background img
banner
banner

Εκσυγχρονισμός του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε η πρόταση ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την προμήθεια σεισμολογικού και γεωφυσικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας στο Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατατάσσεται ως η πιο σεισμογενής περιοχή της χώρας μας και γι’ αυτό δε θα μπορούσαμε να μην είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε τέτοιου είδους σημαντικά έργα. Μέσω του εκσυγχρονισμού των μόνιμων σταθμών του σεισμολογικού δικτύου και την αναβάθμισή τους με την προσθήκη νέων αισθητήρων, θα έχουμε αξιόπιστα δεδομένα για τη μελέτη της εδαφικής κίνησης» ανέφερε κατά την εισήγηση του ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ειδικότερα, το προτεινόμενο έργο προϋπολογισμού 310.000 ευρώ αφορά τη προμήθεια 11 σεισμολογικών σταθμών (11 καταγραφικά + 11 σεισμόμετρα) τελευταίας τεχνολογίας, επιταχυνσιόμετρα και γεωφυσικό εξοπλισμό για τη μελέτη της εδαφικής απόκρισης. Ο εξοπλισμός αυτός θα αξιοποιηθεί τόσο στην εκπαίδευση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών όσο και στην πραγματοποίηση γεωφυσικών δημοσκοπήσεων με διάφορους στόχους (αρχαιολογικούς, γεωτεχνικού ή γενικού γεωλογικού ενδιαφέροντος).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr