background img
banner
banner

Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ στη Σάμο – Ταρακουνήθηκε και η Αττική

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στη Σάμο και έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Ο ισχυρότατος σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 13:51, 19 χιλιόμετρα Βόρεια Βορειοδυτικά της Σάμου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα υπήρξε και προειδοποίηση για ένα μικρό τσουνάμι. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επέστησε την προσοχή στους κατοίκους της Σάμου, οι οποίοι, έχουν βγει στους δρόμους. ενώ είπε χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός.

Έπεσε τμήμα της κεντρική εκκλησίας στο Καρλόβασι – Στα χωριά έχουν πέσει σπίτια αναφέρει ο αντιδήμαρχος

Από τον ισχυρό σεισμό προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην κεντρική εκκλησία στο Καρλόβασι καθώς κατέρρευσε ολόκληρο τμήμα της. Όπως βλέπετε λείπει ολόκληρο τμήμα της εκκλησίας της Παναγίας της Θεοτόκου λείπει.

“Υπαρχει έντονος κυματισμός στην θάλασσα και μας εχουν ενημερώσει απο χωριά οτι έχουν πέσει σπίτια” τόνισε ο αντιδήμαρχος Σάμου μιλώντας στον ΑΝΤ1 ενώ έκανε γνωστό ότι ο σεισμός ήταν μεγαλης διάρκειας και πως ήταν χειροτερος απο της Αθήνας το 1999 τον οποίο είχε ζήσει.

“Πρέπει να υπάρχουν ζημιές σε κτήρια καθώς ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός”, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου μιλώντας για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου και έγινε αισθητός έως την Αθήνα και την Πάτρα. “Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και έχει συγκεντρωθεί στις πλατείες καθώς φοβήθηκε από την ισχυρή δόνηση” πρόσθεσε ο πρόεδρος εργαζομένων.

Ένας τραυματίας

Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέκος Λυμπέρης, δήλωσε στο SamosVoice: ” υπάρχει ένας άνδρας τραυματίας από πτώση τοίχου στο Καρλόβασι” ενώ παράλληλα επισήμανε ότι “οι ζημιές στον μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Καρλοβάσου και στην Πορφυριάδα σχολή είναι μεγάλες και ευτυχώς τα παιδιά που ήταν μέσα και έξω στην αυλή εκείνη την ώρα δεν έπαθαν τίποτα”.

Παράλληλα οι κάτοικοι αναφέρουν ότι στο Πυθαγόρειο υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές ενώ στο Βαθύ η θάλασσα έφτασε στο δρόμο από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Ταρακουνήθηκε ολόκληρη η Σμύρνη – Έπεσαν πολυκατοικίες

Όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο που έχουν ανεβάσει χρήστες του Twitter από τη Σμύρνη από το σεισμό που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου ταρακουνήθηκε ολόκληρη η πόλη. Όπως θα δείτε και εσείς ένα σύννεφο καπνού ξεκίνησε να απλώνεται στην πόλη κατά τη διάρκεια του σεισμού με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εκτεταμένες ζημιές στη Σμύρνη.

Μάλιστα οι πληροφορίες που μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ κάνουν λόγο για πολυκατοικίες που έχουν πέσει, χωρίς ακόμα να είναι γνωστός ο αριθμός τους και αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr