background img
banner
banner

Ενέργειες για να νομιμοποιηθεί το Αλιευτικό Καταφύγιο Διακοπτού

ΑΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Στις απαιτούμενες ενέργειες για την νομιμοποίηση του Αλιευτικού Καταφυγίου Διακοπτού προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, εκμεταλλευόμενο το άρθρο 86 Ν. 4504/29-11-2017 (ΦΕΚ 184 Α) σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν. 2971/19-12-2001( ΦΕΚ 285 Α) «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις» απ’ όπου δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση προχωρά σε εκπόνηση ακτομηχανικής αλλά και περιβαλλοντικής μελέτης για το καταφύγιο.

Η ακτομηχανική μελέτη θα εκπονηθεί για τη διερεύνηση των επιπτώσεων στην παράκτια περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου. Με την ολοκλήρωσή της θα προκύψει με βεβαιότητα η επίδραση του αλιευτικού καταφυγίου στην παράκτια κυκλοφορία, θα επιτευχθεί η καταγραφή και ο έλεγχος της ποιότητας του περιβάλλοντος του έργου με στόχο την βελτίωση των λιμενικών υποδομών για τη δημιουργία ενός λειτουργικού και πλήρως εξοπλισμένου αλιευτικού καταφυγίου που δε θα επιδρά δυσμενώς στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού δαπάνης 12.283,81€ με Φ.Π.Α. 24%.

Λόγω της δεδηλωμένης αδυναμίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας θα γίνει με ανάθεση σε ιδιώτες μελετητές.

Η διαδικασία θα είναι με απευθείας ανάθεση καθώς το ποσό δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Αναλόγως και η Περιβαλλοντική Μελέτη του Αλιευτικού Καταφυγίου Διακοπτού» που έχει σκοπό να εντοπισθούν αρνητικές (και πιθανόν μη αναστρέψιμες) επιπτώσεις στο περιβάλλον, οι οποίες προκαλούνται ή θα προκληθούν από την λειτουργία του έργου. Ο προϋπολογισμός δαπάνης της περιβαλλοντικής μελέτης ανέρχεται σε 4.777 € με Φ.Π.Α. 24%.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr