background img
banner
banner

Η αεροπορική εταιρεία που κάνει τα Airbus…. εστιατόρια

Συνήθως, όταν οι επιβάτες παραμένουν καθηλωμένοι σε ένα αεροσκάφος που αργεί αν απογειωθεί, αισθάνονται ανυπομονησία, εκνευρισμό, ενίοτε και οργή. Ωστόσο, διανύουμε μια εποχή που τίποτα δεν είναι όπως πριν.

Πριν από μερικές ημέρες, τα Μέσα Ενημέρωσης μετέδιδαν ότι η Singapore Airlines ετοιμάζεται να ξεκινήσει πτήσεις με προορισμό το… πουθενά. Επιβάτες δηλαδή που θα επιβιβάζονταν κανονικά στα αεροπλάνα, θα πετούσαν αλλά δεν θα προσγειώνονταν σε κάποιον άλλο προορισμό. Θα επέστρεφαν εκεί από όπου ξεκίνησαν, ίσα ίσα για να νοιώσουν ότι έκαναν ένα αεροπορικό ταξίδι.

Ωστόσο, η αεροπορική ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εγκαταλείπει το σχέδιο αυτό και ότι προωθεί σχέδια για δραστηριότητες επί εδάφους που θα βοηθήσουν τον κόσμο να έχει την αίσθηση ότι ταξιδεύει.
Ετσι, ξεκινά τρεις δραστηριότητες που θα έχουν κάποια χαρακτηριστικά αληθινής πτήσης, χωρίς ουσιαστικά να γίνεται κανέναν ταξίδι.

Στις 24 και 25 Οκτωβρίου η αεροπορική θα επιτρέπει σε πελάτες να δειπνούν μέσα σε ένα διώροφο A380 σούπερ τζάμπο «εστιατόριο». Θα μπορούν να παραγγείλουν τα πιάτα της Singapore Airlines, ενώ θα παρακολουθούν και ταινίες από το πρόγραμμα ψυχαγωγίας της εταιρείας.

Οι κρατήσεις θα ανέρχονται σε 50 δολάρια Σιγκαπούρης για να δειπνήσει κάποιος στην οικονομική θέση, 300 δολ. Σιγκαπούρης για την business class και 600 δολ. Σιγκαπούρης (περίπου 440 δολ. ΗΠΑ) για δείπνο σε ιδιωτική σουίτα.

Οσοι θα φτάνουν φορώντας κάποια παραδοσιακή φορεσιά (πχ. σάρι ή ακόμα και κιλτ) θα παίρνουν κι ένα σπέσιαλ δώρο, σύμφωνα με το σάιτ της αεροπορικής.

Οι κρατήσεις ξεκινούν στις 12 Οκτωβρίου στο σάιτ ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας, το KrisShop.com, ενώ τα μέλη της KrisFlyer μπορούν να κερδίσουν ή να χρησιμοποιήσουν τα μίλια που έχουν για την αγορά της θέσης.

Σημειώνεται πως οι μάσκες είναι υποχρεωτικές (εκτός από την ώρα του δείπνου) και οι επιβάτες μπορούν να είναι σε ομάδες έως 5 ατόμων.

Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει εκδρομές στο Κέντρο Εκπαίδευσης SIA, με προαιρετική εκπαίδευση σε προσομοιωτή πτήσης, δραστηριότητες κατώτερου πληρώματος καμπίνας για παιδιά και εργαστήρια καλλωπισμού με τις περίφημες αεροσυνοδούς της Singapore Airline.

Η τρίτη υπηρεσία δεν απαιτεί από τους πελάτες ούτε καν να αφήσουν το σπίτι τους. Από σήμερα 5 Οκτωβρίου ξεκινά μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται SIA@Home και θα επιτρέπει σε κατοίκους Σιγκαπούρης να λαμβάνουν με ντελίβερι πιάτα της πρώτης θέσης και της business-class κατευθείαν στα σπίτια τους.

Τα γεύματα μπορεί να περιλαμβάνουν και ακριβές λιχουδιές ή ακριβά ποτά όπως σαμπάνια Ντομ Περινιόν. Τα πακέτα θα συνοδεύονται από μουσική που ακούγεται στις πτήσεις της Singapore Airlines για μια πιο… αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία

Σημειώνεται ότι η Singapore Airlines αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τις λεγόμενες πτήσεις χωρίς προορισμό μετά τη διεξαγωγή μιας μελέτης, η οποία έλαβε υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, την οικονομική βιωσιμότητα και τα σχόλια του κοινού.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr