background img
banner
banner

Η εικόνα στο κέντρο του Αιγίου στα όρια της… απελπισίας

ΜΠΑΡΑΖ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΛΛΑΣ – ¨ΠΑΓΩΜΕΝΗ¨ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Οι δύο πρώτες ημέρες του τοπικού lock down της περιοχής… ¨κουβαλούσε¨ μαζί της και δύο συγκεκριμένες εικόνες: Ευσυνείδητους πολίτες που διέθεταν προστατευτική μάσκα κατά τις μετακινήσεις τους στους δρόμους, βοηθώντας έτσι το κοινωνικό σύνολο στην μη διασπορά του ¨επιθετικού¨ κορωνοϊού, αλλά ταυτόχρονα και μια απίστευτη ¨παγωμάρα¨ των καταστημάτων πώλησης, αναψυχής και εστίασης σε κάθε επίπεδο.

Η εικόνα στο κέντρο της πόλης έδειχνε ¨καραντίνα¨

Και την Δευτέρα το πρωί και χθες Τρίτη, η εικόνα ήταν ξεκάθαρη σε όποιον βρέθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, είτε για αγορές αγαθών, είτε για εσωτερικές δουλειές, είτε για κάποια απλή βόλτα: Τα καταστήματα ήταν άδεια! Ο κόσμος λίγος έως ανύπαρκτος και οι καταστηματάρχες με ορατή την ανησυχία τους για την κατάσταση και το πώς θα ¨τρέξει¨ η αγορά. Σχεδόν σε όλα τα σημεία του κέντρου, με εξαίρεση μόνο την οδό Κλεομένους Οικονόμου και την Μητροπόλεως σε συγκεκριμένες πρωινές ή μεσημεριανές ώρες, η εικόνα έδειχνε μια πόλη μικρής ¨καραντίνας¨, άκρως επιφυλακτική.

Δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα σε καθήμενους σε καφετέριες

Το πρώτο… μέτωπο ήταν η γενική ¨άποψη¨ των επιχειρήσεων της αναψυχής πρωτίστως, που ενώ διευκρινίστηκε μέσω ανακοίνωσης του Αντιπεριεφεριάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, πως η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική σε καθήμενους σε καταστήματα σίτισης ή αναψυχής λόγω του τοπικού lock down, ο κόσμος δεν επέλεξε την πρωινή και την μεσημεριανή του έξοδο… όπως άλλες φορές, στις κεντρικές καφετέριες. Βεβαίως, οι πολίτες έχουν φοβηθεί και είναι απολύτως λογικό να συνεπάγεται αυτό. Το δεύτερο μέτωπο… είναι η εικόνα των επιχειρήσεων αναψυχής που αφορούν την διασκέδαση (μπαρ και ¨ποτάδικα¨) που εκεί, είναι το μέγιστο και δυσκολότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο εκάστοτε καταστηματάρχης, αφού ισχύει το ¨12 η ώρα κλείνουμε υποχρεωτικά¨.

«Ο κόσμος της Αιγιάλειας φοβήθηκε, δεν υπήρχε κίνηση»

Ο δημοτικός σύμβουλος, μέλος της Επιτροπής Εστίασης Στράτος Βαρδάκης, εκφράζοντας την άποψή του ως ένας άνθρωπος της εστίασης με μεγάλη εμπειρία στον χώρο, ερωτώμενος από τo protionline.gr για μια πρώτη εκτίμηση της κίνησης της αγοράς το διήμερο, ανέφερε: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Δεν είχε κίνηση και ο κόσμος φοβήθηκε. Τα καταστήματα της εστίασης δεν πλήττονται και τόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι για τα καταστήματα που απευθύνονται σε κοινό για ποτό και νυχτερινή διασκέδαση. Θα επηρεαστεί πολύ το κομμάτι αυτό, δυστυχώς. Ίσως η κυβέρνηση θέλει να πάμε στο ¨μοτίβο¨ της Ευρώπης, με αφορμή τον κορωνοϊό. Μάλλον πάνε να κάνουν το ίδιο και εδώ, να ακολουθήσει ο Έλληνας το ευρωπαϊκό πρότυπο διασκέδασης, που όλα τα καταστήματα κλείνουν στις 10 το βράδυ. Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν είναι ο νεοέλληνας να αλλάξει συνήθειες» αναφέρει ο γνωστός εστιάτορας.

7 πρόστιμα χθες στο Αίγιο

Εντωμεταξύ επί ποδός βρίσκεται η τοπική ΕΛΛΑΣ από την αρχή της καραντίνας με ελέγχους για την χρήση μάσκας. Χθες στο κέντρο του Αιγίου σημειώθηκαν 7 παραβάσεις για μη συμμόρφωση στα νέα μέτρα με τους πολίτες να λαμβάνουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα είναι δύσκολη για τους Αιγιαλείς. Ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία κόσμος κατά μεγάλη του πλειοψηφία, κρατάει τις απαιτούμενες αποστάσεις στον δρόμο, είναι αρκετά επιφυλακτικός, φοράει μάσκα και ακολουθεί πιστά τα υγειονομικά μέτρα, οι μικρότερες ηλικίες κυρίως είναι… κάπως δύσκολο να ¨τιθασευτούν¨ σε αυτά τα νέα ιδιαίτερα για τον τόπο, δεδομένα των ημερών.

Η αγορά δεν είχε καλό πρόσωπο το πρώτο διήμερο, όπως δείχνει άλλωστε και ο φακός τoυ protionline.gr και σίγουρα αυτό είναι πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά από όλους, επιχειρηματίες και αγοραστικό κοινό, στην ¨άγρια¨ καμπή της βδομάδας, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr