background img
banner
banner

Δύο σημαντικά έργα αναβαθμίζουν την ύπαιθρο στα ορεινά της Αιγείρας

ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΙΓΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕ… ΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LEADER

Την εκτέλεση δύο σημαντικών έργων που χρηματοδοτούνται μέσω της προσέγγισης CLLD LEADER και θα λάβουν χώρα στην Ανατολική Αιγιάλεια, προωθεί ο δήμος Αιγιαλείας. Πρόκειται για το έργο διαμόρφωσης τμήματος κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Αιγών από την πλατεία Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος έως τη δημοτική οδό προς το Ιστορικό Μουσείο και τη διαμόρφωση της πλατείας «Φίλιππου Μεντζελόπουλου» στον οικισμό Αμπελοκήπων Δημοτικής Ενότητας Αιγείρας.

Για το έργο διαμόρφωσης του τμήματος κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Αιγών έχει εκπονηθεί μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του δήμου εδώ και δύο χρόνια και βάσει αυτής, το έργο έχει προϋπολογισμό 178.042,01 Ευρώ (με Φ.Π.Α.). Χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 12 2014-2020 προσέγγιση CLLD LEADER” με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. με συνολική Δημόσια Δαπάνη 178.042,01 €, σύμφωνα με την απόφαση ένταξης της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό κωδικό του Δημοτικού προϋπολογισμού.

Τι θα δημιουργηθεί στις Αιγές

Το έργο περιλαμβάνει την διαμόρφωση του συμπληρωματικού οδικού δικτύου του κεντρικού άξονα του οικισμού των Αιγών και ακολουθεί τις κατευθύνσεις της συνολικής μελέτης ανάπλασης της περιοχής. Σύμφωνα με την μελέτη για την αποκατάσταση – διαμόρφωση του συμπληρωματικού οδικού δικτύου του κεντρικού άξονα του οικισμού των Αιγών, εκτελούνται οι ακόλουθες εργασίες:

  1. Διαμορφώνεται και επιστρώνεται ο δημοτικός δρόμος του οικισμού από την πλατεία του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας έως τη Δημοτική οδό που οδηγεί προς το πρώην Δημοτικό σχολείο, νυν Ιστορικό Μουσείο Αιγών.
  2. Ανακατασκευάζεται η κρήνη βόρεια της πλατείας και διαμορφώνεται ο χώρος που την περιβάλλει.
  3. Διαμορφώνεται, καθορίζεται και επιστρώνεται το περιπατητικό μονοπάτι που οδηγεί στο δημοτικό δρόμο προς Ιστορικό Μουσείο Αιγών.
  4. Ανακατασκευάζονται ή επισκευάζονται οι παλαιές περιτοιχίσεις των ιδιοκτησιών, όπου υπάρχουν, στο τμήμα του δρόμου που διαμορφώνεται.
  5. Διαμορφώνονται χώροι σε μικρά πλατώματα του δρόμου και του μονοπατιού.

Το συνολικό μήκος του τμήματος του δρόμου που διαμορφώνεται είναι 220,00μ περίπου και η επιφάνεια του 751,28 μ2 και περιπατητικού μονοπατιού μήκους 71,65 μ. και συνολικής επιφάνειας 147,63 μ2 περίπου. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Η πλατεία «Φίλιππου Μεντζελόπουλου»

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της πλατείας «Φίλιππου Μεντζελόπουλου» στον οικισμό Αμπελοκήπων, ο ανάδοχος θα ανακηρυχθεί μέσω ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 30ή Οκτωβρίου και ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών την 5η Νοεμβρίου.

Το έργο επίσης χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 προσέγγιση CLLD LEADER” με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. με συνολική Δημόσια Δαπάνη 139.500 € σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, υπό κωδικό του Δημοτικού προϋπολογισμού.

Αντικείμενο του έργου είναι η διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας του οικισμού Αμπελοκήπων Δ. Αιγείρας, η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει το πλάτωμα που σχηματίζεται μπροστά από τον I. Ν. Αγίων Αναργύρων, το πρώην κοινοτικό κατάστημα, όπου λειτουργούν και τα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου του οικισμού, και το μοναδικό κατάστημα-καφενείο-ταβέρνα του οικισμού. Ο χώρος είναι μερικώς διαμορφωμένος και τμήμα του, που βρίσκεται σε ψηλότερο επίπεδο, σχηματίζει τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και μικρή παιδική χαρά. Ο χώρος της πλατείας, που διαμορφώνεται με την μελέτη αυτή, έχει επιφάνεια 670,00 μ2 Μαζί με την πλατεία διαμορφώνεται και τμήμα της υπάρχουσας οδού ήπιας κυκλοφορίας, από την οποία τροφοδοτείται η πλατεία, επιφάνειας 228,50 μ2.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr