background img
banner
banner

Είδαν Ψυχράμη και συνεχίζουν οι πρόεδροι της Ανατ. Αιγιάλειας

ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»

Ακάθεκτοι προχωρούν φορείς και πολίτες της Ανατολικής Αιγιάλειας τις ενέργειες για τη δημιουργία ξεχωριστού δήμου, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ακόμη δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Ανεξάρτητης Κίνησης που επιθυμεί τη δημιουργία του δήμου με Διακοπτό, Ακράτα και Αιγείρα και του νεοσύστατου Δικτύου Προέδρων που για την ώρα συζητά το ενδεχόμενο σύστασης δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας αποτελούμενου από τις Δ.Ε. Ακράτας και Αιγείρας.

Οι επαφές ωστόσο εκατέρωθεν συνεχίζονται, με την πενταμελή Επιτροπή του Δικτύου να ξεκινά επαφές με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Αιγιαλείας. Έτσι, μετά τον δήμαρχο την περασμένη Τετάρτη, το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποίησαν συνάντηση με την αρχηγό της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συμμετέχοντες πρόεδροι της Ανατολικής Αιγιάλειας, επισημαίνουν: ΄΄Συνάντηση ενημέρωσης με την επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη είχε σήμερα 23/10/2020 η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Ανατολικής Αιγιάλειας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης κ.κ. Γκρέμου και Μαρινόπουλος και ο συνεργάτης τους κ. Ηλιόπουλος. Η Συντονιστική Επιτροπή ενημέρωσε την κ. Ψυχράμη και τους συνεργάτες της για την πρόθεση των Κοινοταρχών να διεκδικήσουν τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.

Στην ενημέρωση, η Συντονιστική Επιτροπή παρουσίασε τους λόγους που οι Κοινοτάρχες προχωρούν σε μια τέτοια πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στο πλάνο των ενεργειών της. Η κ. Ψυχράμη αλλά και οι συνεργάτες της – και κυρίως οι παριστάμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι – δήλωσαν ότι είναι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αν και εφόσον ο προτεινόμενος Δήμος Ανατολικής Αιγιάλειας συγκροτείται από τους πρώην Δήμους Αιγείρας και Ακράτας. Προτάθηκε δε το θέμα να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σε κατάλληλο χρόνο.

Στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής με τους Αρχηγούς και των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων΄΄.

Να σημειωθεί ότι, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των προέδρων, δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης λόγω των μέτρων ενάντια στον covid, πλην όμως προσανατολίζονται σε συλλογή υπογραφών των κατοίκων ώστε να προχωρήσουν τις ενέργειές τους.

Βάσω Ψυχράμη: Όταν οι τοπικές κοινωνίες εκφράζουν καθολικά αιτήματα, οφείλουμε να τα εξετάζουμε

Ερωτηθείσα από τo protionline.gr σχετικά με τη συνάντηση αλλά και το αίτημα των προέδρων, η κ. Ψυχράμη τόνισε: ΄΄Συναντήσαμε τους προέδρους καθώς οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε τις τοπικές κοινωνίες. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις θέσεις των προέδρων καθώς αυτές είναι απόρροια της παραμέλησης που αισθάνονται διαχρονικά από τις δημοτικές αρχές από το 2010 και εντεύθεν. Ωστόσο, αυτό που τους τονίσαμε είναι ότι δεν θα πρέπει να είναι μηδενιστές και όχι στο όνομα των προβλημάτων της καθημερινότητας να μην αναγνωρίζουν ότι έχουν γίνει έργα στην Ανατολική Αιγιάλεια τόσο στον τεχνικό όσο και στον πολιτιστικό τομέα και αλλού΄΄.

Η κ. Ψυχράμη τους ανέφερε ακόμη πως «καλό θα είναι να γνωρίζουμε οι άνθρωποι που ψηφίζουμε τι ακριβώς πρεσβεύουν», τονίζοντας πως στους στόχους της παράταξής της ήταν και είναι να δοθεί έμφαση στις περιοχές του δήμου που δεν είχε δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και η ίση αντιμετώπιση των δημοτών, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Παράλληλα, υπενθύμισε το ενδιαφέρον και τη μέριμνα που η ίδια έδειχνε για την Ανατολική Αιγιάλεια από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε τόσα χρόνια στον δήμο.

΄΄Ακούσαμε πολύ προσεκτικά τους προέδρους, με τον σεβασμό που απαιτεί η γνώμη της κοινωνίας που εκφράζεται μέσα από τα τοπικά θεσμικά όργανα που είναι οι πρόεδροι και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων κοινοτήτων της Ανατολικής Αιγιάλειας. Όταν οι τοπικές κοινωνίες εκφράζουν καθολικά αιτήματα, οφείλουμε να τα εξετάζουμε με τη δέουσα προσοχή και τον σεβασμό που αρμόζει΄΄, ανέφερε η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας», τονίζοντας πως οι όποιες ενέργειες καλό θα είναι να έρθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επισήμανε τέλος πως ΄΄χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και υιοθέτηση της πολιτικής που θα βλέπει την Αιγιάλεια σφαιρικά και όχι τοπικιστικά΄΄.

Επιφυλάξεις στο Διακοπτό για το εάν θα είναι καλύτερα με νέο δήμο

Την ίδια στιγμή κι ενώ και η Ανεξάρτητη Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας συνεχίζει τις κινήσεις της, δεν έχει γίνει κάποια επαναπροσέγγιση του Δικτύου με τους κοινοτάρχες του Διακοπτού, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πριν από δέκα ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου επισκέφθηκε το Διακοπτό ωστόσο στη συνάντηση δεν παρέστησαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων πλην του προέδρου της Δ.Κ. Διακοπτού Σπήλιου Ρουφογάλη που ήταν παρών.

Μιλώντας στo protionline.gr, ο κ. Ρουφογάλης είπε για τη συγκεκριμένη συνάντηση ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως οι πρόεδροι για να παραστούν. Αναφορικά με τη δική του άποψη για το αίτημα, δήλωσε επιφυλακτικός από την άποψη ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια μελέτη βιωσιμότητας για το εάν είναι εφικτό να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει νέος δήμος. ΄΄Για παράδειγμα, σε μία περίπτωση που δημιουργηθεί δήμος Ανατολικής Αιγιάλειας με τις Δ.Ε. Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας.

Πώς θα γίνει ο διαχωρισμός μηχανημάτων και προσωπικού; Θα είναι υγιής, θα μπορεί να σταθεί ένας τέτοιος δήμος; Και σε ό,τι αφορά τις υποδομές; Πώς θα προχωρήσει με την αποχέτευση ή με τα απορρίμματα;

Προσωπικά πιστεύω ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο στην πράξη και δεν γνωρίζω εάν αυτοί που υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια, έχουν ψάξει 100% κι αν μπορούν να εγγυηθούν ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου δήμου΄΄.

Σχετικά με το εάν συμμερίζεται την άποψη προέδρων ότι ο δήμος έχει παραγκωνίσει την Ανατολική Αιγιάλεια, ο πρόεδρος του Διακοπτού είπε πως ΄΄είναι γεγονός ότι στις δύο θητείες του Καλλικράτη το Αίγιο δεν υποστήριξε την Ανατολική Αιγιάλεια, όμως, χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τη σημερινή δημοτική αρχή, έτσι όπως λειτουργεί ο δήμος υπάρχει μία ελπίδα για την περιοχή μας΄΄.

Αναφορικά με το εάν ο κόσμος του Διακοπτού είναι ενήμερος για την Ανεξάρτητη Κίνηση ή τις προθέσεις των προέδρων Ακράτας – Αιγείρας, ο πρόεδρος του Διακοπτού είπε ότι ΄΄λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν αλλά ο κόσμος είναι επιφυλακτικός καθώς δεν ξέρουμε αν θα έχει θετικό αποτέλεσμα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr