.Υ. αλλά όχι για τη στελέχωσή της

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ – ΘΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του δήμου Αιγιαλείας για την μελλοντική λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Αιγίου-Ακράτας-Καλαβρύτων-Κλειτορίας με έδρα το Αίγιο. Διότι, μπορεί να ξεκαθαρίστηκε πως στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι η συγχώνευσή της με αντίστοιχες Υπηρεσίες της Πάτρας, ωστόσο από τη στιγμή που έχει αποδυναμωθεί τελείως από προσωπικό και νομοτελειακά οδηγείται σε κλείσιμο…

Επόμενο βήμα του δήμου Αιγιαλείας, που λειτούργησε καταλυτικά ως προς τη διατήρηση της Υπηρεσίας, είναι η άσκηση πιέσεων για τη στελέχωση των Τμημάτων της με προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των φορολογούμενων της τεράστιας γεωγραφικά, περιοχής που καλύπτει. Μιλώντας στo protionline.gr για το θέμα ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, που προσωπικά μέσω επαφών και με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και με τους βουλευτές Αχαΐας αλλά και μέσω της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου άσκησε πιέσεις για την παραμονή της Δ.Ο.Υ. στο Αίγιο, ανέφερε πως υπάρχει διαβεβαίωση ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι το κλείσιμο της τοπικής Υπηρεσίας.

Δημ. Καλογερόπουλος:΄΄Απαραίτητη η τοποθέτηση νέων υπαλλήλων΄΄

Μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του, επισημαίνοντας: ΄΄Η διαβεβαίωση που λάβαμε ότι η Εφορία Αιγίου δεν κλείνει όπως συμβαίνει με άλλες Δ.Ο.Υ. ανά την Ελλάδα, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πλέον είναι σαφές ότι δεν είναι στο πλάνο του υπουργείου να κλείσει. Ωστόσο, αφού τελείωσε το θέμα της παραμονής, πρέπει να ασχοληθούμε με τη βιωσιμότητά της. Κι αυτή εξαρτάται από τον αριθμό των υπαλλήλων που θα υπηρετούν καθώς επίσης και από τον μέσο όρο ηλικίας αυτών, λόγω του ότι επίκειται η συνταξιοδότηση πολλών ανθρώπων. Άρα εξ αντικειμένου θα κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού στο μέλλον εάν δεν γίνουν τοποθετήσεις νέων υπαλλήλων΄΄. Αναφορικά με το εάν ο δήμος θα ασκήσει πιέσεις για την ενίσχυση της Υπηρεσίας, τόνισε πως αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα καθώς οι μεταθέσεις προσωπικού γίνονται τον μήνα Μάρτιο.

Οι ελλείψεις βάσει οργανογράμματος

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την τελευταία κατανομή οργανικών θέσεων τη ΑΑΔΕ, αντιστοιχούν 30 οργανικές θέσεις προσωπικού, σήμερα εργάζονται τυπικά 20 άτομα, όμως με απασχόληση σε Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και άδειες προσωπικού, τελικά απομένουν μόλις 12 άτομα για να εξυπηρετήσουν έναν μεγάλο όγκο αιτημάτων και υποθέσεων. Συγκεκριμένα, στη Δ.Ο.Υ. Αιγίου, αντιστοιχούν 30 οργανικές θέσεις προσωπικού. Δηλαδή, 12 θέσεις Π.Ε. εφοριακών, 4 θέσεις Τ.Ε. εφοριακών, 11 θέσεις Δ.Ε. εφοριακών, 1 θέση Τ.Ε. πληροφορικής, 1 θέση προσωπικού καθαριότητας και 1 θέση επιμελητών. Αντ’ αυτού, σήμερα, μετά και τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ., υπηρετούν σε αυτήν μόνο 20 υπάλληλοι, με τεράστιο φόρτο εργασίας, τον οποίο και αδυνατούν να διεκπεραιώσουν, δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα τόσο στην επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, όσο και στην καθημερινή συναλλαγή των φορολογούμενων.

Από τους άνω υφιστάμενους υπαλλήλους, μόνο 5 ανήκουν στην κατηγορία Π.Ε. εφοριακών, 4 στην κατηγορία Τ.Ε. εφοριακών, 8 στην κατηγορία Δ.Ε. εφοριακών, 2 στο προσωπικό καθαριότητας και 1 επιμελήτρια. Ο δε μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού είναι κοντά στα 60 έτη… Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία με μειωμένο προσωπικό, καλείται να εξυπηρετήσει καθημερινά τους φορολογούμενους τόσο του δήμου Αιγιαλείας όσο και του δήμου Καλαβρύτων αφού μεταξύ άλλων έχει και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των δύο απομακρυσμένων Γραφείων εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΓΕΦ) Κλειτορίας και Καλαβρύτων.

Αναγκαία η ενίσχυση και του Τελωνείου

Την ίδια στιγμή, ο δήμος προωθεί και το αίτημα ενίσχυσης του Τελωνείου Αιγίου που έχει απομείνει μόλις με 7 υπαλλήλους, ενώ το οργανόγραμμά του προβλέπει πολύ περισσότερους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι κάποια χρόνια δεν είχε ποτέ λιγότερους από 10. Να σημειωθεί ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα κλεισίματος του Τελωνείου αλλά κρίνεται αναγκαία η στελέχωσή του με επιπλέον άτομα, από τη στιγμή που μειώνεται το προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και μέσα στο καλοκαίρι και ενός αιφνίδιου θανάτου υπαλλήλου. Το θέμα της ενίσχυσης του Τελωνείου Αιγίου είχε τεθεί από τον δήμαρχο και στη συνάντηση που είχε προ ημερών με βουλευτές του νομού Αχαΐας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr