background img
banner
banner

Κέντρο Σχολικού Δικτύου Εκπαιδευτικής Υποστήριξης

ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Ομαλά παρά τα γενικότερα προβλήματα λόγω covid ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Κοινωνικό και ξεχωριστό έργο προσφέρουν οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί και η δουλειά τους, λόγω της επιδημίας, γίνεται και καθίσταται πιο δύσκολη και πιο ιδιαίτερη από ποτέ.

Κατά το τρέχον σχολικό έτος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, φοιτούν συνολικά 24 μαθητές με ειδικές και εκπαιδευτικές ανάγκες. Ο αριθμός των παιδιών δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διακυμάνσεις σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Βεβαίως, υπήρξαν και περιπτώσεις μαθητών που χρειάστηκε να μετακινηθούν σε άλλες μονάδες, αλλά ήταν πολύ μικρός ο αριθμός τους. Ελήφθη από νωρίς η μέριμνα ώστε να αναζητηθεί το κατάλληλο πλαίσιο φιλοξενίας τους, λόγω οικογενειακών θεμάτων ή άλλων κοινωνικών δυσκολιών. Δεδομένων των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών… η απασχόληση προσωπικού καθαριότητας σε μόνιμη βάση, κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ άλλοτε.

Υπάρχει συνεχής ενημέρωση στους γονείς των παιδιών

Στο Ειδικό Σχολείο, εφαρμόζονται όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του covid-19, όπως αυτά έχουν οριστεί. Ακολουθούνται επιμελώς οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη της επιδημίας και γίνεται εξατομικευμένη διαχείριση στην χρήση της μάσκας από τους μαθητές. Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική για όλους τους εκπαιδευτικούς, με εξαίρεση μόνο την ειδικότητα του Λογοθεραπευτή, για λόγους της ανάγνωσης των χειλιών. Οι γονείς των παιδιών έχουν ενημερωθεί για την τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενημερώνονται διαρκώς για νέα τυχόν δεδομένα. Έχει δοθεί έμφαση στο συχνό πλύσιμο χεριών και στην χρήση των αντισηπτικών. Οι μικροί μαθητές εκπαιδεύονται στο να μην μοιράζονται το φαγητό τους ή να ανταλλάσσουν κάποια μικροαντικείμενα μεταξύ τους.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι εξειδικευμένοι και υπεύθυνοι

Σε ερώτηση του protionline.gr για το ποια είναι τα προβλήματα και ποιες οι ελλείψεις που υπάρχουν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, η Πόπη Σωτηροπούλου, διευθύντρια του σχολείου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το ανθρώπινο δυναμικό έχει στελεχωθεί πλήρως με ειδικευμένους εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή. Υπάρχουν δάσκαλοι, ένας εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, καθώς και εκπαιδευτικοί για την μουσική, την θεατρική αγωγή, των εικαστικών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Υπάρχουν, Λογοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός, καθώς και ένας Ειδικός βοηθητικού προσωπικού. Είναι η έβδομη σχολική χρονιά που αποτελεί κέντρο Σχολικού Δικτύου Εκπαιδευτικής Υποστήριξης» επισημαίνει η εκπαιδευτικός.

Λειτουργούν διεπιστημονικές ομάδες σε όλα τα υποστηριζόμενα σχολεία

Σε άλλη ερώτηση του protionline.gr για το ποια άλλα σχολεία υποστηρίζονται αυτήν την στιγμή στην Αιγιάλεια, η κ. Σωτηροπούλου, τονίζει για το θέμα: «Τα σχολεία που σαφώς υποστηρίζονται είναι το Έκτο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το Έβδομο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το Δημοτικό Σχολείο του Διακοπτού, το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας και το Δημοτικό Σχολείο της Αιγείρας. Σε καθένα από τα προαναφερθέντα σχολεία, λειτουργεί διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης και εκπαιδευτικούς της Γενικής τάξης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος, λειτουργεί για πρώτη φορά το Ολοήμερο Πρόγραμμα. Υπάρχουν ελλείψεις στην κτιριακή υποδομή για τις οποίες όμως έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr