background img
banner
banner

Θετική βούληση από τους δημοτικούς συμβούλους Αιγείρας – Ακράτας

ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή το βράδυ η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Κοινοτήτων των τέως Δήμων Αιγείρας και Ακράτας με τους Δημοτικούς Συμβούλους της Ανατολικής Αιγιάλειας, Μαρία Σταυροπούλου, Πάνο Γιαννούλη, Γιώργο Γιοβά, Βασίλειο Τομαρά και Αθανάσιο Χρυσανθόπουλο.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν 5 πρόεδροι Κοινοτήτων από τους 25 της Ακράτας και της Αιγείρας, που έχουν επωμισθεί και το βάρος της προώθησης του θέματος.

Αυτοί είναι οι: Δημήτρης Κορύλλος (Βελλά), Θανάσης Ξυγκάς (Βαρβάρα), Θανάσης Στούμπος (Ακράτα), Ηλίας Σταθακόπουλος (Αιγείρα), Παναγιώτης Κρικέτος (Συλίβαινα).
Στους Δημοτικούς Συμβούλους παρουσιάστηκε η πρόταση για τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας, αφού υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι το θέμα θα ανοίξει σύντομα από την Κυβέρνηση και η τοπική κοινωνία θα πρέπει να είναι ενωμένη προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τη σειρά τους, αφού παρέθεσαν τους προβληματισμούς τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι εκφράστηκαν θετικά για την προοπτική αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του δικτύου.

Συνάντηση με δήμαρχο

Με δηλώσεις του χθες στο protionline.gr, ο πρόεδρος της Συλίβαινας, Παναγιώτης Κρικέτος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι και το Διακοπτό στην πρόταση, έτσι το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα συναντηθεί με προέδρους του Διακοπτού για να βρεθούν κοινά σημεία δράσης.

Η Επιτροπή αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον δήμαρχο Αιγιάλειας, Δημήτρη Καλογερόπουλο, προς ενημέρωση των προθέσεων των προέδρων της Ανατολικής Αιγιάλειας, την ώρα που η δυσαρέσκεια για την «εγκατάλειψη» από την Ανδρέου Λόντου, αρχίζει να ξαναφουντώνει παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να έρθει πιο κοντά στους δημότες της ανατολικής πλευράς.
Εξάλλου το αίτημα για απόσχιση πάντα υπήρχε στο τραπέζι, αφού ο ενιαίος δήμος δεν έφερε την ανάπτυξη που κάποιοι περίμεναν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr