background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: 2005: Δεύτερη αποτυχημένη… απόπειρα για άνοδο στη Γ΄ Εθνική

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΕΛΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ “ΤΙΜΟΝΙ” ΤΟΥ ΠΓΣ

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος με τη διοίκηση Χελάκη στον Παναιγιάλειο (2005-06 ) ήταν «καρμπόν» με την προηγούμενη. Με το ίδιο φιλόδοξο ξεκίνημα και παρόμοιο – οδυνηρό – φινάλε. Με την κόντρα Μαγιάτη – φιλάθλων να συνεχίζεται σε …αμείωτους ρυθμούς και με βολές πλέον και κατά της διοίκησης για την επιμονή της να τον στηρίζει. Στα τέλη του Οκτώβρη η κόντρα επεκτείνεται και στο πρόσωπο του αντιπροέδρου Μπάμπη Χριστόγλου με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου στον Τύπο, με τις οποίες ξεκαθάριζε πως ο Μαγιάτης θα είναι ο προπονητής του Παναιγιαλείου τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι θέλουν να επιβάλλουν τον προπονητή στην ομάδα. Ο Μαγιάτης τυγχάνει της απόλυτη εμπιστοσύνης της διοίκησης, αν όμως κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να αναλάβει τον Παναιγιάλειο και να αλλάξει τον προπονητή, ξέρει που θα μας βρει. Σε αντίθετη περίπτωση, εμείς πληρώνουμε και εμείς αποφασίζουμε» ήταν τα λόγια του Μπάμπη Χριστόγλου που έριξαν περισσότερο «λάδι στη φωτιά». Αποτέλεσμα, οι αποδοκιμασίες αλλά και συνθήματα στους τοίχους (!) εναντίον του, από μερίδα φιλάθλων στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι και η παραίτησή του από το Δ.Σ. παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε ο Γιώργος Χελάκης για να τον μεταπείσει. Την επόμενη μέρα παραίτηση υποβάλλει και ο Αργύρης Μαγιάτης, αλλά δεν γίνεται δεκτή. Ολα αυτά, τη στιγμή που η ομάδα δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά στο πρωτάθλημα και μετά τις επτά πρώτες αγωνιστικές έχει χάσει έδαφος και βρίσκεται στην 4η θέση, πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ Βάρδας.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2005, ο Γιώργος Χελάκης ταράζει ακόμη περισσότερο τα νερά, καλώντας σε συζήτηση οποιονδήποτε επιθυμεί να αναλάβει την ομάδα. «Είναι δικαίωμα του κόσμου να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τη διοίκηση. Είναι πολύ πιθανόν κάποιοι στο Αίγιο που αγαπούν τον Παναιγιάλειο να μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς. Τους καλώ λοιπόν να εκδηλώσουν επίσημα το ενδιαφέρον τους και να έρθουν να αναλάβουν την ομάδα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Η παραίτηση της διοίκησης ισχύει από αυτή τη στιγμή, μέχρι την ώρα που θα βρεθούν άλλοι να αναλάβουν» τονίζει μεταξύ άλλων, ρίχνοντας το «μπαλάκι» προς κάθε ενδιαφερόμενο. Τις επόμενες ημέρες, ομάδα επιχειρηματιών του Αιγίου και άλλων παραγόντων συναντήθηκαν μεταξύ τους και συζήτησαν το ενδεχόμενο να κάνουν κρούση, αλλά ποτέ δεν ζήτησαν άμεσα την ομάδα από τη διοίκηση. Ετσι ο Παναιγιάλειος συνέχισε με τον Γιώργο Χελάκη στο «τιμόνι» μέχρι … νεωτέρας.

Στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής με τον Πάμισσο στο Αίγιο, το «ποτήρι ξεχείλισε» και οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν ραγδαίες. Το 2-0 του πρώτου ημιώρου, μετατρέπεται σε ταπεινωτική ήττα με 2-3 από τους Μεσσήνιους και ο κόσμος ζητά την … κεφαλή του Μαγιάτη επί πίνακι. Ο ίδιος δηλώνει εκ νέου παραίτηση και αυτή τη φορά γίνεται αποδεκτή από τη διοίκηση. Ο αντικαταστάτης του Βασίλης Τζαλακώστας παραλαμβάνει την ομάδα οκτώ βαθμούς πίσω από την Ζάκυνθο, που γίνονται έντεκα την επόμενη αγωνιστική, μετά τη νέα ήττα, αυτή τη φορά από τον Μιλτιάδη εκτός έδρας με 3-2. Άλλη μια χρονιά δείχνει χαμένη και μετά το παιχνίδι ο νέος προπονητής δηλώνει: «Δεν πίστευα σε αυτά που έβλεπα. Είναι τραγική η εικόνα της ομάδας».

Στις 29 Ιανουαρίου 2006 και έχοντας ήδη μειώσει τη διαφορά στους 6 βαθμούς, ο Παναιγιάλειος παίζει στη Ζάκυνθο το τελευταίο του χαρτί. Με νίκη διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για τη μεγάλη ανατροπή, ενώ ακόμη και με ισοπαλία παραμένει στο παιχνίδι ανόδου. Η εμφάνιση είναι τραγική. Τελικό σκορ 3-1 υπέρ των γηπεδούχων και «αντίο άνοδος». Αμέσως μετά το παιχνίδι (στο δρόμο για την επιστροφή!) απομακρύνθηκαν οι πέντε πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας (Καραπίτσος, Θ. και Π. Καρανικόλας, Μακρυγιάννης, Κεφαλίδης) που θεωρήθηκαν βασικοί υπαίτιοι για την εμφάνιση και την ήττα. Τις επόμενες ημέρες υπήρξαν και αντιδράσεις από την πλευρά των ποδοσφαιριστών με πιο χαρακτηριστική αυτή του Παντελή Καρανικόλα που καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της διοίκησης.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς, ο αριθμός των παικτών που αποχώρησε από την ομάδα έφτασε συνολικά τους 15, αφού ακολούθησαν και οι Αδαμίδης, Βίλιος, Τσολόπουλος, Τερλελής, Κολτσίδας, Βουρλούμης, Λάσκαρης, Λεπενιώτης, Παναγόπουλος και Ανδριέλος. Δύσκολο ασφαλώς το έργο του Βασίλη Τζαλακώστα για την επόμενη χρονιά, καθώς θα έπρεπε να δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχή. Στο τέλος της σεζόν, ο ΠΓΣ τερματίζει στην τρίτη θέση και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κερδίζουν δύο ομάδες, η Ζάκυνθος και ο ΠΑΟ Βάρδας μετά από …. μαγειρέματα της ΕΠΟ που κράτησαν περισσότερο από δύο μήνες.

2005-06

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ (10 όμιλοι)
6ος όμιλος
Αίγιο εκτός
Αίας Γαστούνης 4-0 1-0
Απόλλων Πεταλιδίου 2-0 1-1
Αστέρας Αμαλιάδας 2-0 0-2
Αστέρας Αρφαρών 3-0 1-2
Αστέρας Μαχαιράδου 2-0 1-3
Αστραπή Ψαροφαΐου 5-1 0-3
Ζαβλάνι 0-1 0-1
Ζάκυνθος 0-0 3-1
Ηλειακός Λεχαινών 3-0 4-1
Λειβαθώ Κεφαλλονιάς 5-1 0-0
Μιλτιάδης Τριφυλλίας 1-0 3-2
Πάμισος Μεσσήνης 2-3 0-0
Πανγυθεατικός 7-0 0-1
ΠΑΟ Βάρδας 2-2 3-3

Βαθμολογία
1 Ζάκυνθος 60 (-1)
– ΠΑΟ Βάρδας 60
—————————————————–
3 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 54
4 Ζαβλάνι 45
5 Ηλειακός Λεχαινών 44
6 Αστέρας Αρφαρών 42
– Αίας Γαστούνης 42
8 Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλλίας 39
– Πάμισος Μεσσήνης 39
10 Απόλλων Πεταλιδίου 37
—————————————————–
11 Αστραπή Ψαροφαΐου 36
12 Αστέρας Αμαλιάδας 30
13 Λειβαθώ Κεφαλλονιάς 20
14 Αστέρας Μαχαιράδου 18 (-3)
15 Πανγυθεατικός 13

παίκτες: Βίλλιος, Μπαλτιμάς, Λάσκαρης (τερματοφύλακες), Θ.Καρανικόλας, Δ.Ζαφειρόπουλος, Π.Παπαδόπουλος, Ανδριέλος, Καραπίτσος, Μακρυγιάννης, Διαμαντόπουλος, Κανελλόπουλος, Παπαγρηγορίου, Φ.Παναγόπουλος, Γ.Σταματόπουλος, Λεπενιώτης, Θωνιάτης, Κεφαλίδης, Τσολόπουλος, Νάτσης, Γρηγοριάδης, Π.Καρανικόλας, Ράπτης, Τερλελής, Αδαμίδης, Κολτσίδας, Σανδραβέλης, Π.Ραμπαβίλας, Ντερντές, Μπιρμπίλι, Μεθενίτης, Βουρλούμης.
προπονητής: Αργύρης Μαγιάτης – Βασίλης Τζαλακώστας


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr