background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: 2004: O Γιώργος Χελάκης νέος πρόεδρος στον Παναιγιάλειο

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

Η αγωνιστική περίοδος 2004-05 ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Παναιγιάλειο. Οι μυστικές επαφές του Χρήστου Ρόρου και των συνεργατών του όλο το προηγούμενο διάστημα, και πριν ακόμη ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και η «μαύρη θύελλα» φάνηκε να γυρίζει σελίδα στην ιστορία της και να επιστρέφει σύντομα στις παλιές καλές ημέρες.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και ανακοινώθηκαν επίσημα στην Γενική Συνέλευση του Ιουνίου σε μια κατάμεστη αίθουσα στο «ΑΙΘΡΙΟ».
Ο γνωστός Αιγιώτης δημοσιογράφος Γιώργος Χελάκης θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος του Παναιγιαλείου Γ.Σ. και μαζί με τους συνεργάτες του αναλάμβανε την ευθύνη να οδηγήσει την ομάδα ξανά στο δρόμο των επιτυχιών. Φάνταζε σαν η ιδανική λύση σε μια χρονική στιγμή που κανείς δεν έβλεπε «φως στο τούνελ» και ο φίλαθλος κόσμος της πόλης είχε χορτάσει από υποσχέσεις και δεν πίστευε πλέον τίποτα και κανέναν.

«Είμαι ο Γιώργος από την Κουνινά». Τα πρώτα λόγια του νέου προέδρου αλλά και οι μετέπειτα δηλώσεις του έδειξαν έναν άνθρωπο με ομαδικό πνεύμα και όραμα για την ομάδα, τις τύχες της οποίας μόλις είχε αναλάβει. «Μαζί θα οδηγήσουμε την ομάδα στη θέση που της αξίζει. Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Παναιγιάλειος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν» συνέχισε μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη όλων.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα φάνηκε ότι κάτι αλλάζει στον Παναιγιάλειο. Η τάξη που άρχισε να επικρατεί σε όλους τους τομείς λειτουργίας του συλλόγου ήταν κάτι παραπάνω από ορατή και ο Παναιγιάλειος θύμιζε ξανά επαγγελματική ομάδα, παρότι επί της ουσίας και μετέχοντας στο περιφερειακό πρωτάθλημα, ήταν ερασιτεχνικό σωματείο. Το γνωστό σκηνικό των προηγούμενων χρόνων με την πόρτα– πόρτα οικονομική ενίσχυση του συλλόγου το ξέκοψε από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Χελάκης. «Ο Παναιγιάλειος δεν είναι ο επαίτης της Αιγιάλειας. Θέλουμε τον φίλαθλο να συνεισφέρει οικονομικά με το εισιτήριό του και τα υπόλοιπα έσοδα που θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της ομάδας είναι αρμοδιότητα της διοίκησης» συνήθιζε να λέει, κερδίζοντας πόντους στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου. Με ικανούς συνεργάτες δίπλα του (Χριστόγλου, Μπαλής, Μπουλής, Λυριτζής κ.α.) ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με σύμμαχο τον κόσμο που από την αρχή στάθηκε δίπλα στη νέα διοίκηση, στηρίζοντας όλες της τις επιλογές.

Xρονιά προσαρμογής

Δυστυχώς όμως, η ομάδα αγωνιστικά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Από τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα, άρχισαν οι αμφισβητήσεις, οι επικρίσεις και η διχόνοια στις τάξεις των φιλάθλων. Τι … παράξενο αλήθεια. Με καλό έμψυχο υλικό και με βασικούς αντιπάλους στο κυνήγι του τίτλου ομάδες όπως ο Μεσσηνιακός και η Ζάκυνθος, ξεκίνησε ιδανικά με τρεις συνεχόμενες νίκες (Αστραπή 2-0, Ληξούρι 1-3 και Τσιλιβί 3-1) αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Την 7η αγωνιστική χάνει μέσα στο Αίγιο από τη Βάρδα με 2-0 και ο κόσμος ξεσηκώνεται κατά των παικτών και κυρίως κατά του προπονητή Αργύρη Μαγιάτη. Ακολουθεί νίκη – ανάσα επί της Ζακύνθου με 2-1 και την 14η αγωνιστική βρίσκεται στην δεύτερη θέση ένα μόλις βαθμό πίσω από τον Μεσσηνιακό έχοντας μακριά πίσω του τη Ζάκυνθο και τη Βάρδα. Ηταν φανερό πως το πρωτάθλημα ήταν μια κούρσα για δύο. Την 21η αγωνιστική περνάει μπροστά (51 έναντι 50 β.), την 24η βρίσκεται ένα πόντο πίσω και την επόμενη αγωνιστική ουσιαστικά κρίθηκαν όλα.
Στο ματς της χρονιάς με την αδιάφορη Ζάκυνθο εκτός έδρας, γνωρίζει τη συντριβή με 4-1 και πέντε «στροφές» πριν το τέλος μένει πίσω τέσσερις ολόκληρους βαθμούς από την ομάδα της Μεσσηνίας (62-58). Η διοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη και με ανακοίνωσή της ζητάει συγνώμη από τους φιλάθλους. Στο τέλος της χρονιάς και ενώ ο Μεσσηνιακός πανηγυρίζει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, στον Παναιγιάλειο αναζητούν τις αιτίες του … κακού.

παίκτες: Βίλλιος, Μπαλτιμάς, Καλύβας (τερματοφύλακες), Αθανασίου, Δρακόπουλος, Θ.Καρανικόλας, Δ.Ζαφειρόπουλος, Π.Παπαδόπουλος, Σ.Λαζανάς, Ανδριέλος, Κ.Α.Λάζαρης, Β.Σπανός, Ν.Βλάχος, Τριαντάφυλλου, Θ.Ραμπαβίλας, Φιλιππόπουλος, Καραπίτσος, Μακρυγιάννης, Διαμαντόπουλος, Κανελλόπουλος, Παπαγρηγορίου, Βαβάτσικος, Δενδρινός, Α.Αρβανίτης, Βουρλούμης, Σπαθής, Χ.Νικολόπουλος, Ζιώτης, Χατζόπουλος, Κομπόσης (τερματοφύλακας),Φ.Παναγόπουλος, Γ.Σταματόπουλος, Λεπενιώτης, Θωνιάτης, Κάρο.
προπονητής: Αργύρης Μαγιάτης

2004-05

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ (10 όμιλοι)
6ος όμιλος
Αίγιο εκτός
ΑΟ Κεφαλλονιάς Ιθάκης 3-0 1-2
Απόλλων Πεταλιδίου 4-0 0-1
Αστέρας Αμαλιάδας 4-1 1-3
Αστραπή Ψαροφαΐου 2-0 0-1
Εράνη Φιλιατρών 3-1 1-1
Ζάκυνθος 2-1 4-1
Ηλειακός Λεχαινών 1-2 2-4
Φωστήρας Οβρυάς 2-0 0-0
Μεσσηνιακός 1-2 3-2
Μιλτιάδης Τριφυλλίας 1-0 0-2
Παλληξουριακός 5-0 1-3
ΠΑΟ Βάρδας 0-2 1-1
Τσιλιβί Ζακύνθου 3-1 0-0
Φωκικός 5- 0-2

Βαθμολογία
1 Μεσσηνιακός 71
——————————————————
2 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 61
3 Ζάκυνθος 53
4 ΠΑΟ Βάρδας 47 (-1)
5 ΑΟ Κεφαλλονιάς Ιθάκης 43
6 Αστραπή Ψαροφαΐου 40
7 Απόλλων Πεταλιδίου 38
8 Μιλτιάδης Τριφυλλίας 37
– Αστέρας Αμαλιάδας 37
10 Ηλειακός Λεχαινών 36
——————————————————
11 Φωστήρας Οβρυάς 35
12 Εράνη Φιλιατρών 31
13 Τσιλιβί Ζακύνθου 26 (-3)
14 Φωκικός 17 (-3)
15 Παλληξουριακός 14 (-3)


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr