background img
banner
banner

Επί… ποδός η Ε.Ι.Ν.Α. με έντονη διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση

ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

«Ο υπερπολύτιμος χρόνος που κερδήθηκε με τη συνεπή στάση του λαού μας, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν αξιοποιήθηκε για την ενίσχυση και θωράκιση του ΕΣΥ». Είναι μία από τις φράσεις που χρησιμοποιεί η διοίκηση της Ένωσης Ιατρών Αχαΐας στην επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας και την 6η Υπε, κρούοντας «καμπανάκι» για τα περιφερειακά νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας που «νοσούν» και αδυνατούν να σηκώσουν στις… πλάτες τους το βάρος του κορωνοϊού. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας απεργούν σήμερα πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας στις 10.00 το πρωί. Τα όσα επισημαίνει στην επιστολή της η ΕΙΝΑ αποτελούν «γροθιά στο στομάχι» περιγράφοντας με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κατάσταση που οι ίδιοι οι γιατροί ζουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως τονίζει, ΄΄η επιδημική έξαρση στην περιοχή της Αχαΐας και της ευρύτερης Δυτικής Ελλάδας τις τελευταίες μέρες είναι η αναμενόμενη κατάληξη της πανελλαδικής της πορείας που βιώνουμε από το καλοκαίρι. Δεν αποτελεί όμως αντικειμενική εξέλιξη αφού η κυβέρνηση συνειδητά πήρε την απόφαση για ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους, φέρνοντας το δεύτερο κύμα πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Δεν ήταν η ¨απειθαρχία και η χαλαρότητα των Ελλήνων¨ αλλά η εγκληματική ανευθυνότητα της κυβέρνησης που οδήγησε στην ανεξέλεγκτη εγχώρια μετάδοση. Ο υπερπολύτιμος χρόνος που κερδήθηκε με τη συνεπή στάση του λαού μας, στο πρώτο κύμα, δεν αξιοποιήθηκε για την ενίσχυση και θωράκιση του ΕΣΥ. Τα αναγκαία έκτακτα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν στην περιοχή μας, δεν είναι ικανά να περιορίσουν την εξάπλωση .Η καραμέλα της «ατομικής ευθύνης των πολιτών» έχει λιώσει και πρέπει επιτέλους κράτος και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες που διαρκώς αποποιούνται΄΄.

Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις…

Τα ερωτήματα που θέτει η διοίκηση της Ε.Ι.Ν.Α. είναι τα ακόλουθα: ΄΄Άραγε, αντιμετωπίζεται μια πανδημία με προσλήψεις προσωρινά εργαζόμενων; Ποιος είναι ο αριθμός των προσλήψεων μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού τους τελευταίους μήνες σε ΠΓΝΠ, ΓΝΠ, Καραμανδάνειο ΝΠ, ΓΝ Αίγιο , ΓΝ Καλαβρύτων, Κ.Υ, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία; Πόσες από τις 140 κενές οργανικές θέσεις γιατρών μόνο στα νοσοκομεία της Αχαΐας, που σε υπόμνημά μας πέρυσι τέτοιον καιρό είχαμε επισημάνει, έχουν καλυφθεί; Άραγε, με πόσα επιπρόσθετα χρήματα έχουν ενισχυθεί από το Υπουργείο Υγείας, τα νοσοκομεία και Κ.Υ της περιοχής μας τους τελευταίους μήνες; Πόσα επιπλέον προβλέπονται για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του δεύτερου κύματος; Άραγε πόσες πρόσθετες κλίνες ΜΕΘ κοινές και COVID έχουν αναπτυχθεί για τις ανάγκες του νομού και της ευρύτερης περιοχής; Με ποιο προσωπικό; Αρκούν αυτές για μια περιοχή που βρίσκεται σε υγειονομικό συναγερμό; Είναι λογικό ο μεγάλος ιδιωτικός τομέας να επιτάσσει το κράτος αντί να γίνεται το αντίστροφο;΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr