background img
banner
banner

«Ιδού η ΠΙΚΡΗ αλήθεια για σας κ. Καλογερόπουλε»

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΜΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Επανέρχεται για το διαγωνισμό της αποχέτευσης η Βασιλική Ψυχράμη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, και απαντά με στοιχεία από την «Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών» στο δελτίο Τύπου της 09-08-20 του δημάρχου Αιγιαλείας και πρόεδρου της ΔΕΥΑ Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Θυμίζουμε ότι με απόφασή της η Αρχή αναγκάζει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ, να αλλάξει τη βαθμολογία των τεχνικών προσφορών των εταιριών (Μεσόγειος – Intrakat), που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό για το έργο «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης των Παραλιακών Κοινοτήτων της Αιγιάλειας», δικαιώνοντας την Intrakat κάνοντας δεκτή την προσφυγή της σχετικά με τον χρόνο συντήρησης του έργου, μετά την κατασκευή του. Το έργο πνοής για την περιοχή πρόκειται να συνδέσει Κοινότητες εκτός Δ.Ε. Αιγίου με τον Βιολογικό Καθαρισμό της Μυρτιάς.

Στην απάντησή της η κ. Ψυχράμη εξηγεί και θυμίζει τα εξής:

«Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

ο κ. Καλογερόπουλος προ δύο μηνών μας δήλωνε κατηγορηματικά ότι όλα έχουν καλώς με το διαγωνισμό της αποχέτευσης που υλοποιούσε, προϋπολογισμού 33.740.000 ευρώ, και εμείς αδίκως διαμαρτυρόμαστε ότι θα έπρεπε ο Δήμαρχος να διασφαλίσει ώστε, στη βαθμολόγηση των τεχνικών προσφορών, ο προσφέρων συντήρηση του έργου για μεγαλύτερο διάστημα από τρία χρόνια να τύχει υψηλότερης βαθμολογίας, προκειμένου να έχουν οι δημότες μεγαλύτερο οικονομικό όφελος .

Ανέφερε μάλιστα ο κ. Καλογερόπουλος ότι «προσπαθούσαμε να προκαλέσουμε σκιές στον υπεύθυνο, νόμιμο και ηθικό τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή χειρίζεται τις υποθέσεις του Δήμου».
Για να δούμε λοιπόν κ. Καλογερόπουλε πώς χειριστήκατε τον διαγωνισμό της αποχέτευσης:

Σας υπενθυμίζω κ. Καλογερόπουλε ότι σας είχα ζητήσει να δικαιολογήσετε στους συμπολίτες μας πώς οι 192 μήνες που προσφέρονται στον δήμο μας για την συντήρηση των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης στην αξιολόγηση με τους…. 36 μήνες που προσέφερε άλλη συμμετέχουσα εταιρεία στον διαγωνισμό.

Δηλαδή πώς η εταιρεία που αναλαμβάνει για άλλα 13 χρόνια !! την συντήρηση των δικτύων αξιολογείται το ίδιο ;

Μας διαβεβαιώσατε κ. Καλογερόπουλε ότι ο νόμος έθετε χρονικό περιορισμό ,για την συντήρηση του έργου ,τα τρία χρόνια, θέση σας που αρνήθηκα να αποδεχτώ, ότι δηλαδή η αξιολόγηση δεν θα μπορούσε να λάβει υπόψη της ένα πολύ σημαντικό οικονομικό όφελος που θα προέκυπτε για τους δημότες. Με δεδομένη την άρνησή σας να αποδεχθείτε το λογικό επιχείρημά μας ,σας ζήτησα να πείτε δημόσια και ξεκάθαρα στους Αιγιαλείς ότι θα πληρώνουν αυτοί για 13 χρόνια το κόστος συντήρησης του τεράστιου δικτύου αποχέτευσης.

Εσείς, αντί αυτού ,μας απαντήσατε με ένα συκοφαντικό δελτίο Τύπου.

Έρχεται τώρα λοιπόν η «Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών» για τον διαγωνισμό της αποχέτευσης και με την απόφασή της λέει ότι έπρεπε να έχετε αξιολογήσει κ. Καλογερόπουλε τις προσφορές εντελώς διαφορετικά…. γιατί έτσι θα προέκυπτε μεγαλύτερο όφελος για τους δημότες…

Όπως δηλαδή σας λέγαμε και εμείς!

Ελπίζουμε η εμμονή σας, κ. Καλογερόπουλε, να μην αντιλαμβάνεστε το προφανές, να οφείλεται ΜΟΝΟ σε ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ διοίκησης.

Σας επιστρέφουμε λοιπόν και πάλι σήμερα αυτολεξί τις συκοφαντίες σας «….με την ελπίδα ότι η όλη σας προσπάθεια να μην υποκρύπτει και εξυπηρέτηση συμφερόντων μεγαλοεργολάβων, γιατί τότε θα μιλάμε για οδυνηρό κατρακύλισμα».

κ. Καλογερόπουλε,

σας επαναλαμβάνω και σήμερα ότι η χαμένη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας, που εκδηλώνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων, δεν αντιμετωπίζεται με αστεία δελτία τύπου.

Ως «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», σας επαναλαμβάνουμε ότι, αν νομίζετε ότι με συκοφαντικά δημοσιεύματα θα μας φιμώσετε, απατάστε οικτρά.

Να ΄στε σίγουρος ότι την βάσανο της κριτικής και του ελέγχου των έργων σας, για το όφελος των δημοτών μας, θα την υποστείτε ασυμβίβαστα.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr