background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: 2003-04: Οι παλαίμαχοι αναλαμβάνουν τη διοίκηση

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΟΛΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ «ΠΛΟΙΟ»

Η επόμενη χρονιά – μετά τον υποβιβασμό από τη Β΄ στη Δ΄ Εθνική – ήταν πολύ δύσκολη για όλους. Και περισσότερο για τον κόσμο που δεν μπορούσε ακόμη να συνειδητοποιήσει ότι ο Παναιγιάλειος είχε επιστρέψει και πάλι στα «χωράφια» μέσα σε μια … νύχτα. Ηταν ξαφνικό, αναπάντεχο και δυσβάσταχτο για τους Αιγιώτες που από το 1995 και ύστερα είχαν συνηθίσει να βλέπουν την ομάδα τους να αγωνίζεται στις Εθνικές κατηγορίες.

Το χειρότερο όλων ήταν πως οι περισσότεροι από την προηγούμενη διοίκηση αποχώρησαν και δεν φαινόταν να υπάρχει διάδοχη κατάσταση.

Ώσπου, μια ομάδα παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Παναιγιαλείου με επικεφαλής τον Χρήστο Ρόρο, εμφανίζονται ως «από μηχανής Θεός» και αναλαμβάνουν να οδηγήσουν την ομάδα σε μια χρονιά που εξ’ αρχής φαινόταν πως θα είναι πιο δύσκολη από κάθε άλλη φορά. Ολα ήταν σε βάρος τους. Το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί, η απειρία των ίδιων σε θέματα διοίκησης ενός συλλόγου, φυσικά η έλλειψη χρημάτων αφού κανένας δεν ήταν αυτό που λέμε ευκατάστατος οικονομικά, ακόμη και ο κόσμος που δεν είδε με καλό μάτι αυτή την κίνηση.

Οι περισσότεροι τουλάχιστον από τους Αιγιώτες φιλάθλους. Κι όμως, όπως αποδείχθηκε, ίσως όχι στη διάρκεια της σεζόν αλλά στο τέλος της, αυτοί οι άνθρωποι που ανέλαβαν με μοναδικό τους όπλο την αγάπη για τον σύλλογο που υπηρέτησαν σαν ποδοσφαιριστές σε άλλες δύσκολες εποχές, με την κίνηση την οποία έκαναν, του έδωσαν το «φιλί της ζωής» και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Στον αγωνιστικό τομέα ελάχιστοι ήταν αυτοί που περίμεναν ότι η ομάδα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει. Με χαμηλό μπάτζετ (ακόμη και για το περιφερειακό πρωτάθλημα), και ποδοσφαιριστές κυρίως Αιγιώτες που προέρχονταν από ερασιτεχνικές ομάδες (Βαγγ. Σπανός, Παπαδόπουλος, Τριανταφύλλου, Μητρόπουλος, Βεργόπουλος, Χασιώτης, Βλάχος, Χριστόπουλος κ.λ.π.) συν τους έμπειρους Αθανασίου, Δρακόπουλο, Ζαππή, Βίλιο, Λάζαρη, Θ. Καρανικόλα (προπονητής ήταν ο Λιάτος), ο Παναιγιάλειος είχε να συναγωνιστεί ισχυρές ομάδες όπως η Αχαϊκή, ο Πάμισσος, ο Μεσσηνικός και η Ζάκυνθος. Μπορεί να ήταν το μεγάλο όνομα του ομίλου, όχι όμως και το φαβορί. Ο στόχος ήταν να το «παλέψει» και ότι βγει, αλλά το πολύ άσχημο ξεκίνημα δεν του άφησε πολλά περιθώρια.

Την 9η κιόλας αγωνιστική ήταν μια θέση πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, έντεκα ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή (12 έναντι 23 της Αχαϊκής, 20 του Πάμισσου και 16 της Βάρδας, ενώ ακολουθούσαν η Αμαλιάδα, ο Μεσσηνιακός, η Ζάκυνθος, η Εράνη, ο Φωστήρας Οβρυάς και ο Απόλλων Πεταλιδίου). Εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα.
Και μετά το Πάσχα, οι διοικούντες είχαν ήδη ξεκινήσει επαφές για να παραδώσουν τη «σκυτάλη», καθώς έβλεπαν ότι πολύ δύσκολα θα συνέχιζαν για δεύτερη χρονιά στο “τιμόνι”.

2003-04 Δ’ ΕΘΝΙΚΗ (10 όμιλοι) 9ος όμιλος

Αίγιο……… εκτός
ΑΟ Κεφαλλονιάς Ιθάκης 2-2 0-0
Απόλλων Πεταλιδίου 0-2* 0-2
Άρης Ζακύνθου 4-0 1-1
Άρης Πατρών 5-3* 1-0
Αστέρας Αμαλιάδας 0-0* 1-1
Ατρόμητος Αντιρρίου 1-0 1-5
Αχαϊκή 1-1 0-0
Εράνη Φιλιατρών 0-0 1-0
Ζάκυνθος 2-1 1-1
Λειβαθώ Κεφαλλονιάς 1-1 3-2
Μεσσηνιακός 1-1 0-1
Ναυπακτιακός Αστέρας 2-1* 0-1
Πάμισος Μεσσήνης 2-3 2-1
ΠΑΟ Βάρδας 3-1 0-0
Φωστήρας Οβρυάς 2- 1-1

*οι αγώνες αυτοί έγιναν στο γήπεδο Αβύθου λόγω έργων στο Δημοτικό στάδιο Αιγίου

Βαθμολογία
1 Αχαϊκή 65
2 Πάμισος Μεσσήνης 62
——————————————————
3 ΠΑΟ Βάρδας 51
– Μεσσηνιακός 51
5 Φωστήρας Οβρυάς 49
6 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 46
7 Ζάκυνθος 45
8 Απόλλων Πεταλιδίου 41
– Εράνη Φιλιατρών 41 (-1)
10 Ναυπακτιακός Αστέρας 38
11 ΑΟ Κεφαλλονιάς Ιθάκης 36
– Αστέρας Αμαλιάδας 36
——————————————————
13 Άρης Πατρών 35 (-1)
14 Λειβαθώ Κεφαλλονιάς 27
15 Ατρόμητος Αντιρρίου 17
16 Άρης Ζακύνθου 11 (-4)

παίκτες: Βίλλιος, Ζορμπαλάς, Γ.Φουσέκης (τερματοφύλακες), Αθανασίου, Δρακόπουλος, Ζαππής, Θ.Καρανικόλας, Π.Παπαδόπουλος, Σ.Λαζανάς, Ανδριέλος, Κ.Α.Λάζαρης, Β.Σπανός, Α.Νικολόπουλος, Βεργόπουλος, Ν.Χριστόπουλος, Ν.Βλάχος, Τριανταφύλλου, Β.Μητρόπουλος, Δορλής, Δούβρος, Χασιώτης, Μακαρώνας, Υφαντής, Θ.Ραμπαβίλας, Γκοτσόπουλος, Καραβαγγέλης, Α.Φουσέκης, Μπαλτιμάς (τερματοφύλακας), Γ.Σταματόπουλος, Δ.Ζαφειρόπουλος, Βαρδάλος, Φιλιππόπουλος.

προπονητής: Μάκης Λιάτος – Στράτος Μαστροκυριάκος


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr