background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: 2003: Η πιο “μαύρη σελίδα” στην ιστορία του

Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Από τα μέσα της σεζόν 2002-2003 στον Παναιγιάλειο ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου για να βρεθούν χρήματα και να αποσύρουν τις προσφυγές οι ποδοσφαιριστές. Κάποιοι πήραν ένα μέρος των οφειλόμενων χάρη στις προσπάθειες των λιγοστών Αιγιωτών που είχαν απομείνει στη διοίκηση, αλλά το χρέος ήταν τεράστιο.

Η συνέχεια έμελλε να γραφεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της ομάδας και ακόμη και σήμερα πολλοί δεν έχουν συγχωρέσει τους λάθος χειρισμούς των ανθρώπων της τότε διοίκησης που οδήγησαν τον Παναιγιάλειο από τη Β΄ Εθνική στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Δεν συγχώρησαν και τον Πέτρο Παλαιολογόπουλο από τον οποίο ξεκίνησε το πρόβλημα με την αδυναμία του να εξοφλήσει τα «παχυλά» συμβόλαια των παικτών που έφερε στην ομάδα. Έτσι, ξεχάστηκε με μιας η τεράστια προσφορά του πρώην προέδρου, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια της θητείας του γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο και δίκαια, αφού πήρε τον Παναιγιάλειο από τα «χωράφια» της Δ΄ Εθνικής και τον ανέβασε δύο κατηγορίες δαπανώντας εκατοντάδες εκατομμύρια.

Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Σαραντάρης

H πρώην διοίκηση κάνει πράξη την «απειλή» της και ο Παναιγιάλειος μένει ακέφαλος. Το μέλλον του διαγράφεται εξαιρετικά αβέβαιο, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται στο Αίγιο ένας άγνωστος επιχειρηματίας και συζητάει να αναλάβει την ομάδα. Το όνομά του Δημήτρης Σαραντάρης (στη φωτό με τον Γιώργο Ιωακειμίδη σε συνάντηση στο δημαρχείο), παλιός ποδοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιά και «συνδετικός κρίκος» ο γνωστός Αιγιώτης Βασίλης Σκυλάκος, πρώην παίκτης του ΠΓΣ, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Βαγγέλη Ευαγγελίου.
Τελικά επήλθε συμφωνία και ο Σαραντάρης ανέλαβε πρόεδρος της ομάδας με τις υπόλοιπες θέσεις του Δ.Σ. να καλύπτονται από Αιγιώτες (Ευαγγελίου, Αγγελος και Πάνος Αγγελόπουλος, Ρίτης, Κουτρόπουλος). Ο ίδιος θα διέθετε τα μισά από τα χρήματα που θα απαιτούνταν για να βγει η χρονιά και οι Αιγιώτες τα άλλα μισά. Αυτή ήταν η συμφωνία. Προπονητής αναλαμβάνει ένας παλιός γνώριμος ο Γιώργος Ιωακειμίδης.

Από νωρίς όμως άρχισε η … γκρίνια. Ο Σαραντάρης κατηγορούσε τους Αιγιώτες ότι δεν βοηθούσαν οικονομικά αθετώντας τη συμφωνία, η άλλη πλευρά υποστήριζε τα εντελώς αντίθετα και πριν βγει ο Νοέμβρης επήλθε το «διαζύγιο». Για ημέρες ο «πρόεδρος» ήταν εξαφανισμένος στην Αθήνα και δεν απαντούσε ούτε στο τηλέφωνο και όταν – κάποια στιγμή – βρέθηκε, απλά ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα για να ακολουθήσουν οι στενοί του συνεργάτες, ο προπονητής και στη συνέχεια οι περισσότεροι από τους παίκτες που είχε φέρει – σε συνεργασία με τον Ιωακειμίδη – στο Αίγιο.

Ο Παναιγιάλειος έμεινε για άλλη μια φορά ακέφαλος και οι Αιγιώτες που έμειναν πίσω ανέλαβαν για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα», αλλά η διάθεση από μόνη της δεν ήταν αρκετή. Ούτε η αγάπη τους για την ομάδα που δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί. Ομως αυτά δεν αρκούν από μόνα τους για να διοικηθείένας επαγγελματικός σύλλογος.
Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Ευαγγελίου και με τους υπόλοιπους προσπαθούν να περισώσουν την κατάσταση με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν. Και στον αγωνιστικό τομέα η ομάδα τα κατάφερε. Εστω και δύσκολα παρέμεινε στην κατηγορία, αλλά η όλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών πήγε «στράφι». Οι οφειλές σε πρώην παίκτες που είχαν καταθέσει προσφυγές τις προηγούμενες χρονιές, έσφιγγαν σαν θηλιά και καθώς οι περισσότεροι δεν έκαναν πίσω με αυτά (τα λίγα είναι αλήθεια) που τους είχαν καταβληθεί, στο τέλος της χρονιάς επήλθε το «μοιραίο».

Έπεσε στη Δ΄ Εθνική για… ψίχουλα

Υποβιβασμός από τη Β΄ Εθνική στην Δ΄ Εθνική λόγω χρεών, οριστικά και αμετάκλητα και σοκ στη φίλαθλη κοινή γνώμη της Αιγιάλειας. Στήθηκαν «λαϊκά δικαστήρια» από τον κόσμο, οι διοικούντες κατηγορήθηκαν για λάθος χειρισμούς στην υπόθεση αφού αρκούσε να καταβληθεί ένα μέρος των οφειλών (σύμφωνα με τον διακανονισμό που είχε επιτευχθεί) που δεν ξεπερνούσε τις 25 χιλ. ευρώ και όχι ολόκληρο το ποσό για να γλιτώσει τον υποβιβασμό ο Παναιγιάλειος. Δεν… πρόλαβαν να καταθέσουν ούτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που είχε ζητήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, παρά το γεγονός πως τους είχε δοθεί και παράταση δεκαπέντε ημερών. Ετσι η «μαύρη θύελλα» μαζί με άλλες τρεις ομάδες (Αθηναϊκό, Ολυμπιακό Β., Φωστήρα) πλήρωσαν για όλα τα δεινά που μαστίζουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

2002-03

Β’ ΕΘΝΙΚΗ
Αίγιο εκτός
Αθηναϊκός 0-0 1-1
Απόλλων Αθ. 1-1 2-3
Απόλλων Καλαμαριάς 1-3 1-0
Ατρόμητος Αθ. 0-1 0-0
Εθνικός Αστέρας 1-0 3-2
Καβάλα 3-0 0-2
Καλαμάτα 1-1 2-1
Κασσάνδρα 2-0 2-0
Κέρκυρα 3-0 5-2
Ολυμπιακός Βόλου 2-0 0-0
Πανηλειακός 0-2 2-1
Πανσερραϊκός 1-0 3-0
Πατραϊκός 1-0 2-0
Φωστήρας 1-1 3-0
Χαλκηδόνα 1-3 4-1

Βαθμολογία
1 Χαλκηδόνα 65
2 Πανηλειακός 60
—————————————————–
3 Απόλλων Καλαμαριάς* 59
—————————————————–
4 Φωστήρας 45
5 Εθνικός Αστέρας 44
– Κέρκυρα 44
7 Καλαμάτα 40
8 Απόλλων Αθ. 39
9 Ατρόμητος Αθ. 37
10 Πανσερραϊκός 36
– Πατραϊκός 36
12 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ** 34
– Αθηναϊκός** 34
14 Κασσάνδρα 33
15 Ολυμπιακός Βόλου*** 31
16 Καβάλα**** 16

*στο μπαράζ ανόδου ηττήθηκε 2-1 από τον Ιωνικό (14ος στην Α’)
**υποβιβασμός στην Δ’ Εθνική λόγω χρεών
***αποσύρθηκε από το επόμενο πρωτάθλημα λόγω χρεών
****λόγω των εξωαγωνιστικών υποβιβασμών των ανωτέρω, αγωνίστηκε στο μπαράζ παραμονής αλλά ηττήθηκε 1-1 (1-2 παρ.) από τον Λεβαδειακό (3ος στην Γ’).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-0
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-Ολυμπιακός Βόλου 1-0 (1-0 παρ.) (8-9 πεν.)
παίκτες: Λίβας, Γιαννίκος, Τζενάμο, Μαρδάνης (τερματοφύλακες), Αθανασίου, Δρακόπουλος, Γ.Σταματόπουλος, Ζαππής, Θ.Καρανικόλας, Μακρυγιάννης, Δ.Ζαφειρόπουλος, Βέρτζος, Πάντιος, Χωριανόπουλος, Δαμίρης, Κάκογλου, Τσιμόπουλος, Καραπίτσος, Μάγκαν, Σάμσον, Ρας, Φωτεινάτος, Παρασκευόπουλος, Αθανασιάδης, Π.Παπαδόπουλος, Βαρδάλος, Κονέ, Κανναβός, Σ.Λαζανάς, Ανδριέλος, Γκολφινόπουλος (τερματοφύλακας), Πλατάκης, Τζήκας, Νταντί.
προπονητής: Γιώργος Ιωακειμίδης – Μάκης Λιάτος – Χρήστος Πετρινιώτης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr